Jesień tuż za progiem, a więc czas tańczących w ostatnich ciepłych promieniach słonka, traw. Ale póki co, powoli budzą się do życia, pokazując całe swe ulotne, falujące na wietrze, piękno. Część traw już w pełni rozkwitu, inne dopiero zaczynają, nieśmiało pokazując swoje wdzięki.
Edytko, ta rabata powstała dopiero wiosną, więc część bylin dopiero teraz pokazuje się w pełnej krasie
Aniu kochana, gdy odwiedzisz mnie niebawem /bo wrzesień tuż, tuż

/ sama zobaczysz ile niedoróbek i pomyłek zakradło się w moje grządki

Aż wstyd pokazać ! Ale przecież nie najważniejsze wypielone chwasty, czy wygrabione ścieżki, tylko radość jaką niesie każda nowa roślinka

Więc zapraszam i obiecuję pokazać wszystkie ukryte zakątki wstydu, które do tej pory skrzętnie omijam robiąc zdjęcia
Ostróżka tak pięknie kwitnie, że nie mam sumienia jej ruszyć, choć miała być z założenia biała, a nie błękitna. Bo to przecież moja
biała rabata !
Izo Abraham ma u mnie zielone światło za swój cudny zapach i kwiaty, choć pokrój ma doprawdy iście
drapakowaty
Agnieszko, mam nadzieję, że jeszcze niejedna wystawa i okazja do spotkania przed nami
Korzystaj kochana z urlopu i ciesz się każdym dniem mijającego lata. Życzę Ci miłego wypoczynku a potem ciepłych wspomnień na długie zimowe dni, które niebawem do nas zawitają.
Jolu najmilsza, prawie zgadłaś, bo sadzonek jest osiem

Ale w moich przestrzeniach mniejsze plamy giną zupełnie...
Kropelko zawsze marzyłam o różach i jakoś chyba...udało się
A teraz zapraszam wszystkich chętnych na pierwszy w tym sezonie pokaz, moich trawiastych przyjaciół, bez których nie wyobrażam sobie ogrodu...
Calamagrostis acutiflora 'Karl Förster' (trzcinnik)
Eragrostis trichodes /miłka/
Ostnica
Obiedka szerokolistna
Schizachyrium scoparium /trawa preriowa/
Miskant Herman Mussel
Andropogon gerardii /trawa preriowa/
Molinia caerulea 'Variegata' /trzęślica/
cdn