Mój azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój azyl

Post »

To tak jak u mnie, ale le u mnie jest mamcia z synkiem, to jak by to było ;:108
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie kocice po zastrzykach ale kocura mi szkoda
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

Kiedyś też myślałam, że szkoda. Dzisiaj uważam, że przedłużam mu życie. Nigdzie nie oddala się od domu, nie walczy z innymi kotami i trzyma się domu, a najważniejsze nie podsikuje roślin. Jak były nie sterylizowane to jeden po drugim podsikiwał tę samą roślinę. Iglaki żółkły i ten nieznośny duszący zapach.
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p

Post »

Obrazek.Jeszcze trochę zimowych widoczków.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale te Twoje kociaczki .są świetne ;:333 a ta fotka niby zimowa--nie powiadziałaby tak,,,bo zimy to Ty nie masz,,,raczej jesienna i ładna :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Doczekałam się kotów :tan Wiedziałam, że jest na co czekać :D Ogromnie podobają mi się rudzielce, może dlatego, że jeszcze nigdy takiego nie miałam. Jest dużo racji w tym, co powiedziałaś o kotach-straciłam Zbója, bo poszedł na drogę :( Szczęścia szukał. Postanowiłam, że Hamleta wysterylizujemy-tylko niech wróci do zdrowia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo przeczytałam i obejrzałam wątek ,stworzyłaś cudowne miejsce i to w tak krótkim czasie .Przepiękna brzoza i wyspa traw ,bez koralowy urzeka i coraz bardziej zaczynają mi się podobać kociaki ,u mnie tylko futrzaste szczekacze.teraz czekam na wiosenną ferię barw :wit
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewuniu przygotowałam wczoraj zdjęcia częściowo -pierwsza to będzie nie wiem co?-kupiłam jako Grandiflorę na 99% myślę że nią nie jest może Tobie uda się
rozpoznać co to za panienka Obrazek daty jej rozwoju powpisywałam- te gołe badylki na początku miały listki ale u mnie część roślin podmarzła na początku
maja .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p

Post »

Marysiu dziękuję za uznanie i pochwały. Lubię zwierzątka i te szczekające też. Mam też pieska, ale jest w kojcu, bo nie toleruje kotów. Miałam do niedawna dwa, ale jeden odszedł. Szkoda był mądrym pieskiem, miał około 10 lat ten co został jest rok starszy. Wolałam tamtego, chyba miał zawał albo wylew.
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p

Post »

Elu oglądam te hortensje, też mam grandiflorę i nie ma takich kwiatostanów jak oglądam na zdjęciach, takich wielkich pomponów. Ma też takie rzadkie, więc kupiłam drugą u Szmita i w tym roku zobaczę. Podobna do tej na Twoim zdjęciu jest Pink Diamond i Tardiva oraz moja Grandiflora tylko, że ma większe kwiatostany. Obetnij ją w marcu nad drugą parą liści, ziemia powinna być lekko kwaśna i wilgotna. Ja dwa lub trzy razy w roku podsypuję je nawozem do hortensji, zaczynam jak tylko mróz odpuści. W następnych latach obcinaj coraz wyżej, żeby porosły dorodne krzaki. Pamiętaj, że lubią wilgoć, a szczególnie jak rosną w słońcu.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

A wiecie ,że Grandiflory są dwa gatunki .Jedna jest krzewiasta ma okrągłe dosyć kwiatostany ,druga jest bukietowa i kwiaty ma wydłużone .Obie osiągają duże rozmiary.
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p

Post »

Jedną mam na pewno o wydłużonych kwiatostanach i Ty Elu chyba też. Natomiast druga ma kartkę, kwiaty pełne i gęste ale jaka będzie w realu to się okaże.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam Grandiflorę, ale dopiero od roku (nieduża sadzonka), więc nie umiem rozpoznać jej po kwiatostanach :? Moja ma podłużne.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewuniu -ostatnie zdjęcie pokazuje 3 panienki.już przesadzone w inne miejsce podeślę zdjecia 2 która jest chyba grandiflorą a miała być 'Limelight' ja myślałam
tą którą oglądałaś machnąć jeszcze niżej ,żeby nadać jej jakiś sensowny wygląd... :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p

Post »

Ewa moja ma też podłużne i ta druga chyba też, chociaż na zdjęciu jest pełna. W zeszłym roku zakwitła ale późno i też raczej miała podłużne kwiaty. Chyba złożę reklamację Szmitowi, bo wiozłam ją 500 km. ;:14

-- 15 lut 2013, o 20:50 --

Elu tę na ostatnim zdjęciu zaznaczoną ciachnij faktycznie jeszcze niżej, bo jest ogołocona od dołu. Ładnie się zagęści. Grandiflora ta o podłużnych kwiatostanach też ma swój urok, ale pamiętaj wilgoć i zakwaszanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”