Działka na Kaszubach 2011
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Ambo-czy wnusie maja nogi(w przepięknych kaloszach!)w Leśnej Kałuży?Taka głęboka?
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej słońce
Mam na momencik internet i nadrabiam zaległości. Ale dosłownie na momencik. Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie, widzę że masz pierwiosnki Red Hot Poker, u mnie kwitły tylko 2 kolby ale na zmianę więc nie było takiego efektu. O i masz ketmie letnią. Piękne kwiaty, eksperymentalnie u mnie pierwszy rok i ostatni, za duża plątanina łodyg.Lecę dalej, do następnego Marysiu 

-
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
Biała rabatka super, ale najfajniejsze te kwiatuszki w kaloszkach, też mam dwoje takich maluszków, ale trochę młodszych,może w przyszłym roku też będą broiły w Polaszkach, póki co dzięki Twojej fotorelacji z Franka zrobiliśmy sobie tam wycieczkę i jak zwykle po wizycie w szkółce przez tydzień w lodówce będzie tylko światełko, ale to nic, moje córki ciągle się odchudzają więc przeżyją a i mi też się dieta przyda gorzej z moim m bo to nie dość,że długie to w dodatku chude...pozdrawiam Marysiu serdecznie
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu,
czy widziałaś w TV program z Frank-raju w ramach "Maji w ogrodzie" ?
Gdzie spędzasz lato - na działce czy w domu ?
Miłego dnia

Gdzie spędzasz lato - na działce czy w domu ?
Miłego dnia

- amba19
Kochani - jak szybko nadszedł następny weekend
Co prawda chmurzy się i wygląda burzowo, ale... tak bardzo chce się na działkę, że żadna pogoda nie jest w stanie mnie zniechęcić
Paulo - dawno Cię nie było! Fajnie że zajrzałaś!
Pierwiosnek - o którym piszesz ma wielką wolę życia Juą kika razy podkopał go kret albo jakaś inna podziemna gadzina. Przyjeżdżając na działkę, zastawałam go w stanie kompletnego przywiędnięcia. Wsadzałam na nowo, podlewałam - a on odżywał
Ketmia też po raz pierwszy z mojego wysiewu. W ubiegłym roku dostałam kilka sadzonek od koleżanki i bardzo mi się spodobały. Moje są oczywiście niskie i na razie nic się nie plącze, więc chyba zagoszczą u mnie na dłużej.
Sylwano - wnusie na działce to sama radość. Moim tak się podobało, że w niedzielę po południu poszły do sąsiada, który przywiózł nas na działkę i prawie przekonały go, że zostajemy do poniedziałku
Cieszę się że podobało Wam się we Franku. Ja się muszę wybrać jeszcze raz ale pod jesień...
Krysiu - Nie widziałam
Wiem od Grażynki-Księgowej że był taki program i czytałam o nim na stronie Mai w internecie - ale nie udał się obejrzeć... szkoda!
Moje lato - to tylko weekendowe wypady na działkę i wycieczki w najbliższe okolice. Ale to tam odpoczywam najlepiej
Zaczynają kwitnąć pierwsze mieczyki

Co prawda chmurzy się i wygląda burzowo, ale... tak bardzo chce się na działkę, że żadna pogoda nie jest w stanie mnie zniechęcić

Paulo - dawno Cię nie było! Fajnie że zajrzałaś!
Pierwiosnek - o którym piszesz ma wielką wolę życia Juą kika razy podkopał go kret albo jakaś inna podziemna gadzina. Przyjeżdżając na działkę, zastawałam go w stanie kompletnego przywiędnięcia. Wsadzałam na nowo, podlewałam - a on odżywał

Ketmia też po raz pierwszy z mojego wysiewu. W ubiegłym roku dostałam kilka sadzonek od koleżanki i bardzo mi się spodobały. Moje są oczywiście niskie i na razie nic się nie plącze, więc chyba zagoszczą u mnie na dłużej.
Sylwano - wnusie na działce to sama radość. Moim tak się podobało, że w niedzielę po południu poszły do sąsiada, który przywiózł nas na działkę i prawie przekonały go, że zostajemy do poniedziałku

