Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
Jadziu-jak elegancko Agatka siedzi w samym środku kwadratu! Koperkowa cudna!
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Długo roślinki czekały na wiosnę i teraz jak tylko cieplej to nie moga dłużej czekać. Jak to wszyskto zakwitnie raj dla oczu.
Pozdrawiam cieplutko

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Jadziu jak Ci róże przezimowały u mnie dwie podejrzane ,ale zobaczę .Będą startować od zera.Dużo roboty wykonałaś ,widać efekty 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWCIU Alinka ścięta do kopca i dużo róż ma uszkodzenia zimowe .Trzeba ciąć do zdrowej tkanki ,żeby potem nie trzeba było poprawiać .
Dzisiaj wykopałam już moje Doktorki wsadziłam do donic mocno podlałam i dałam do cienia pod altankę ,bo już ekipa wlazła

Tak teraz wygląda bajzel w ogródku .Kopią głębokie doły szer chyba z 1/2 m i głębokie około 1m
.Do mnie mają wejść jutro bo chcę mieć to jak najprędzej z głowy i powsadzać te moje królowe na docelowe miejsca .Jestem ciekawa jak zniosą to roślinki .
SYLWUŚ no czekały długo tak jak i my .Jutro na Exscelsie chyba pojawią się listki bo pąki już dzisiaj pękły oczywiście ie wszystkie
EWCIU Agatka dziennie mi towarzyszy a nawet sama sobie idzie na podwórko .Musi posprawdzać te wszystkie swoje stare ścieżki
STASIU już z dnia na dzień jest lepiej ,ale zapowiadają deszcze w tym tygodniu
TOSIA spoko opanujesz wszystko .We środę wszystko sprawdzę jak kwitnie
Wieczornik posadzony
JULIANNO cebulice powoli zaczynają swoje królowanie .Szkoda ,ze tak wszystko krótko kwitnie .Budowlańcy to znajomi tego sąsiada i mam nadzieję ,ze niczego złego mi nie zrobią .Nawet się zaoferowali ,że ziemię z tych dziur dadzą przed ogródek .Jestem ciekawa jaki bajzel mi pozostawią
ANIU koperkowa ma fajne pądzelki .Mam 2 szt każda w innym miejscu i z innego żródła

Dzisiaj wykopałam już moje Doktorki wsadziłam do donic mocno podlałam i dałam do cienia pod altankę ,bo już ekipa wlazła

Tak teraz wygląda bajzel w ogródku .Kopią głębokie doły szer chyba z 1/2 m i głębokie około 1m

SYLWUŚ no czekały długo tak jak i my .Jutro na Exscelsie chyba pojawią się listki bo pąki już dzisiaj pękły oczywiście ie wszystkie

EWCIU Agatka dziennie mi towarzyszy a nawet sama sobie idzie na podwórko .Musi posprawdzać te wszystkie swoje stare ścieżki
STASIU już z dnia na dzień jest lepiej ,ale zapowiadają deszcze w tym tygodniu
TOSIA spoko opanujesz wszystko .We środę wszystko sprawdzę jak kwitnie

JULIANNO cebulice powoli zaczynają swoje królowanie .Szkoda ,ze tak wszystko krótko kwitnie .Budowlańcy to znajomi tego sąsiada i mam nadzieję ,ze niczego złego mi nie zrobią .Nawet się zaoferowali ,że ziemię z tych dziur dadzą przed ogródek .Jestem ciekawa jaki bajzel mi pozostawią
ANIU koperkowa ma fajne pądzelki .Mam 2 szt każda w innym miejscu i z innego żródła

Jadzieńko miłego relaksu przy pracach działkowych. Czas dziś mnie goni okropnie. Czekam na kuriera a potem sadzenie moich krzaczków. Dzień dziś piękny i praca będzie przyjemnością. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Jadziu śliczne ciemierniki i inne kwiatki. W końcu nadeszła upragniona wiosna 

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-Agatki przy robotnikach lepiej nie wypuszczaj,nawet jak to znajomi znajomych.Życzę ekspresowego tempa prac.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu ciemierniki przecudne, bardzo je lubię. Moje jakoś nie chcą się do końca otworzyć.... siedzą sobie już kilka dni w pozycji ,,półpąkowej,, 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57

