Jagodko Dzięki za info, to chyba iryski, jak rozkwitna beda fotki. Co do rozy to chyba plamistosc. Wyrwalam wszystkie 'zaplamione' liscie, a jutro kupie cos zeby opryskac.
Justka z tym mydlem potasowym to dobry pomysl, w koncu nie zaszkodzi a moze pomoc nie? Hortensje kupuj, to naprawde ozdoba ogrodu, tylko prawda jest ze nie kocha ona slonca.
Parysko witaj

, Dzięki za odwiedziny.
Kasiu no wlasnie, moje hornesje na razie male, ale to chybe dosc duze rosliny takze nie wiem za bardzo gdzie w koncu wyladuja.
Gosiu na moje 4 zurawki na razie beda kwitly tylko 2 . A jedna to maka maciupka i juz chce kwitnac, smieszne te rosliny!
Aga , Lucyna sasiedzi nie powiem, ruszyli sie. I potwierdza sie to co mowilam na poczatku u nich nie ma takiej kultury ogrodnictwa jak w pl, robia te swoje ogrody tak troche bez pomyslu i tradycja jest sadzenie w tych w sumie niewielkich ogrodkach drzewa oliwnego. Dla mnie to troche bez sensu, ani to ladne, ani to ladnie kwitnie, rosnie dosc duze no a jednego drzewa oliwnego oliwy sie nie zrobi. No tylko ze zimozielone.
A u mnie dzis swieto!

Dostalam paczke z bakkera!

Przyszly roslinki i jutro będę szalala w ogrodzie, nie moge sie doczekac.

Nie pamietam juz co zamowilam takze jak wroce do domu to bedzie niespodzianka!