Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3

Post »

Alutko, :D potwierdzam, że A Shropshire Lad wyrosła mi aż do wysokości pergoli, ale nie mierzyłam, czy to jest 180 :;230 , rzeczywiście nie ma kolców. Celowo nie ścięłam jej pędów na zimę. W ten sposób sprawdzę czy ona wytrzyma zimę bez okrywania. Kopczyk oczywiście mam zrobiony. Mogę powiedzieć, że tydzień temu na gałązkach miała nabrzmiałe wypustki na nowe przyrosty. Wigorna bardzo jest ta róża.

Witaj Aguniu, :D doczekamy się wiosny i kwiatów..... ;:65 Powiem szczerze, że mam dwa krzaki Clair R. Sama róża w ogóle mi się nie podoba tylko zapach ma piękny. Następnej bym nie kupiła. Do Tuszyńskich, Aga napiszę na pw bliżej wiosny, ja z nim umawiałam się chyba w kwietniu na telefon. Muszę sprawdzić.

Julcia, :D Clair R. nie jest aż tak dużą różą, rośnie około 110 - 130 . Krzak jest wyprostowany. ;:108

Wandziu, :D dobrze ja okryj, ona podmarza. Może co prawda zima będzie lekka, ale lepiej chuchać na nią. Niech Ci pięknie rośnie i obficie kwitnie. Zapach jest upojny. ;:108
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Majeczko ja kupiłam Geishe i Goldese w Rosarium.Daj mi namiar na wątek Marty jeszcze tam nie byłam.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicji dziękuję, podaję Ci link. http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=280

Na koniec dnia kilka fotek, żeby miłe sny do nas zawitały.

Cesar, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Geisha, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko znowu Cesar,już trochę o nim zapomniałam ,A Ty znowu po oczach,nie wyrobię zanim go posadzę u siebie. ;:65
Dzięki za link,już pędzę.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, :D ja ma bardzo dużo zdjęć. Dziś udało mi się zakończyć pokazywanie zdjęć z 1 października, To już wszystkie.
Wypadło, na Cesara i Geishę :;230 :;230 A będę jeszcze nimi kusić, bo są piękne. :tan :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze że Geishe już mam to trochę lżej na sercu.Już rośnie i latem będzie kwitła.Na przemian z Goldeso po trzy szt w kupie.Dlatego tak mnie interesują kolorki w realu.Chodzi o to żeby się nie" gryzły"
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czemu nie kochasz Clair? Piękny kolor i ładny kwiat :D Może wiesz o niej coś więcej, niż widać na zdjęciu?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, obie te róże to super połączenie. :tan Zobaczymy na wiosnę czy mamy rację. ;:196

Ewa, Clair R. przynajmniej moje krzaki, rosną z oporami. Zawsze przemarzają do kopczyka, a i niżej też.
Pokrój krzaka, to ze dwa badyle wyprostowane, kwitnie na końcach tych badyli. Liście bez szczególnych cech piękna.
Podatna na choroby, trzeba pryskać. Ja to robie profilaktycznie.
Nie można się kierować tylko kwiatem przy wyborze róż. Ba, tylko portretem tej róży, Dla mnie poza zapachem, nie przedstawia ta róża żadnych innych walorów.
Znowu komuś się narażam. No cóż, mogę mieć własne zdanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Wcale się nie narażasz bo jakby tak moja miała 2 badyle na krzyż to już jej nie ma(mam takie 2 szt ale młode więc czekam co będzie) Ma u mnie 3 rok i jest chorowita na czarną plamistość ale nie najgorzej.Za to kwitnie bardzo pięknie i wydaje dużo kwiecia.(młode po 1 kwiatku :cry: )
Maja ale ja w sprawie Larissy-chcę piękną sadzonkę-jak coś będziesz wiedziała i widziała to daj znać .Ja też będę się rozglądala tu i tam. :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och...To jak z Gloire de Dijon...Ostrzeżenie dane z serca, a moje chyba czeka na zranienie :? Obu nie przestałam pragnąć, tylko rozsądek nakazuje najpierw kupno tych, które są polecane. Kupię pewnie w końcu i te odradzane, a potem nauczona własnym, bolesnym doświadczeniem wspomnę, że mnie ostrzegano :( Na szczęście nie dysponuję wygraną w Lotto, więc decyzja kupna podejrzanych róż odroczona :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, ja za Larissą jak najbardziej jestem na TAK. :;230 Dam znać, wybadam temacik.
Co do Clair R. jestem na NIE, ale nie wszystko od razu. Nostalgi jest więcej :;230 :;230. Wyobrażasz sobie 5 sztuk , o tyle mniej na rabacie :;230 :;230

Na szczęście nie dysponuję wygraną w Lotto, więc decyzja kupna podejrzanych róż odroczona

Ewa, :D mądra decyzja. Ja nie lubię ściemniać. Oczywiście możesz sama próbowac się przekonywać, tylko czy jest sens.
Za te pieniądze możesz mieć piękne róże i też pachnące. ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju Cesar cudeńko.....czyżby moje plany na przyszły rok trzeba by było modyfikować. :wink: :;230 a Larissa od dawna na mojej liście. :D
Cudownie i w dodatku ciepełko letnie. ;:196
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Majko melduję się, piekna parada w jesienny wieczór to wielka radość dla serducha taki widok Pastella urocza juz jest na wiosennej liście zakupowej
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie będę się bezrozumnie upierać :D Błędy zdążę jeszcze popełnić :D Zamierzam posadzić przecież więcej róż.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elzbietko :wit , plan zawsze można zmienić, :;230 Ja do póki nie kupię, to również go zmieniam. Pokazuje Cesara bo go mam i nawet lubię. Wiesz to miały być Edenki. :;230
Kwitnące róże, ja je mogę oglądać bez końca. ;:108

Witaj Asiu, :wit musiałam sprawdzić jak masz na imię, żeby nie pisać witaj Asiorku. :;230
Różyczki Ci dziękują, a Pastella się poleca do Twojego ogrodu. ;:108 Asiu warto ją mieć, jest bezproblemowa, i długo utrzymuje kwiaty. Chyba rzadko bywasz na forum. Muszę ;:65 ;:65 do Ciebie już wiem , że masz różyczki :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”