Cieszę się że podobało Wam się we Franku. Ja się muszę wybrać jeszcze raz ale pod jesień...
Krysiu - Nie widziałam

Wiem od Grażynki-Księgowej że był taki program i czytałam o nim na stronie Mai w internecie - ale nie udał się obejrzeć... szkoda!
Moje lato - to tylko weekendowe wypady na działkę i wycieczki w najbliższe okolice. Ale to tam odpoczywam najlepiej

Zaczynają kwitnąć pierwsze mieczyki

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
U ciebie dopiero zaczynają kwitnąć mieczyki ,a u mnie już kończą
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Z tych siewek jeżówki może być wielka pociecha
. Ja w każdym razie na to liczę. W tym roku powyciągałam z ziemi takie maluchy i wsadziłam najpierw do doniczek a kiedy trochę podrosły - do ziemi i w tej chwili są to już całkiem pokaźne rośliny. Żałuję, że wcześniej się nie zajęłam siewkami, bo mogłabym mieć już bardzo dużo jeżówek. Co roku wyrywałam je po prostu razem z innymi chwastami
.
Marysiu, jak w tej chwili wygląda u Ciebie nowa ostróżka (wiesz, ta drobniutka, co do której mam wątpliwości czy jest jednoroczną roślinką czy byliną)? Z moją jest marnie - ma brązową łodygę, zbrązowiały jej listki, wygląda jakby miała zginąć marnie
.

Marysiu, jak w tej chwili wygląda u Ciebie nowa ostróżka (wiesz, ta drobniutka, co do której mam wątpliwości czy jest jednoroczną roślinką czy byliną)? Z moją jest marnie - ma brązową łodygę, zbrązowiały jej listki, wygląda jakby miała zginąć marnie

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, biała rabata bardzo elegancka.
Wnusie prześliczne.
Oglądałam ten program o Franku i jakoś mnie nie zachwycił (ten konkretny odcinek) Z forumowych fotek Frank wydaje mi się ciekawszy. Nawet mam plan jutro tam pojechać. I wtedy będę miała na ten temat własne zdanie.
Jeżówki i rudbekie fajnie sie wysiewają. Odkryłam to w ubiegłym roku. Wcześniej siewki pieliłam razem z chwastami i żyłam w nieświadomości i przeświadczeniu, ze mnie nie lubią
W tym roku mam już 5 białych jeżówek White Swan z siewu i 3 na pewno zakwitną.
Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku
Wnusie prześliczne.
Oglądałam ten program o Franku i jakoś mnie nie zachwycił (ten konkretny odcinek) Z forumowych fotek Frank wydaje mi się ciekawszy. Nawet mam plan jutro tam pojechać. I wtedy będę miała na ten temat własne zdanie.
Jeżówki i rudbekie fajnie sie wysiewają. Odkryłam to w ubiegłym roku. Wcześniej siewki pieliłam razem z chwastami i żyłam w nieświadomości i przeświadczeniu, ze mnie nie lubią

W tym roku mam już 5 białych jeżówek White Swan z siewu i 3 na pewno zakwitną.
Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- amba19
Kochani - dzięki za odwiedziny!
Na razie tylko tyle, jutro jakieś fotki wkleję. Dzisiaj padam na nos. Pomalowałam wszystkie okna w domku na działce ( uprzednio je wyszlifowałam papierem ściernym) i jeszcze stół tarasowy na dokładkę. Rąk i nóg nie czuję i zasypiam w locie - to na razie! Do jutra!
Na razie tylko tyle, jutro jakieś fotki wkleję. Dzisiaj padam na nos. Pomalowałam wszystkie okna w domku na działce ( uprzednio je wyszlifowałam papierem ściernym) i jeszcze stół tarasowy na dokładkę. Rąk i nóg nie czuję i zasypiam w locie - to na razie! Do jutra!
-
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
Jesteś bardzo dzielną dziewczyną, dobranoc i czekam na nowe zdjęcia 

Kobieta pracująca - żadnej pracy się nie boi 

- amba19
Andrzejku - fakt, dopiero zaczynają. Nie wiem czemu tak późno w tym roku...
Kaniu - moja wygląda zupełnie tak jak to opisałaś. Myślę że faktycznie jest jednoroczna
ma jeszcze resztki kwiatków, ale to już ostatnie .....
Justyno - ciekawe czy dojechałaś do Franka i jakie wrażenia....
Nawet nie wiedziałam, że jeżówki się rozsiewają. Będę uważała podczas plewienia w jej okolicach. A po jakim czasie siewki zakwitają u Ciebie?
Sylwano - ja nie jestem pracowita, tylko nie zorganizowana. Malowanie okien zaplanowałam jeszcze zimą. Plan był taki - że maluję po jednym oknie za każdym przyjazdem. Wówczas byłaby to praca łatwa lekka i przyjemna. A tu koniec lata za pasem i trzeba się było sprężać..
Paweł - wiesz jest takie przysłowie o tym kogo robota lubi....
Ale to nic, zrobione i zapomniane. Ja jestem sama i nikt za mnie niczego nie zrobi. Jak sobie nie pomaluję - to będę miała niepomalowane
Kilka zdjęć z soboty i niedzieli. Zakwitła tygrysówka, której cebulki kupiłam na wystawie tulipanów w lutym
Kwiat był ogromny, wielkości mojej dłoni. Czy one są takie duże? Miałam już tygrysówki - ale kwiaty były dużo mniejsze. Może to z powodu mojej słabej ziemi?

A oto dowód rzeczowy mojej weekendowej harówki, stół i okna w trakcie liftingu

Kaniu - moja wygląda zupełnie tak jak to opisałaś. Myślę że faktycznie jest jednoroczna

Justyno - ciekawe czy dojechałaś do Franka i jakie wrażenia....
Nawet nie wiedziałam, że jeżówki się rozsiewają. Będę uważała podczas plewienia w jej okolicach. A po jakim czasie siewki zakwitają u Ciebie?
Sylwano - ja nie jestem pracowita, tylko nie zorganizowana. Malowanie okien zaplanowałam jeszcze zimą. Plan był taki - że maluję po jednym oknie za każdym przyjazdem. Wówczas byłaby to praca łatwa lekka i przyjemna. A tu koniec lata za pasem i trzeba się było sprężać..
Paweł - wiesz jest takie przysłowie o tym kogo robota lubi....

Ale to nic, zrobione i zapomniane. Ja jestem sama i nikt za mnie niczego nie zrobi. Jak sobie nie pomaluję - to będę miała niepomalowane

Kilka zdjęć z soboty i niedzieli. Zakwitła tygrysówka, której cebulki kupiłam na wystawie tulipanów w lutym

Kwiat był ogromny, wielkości mojej dłoni. Czy one są takie duże? Miałam już tygrysówki - ale kwiaty były dużo mniejsze. Może to z powodu mojej słabej ziemi?

A oto dowód rzeczowy mojej weekendowej harówki, stół i okna w trakcie liftingu

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Tygrysówka cudna.
Szkoda, że kwiat utrzymuje się tylko jeden dzień..
Szkoda, że kwiat utrzymuje się tylko jeden dzień..
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu, piękny ten kwiat.
Moje niestety chyba nie zakwitną.
Muszę sprawdzić, czy z tych cebulek da się jeszcze coś uratować.
I czy rzeczywiście kwiat Tygryska kwitnie tylko jeden dzień
Moje uznanie dla Twojej pracowitości. Malowanie to pewnie pryszcz w porównaniu do szlifowania.
Mieczyki zapowiadają się pięknie.

Muszę sprawdzić, czy z tych cebulek da się jeszcze coś uratować.
I czy rzeczywiście kwiat Tygryska kwitnie tylko jeden dzień

Moje uznanie dla Twojej pracowitości. Malowanie to pewnie pryszcz w porównaniu do szlifowania.

Mieczyki zapowiadają się pięknie.