Piękne ciemierniki, juz je sobie zapisałam do listy zakupów jesiennych. Długo masz je u siebie?
Pozdrawiam i

Ogród początki - zapraszam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A co zrobiłaś z Doktorkiem ?
Bajzel zawsze zostaje, choćby jak skakali, ale jak znajomi to może obejdzie się bez większych problemów.
Bajzel zawsze zostaje, choćby jak skakali, ale jak znajomi to może obejdzie się bez większych problemów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam miłych gości wieczorową porą .Dzisiaj posadziłam 1 różyczkę, a resztę zadołowałam na warzywniku,bo czekam na koniec prac tej ekipy .Dzisiaj przyszły róże z Floribundy śliczne krzaczorki jak jeden The Princ,,Moulinex,Tradescant ,Angela ,Twiggys ,Yelow Dagmar Hastrup i Adelaida Hodles .Więcej róż juz nie pomieszczę
SYLWUŚ zależy jakie,bo jedne mam rok, inne 2,a jeszcze inne 3 lata .One są praktycznie bezobsługowe
AGUSIU wreszcie im sie znudzi i pokażą co mają w środku czyli piękne kwiaty
EWCIU nie wiem czy to będzie jakieś expresowe.No cóż mam z tą Acią zrobić jak ona nie usiedzi w domu
BEATKO masz rację ale Ty masz więcej pracy niż ja ,bo nie mam trawnika
TOSIA ja też posadziłam mojego wieczornika dzisiejsze róże też na pewno są już posadzone
znając Ciebie
JULIANNO nam też kurier przywiózł różyczki ,ale moje tylko zadołowane bo czekam na koniec prac .
GRAŻYNKO to nie moi znajomi tylko sąsiada a zanim ta ziemia osiądzie trochę potrwa .Jak skończą powinna przyjść ulewa ,żeby ta ziemia sie porządnie osiadła inaczej wiecznie bedę dosypywać .Doktorki są w donicach przy altance w cieniu mocno podlane na fotce w poprzednim poście
Tak wygląda teraz teren wejście do ogródka i przy grilu

SYLWUŚ zależy jakie,bo jedne mam rok, inne 2,a jeszcze inne 3 lata .One są praktycznie bezobsługowe
AGUSIU wreszcie im sie znudzi i pokażą co mają w środku czyli piękne kwiaty

EWCIU nie wiem czy to będzie jakieś expresowe.No cóż mam z tą Acią zrobić jak ona nie usiedzi w domu

BEATKO masz rację ale Ty masz więcej pracy niż ja ,bo nie mam trawnika
TOSIA ja też posadziłam mojego wieczornika dzisiejsze róże też na pewno są już posadzone

JULIANNO nam też kurier przywiózł różyczki ,ale moje tylko zadołowane bo czekam na koniec prac .
GRAŻYNKO to nie moi znajomi tylko sąsiada a zanim ta ziemia osiądzie trochę potrwa .Jak skończą powinna przyjść ulewa ,żeby ta ziemia sie porządnie osiadła inaczej wiecznie bedę dosypywać .Doktorki są w donicach przy altance w cieniu mocno podlane na fotce w poprzednim poście
Tak wygląda teraz teren wejście do ogródka i przy grilu

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Jadziu widzę ,że u Ciebie też dużo różyczek z zielonymi pędami.Które Ci tak ładnie przezimowały?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,witam sie porannie.Czekam z niecierpliwoscia chociaż do 9ej ,żeby wyjść na działke,bo wstyd mi juz sąsiadów jak patrzą przez okno,ze od rana do nocy na działce jestem.
Jadziu uprałaś się już ze wszystkim?Mi wczrajszy dzień minął pracowicie, zrobiłam praktycznie wszytko co sobie zaplanowałam. Od rana chodziałam i patrzyłam co nowego rozkwita, co ile przez dzień urosło itd. Mam nadzieję że przyszły tydzień będzie ciepły. Miłego!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown