Leszek01 pisze: 
Na drugiej fotce widać część "taśmy produkcyjnej", szkoda tylko, że nie ma fotki urządzenia pakującego sadzonki do kubeczków
Leszku, długo się zastanawiałam o jaką taśmę chodzi

a jak zaskoczyłam to się
Niestety nie ma fotek urządzenia pakującego, bo ono ma tylko dwie łapki, które były zajęte. W jednej mech w drugiej krucha roślinka. A że pakowane były na zmianie nocnej, nie było nikogo, kto mógłby zrobić taką fotkę.
Justynko niestety nie ma nic o niej w necie. Ja ją prowadzę jak wszystkie moje Katlejaste. Zobaczymy jak jej dalej będzie u mnie. Na razie mam ją 7 miesięcy.
Zachęcam do kupienia takiej butelki. Niekiedy można dostać też w pudełeczkach plastykowych. Tym bardziej, że lubisz właśnie uprawę takich maleństw. Dla mnie jest to niesamowite uczucie oglądać jak co parę dni widać wyraźny wzrost. W tej fazie rosną najszybciej. Zobaczymy dalej.
W żłobkach są trzy odmiany Phalaenopsis i jedna Miltonia.
Gosiu moje siewki to Phal. Tetrasambo, Phal. hieroglyphica x Phal. mariae, Phalaenopsis David Lim oraz Miltonia Schroederiana x Hawaiian Sunset.
Kupiłam je na E-bay.
Ja użyłam tabletki, którą kupiłam u nas w aptece. Niestety w Polsce są niedostępne, ale można dostać inne tak samo działające. Musisz pójść do apteki i popytać się jakie są dostępne u was.
Aniu, to właśnie między innymi widziałam i czytałam o Twoich sukcesach z takimi siewkami. Jak oglądam te efekty, chociażby wczoraj u Ciebie to mam nadzieję, że i ja kiedyś się doczekam takich.
Renatko, szkoda twoich maleńst. Może faktycznie miały tak jak mówisz.
Martuś dziękuję, ja Twoje siewki też widziałam. Mam nadzieję, że mają się dobrze.
Ja się zdecydowałam na nie po roku uprawy starszaków, które kupowałam już posadzone.
A teraz kilka roślinek, które opuściły przedszkole.
Encyclia cochleatum x Bc. Binosa "Wabash Valley", kupiona we wrześniu 2009 jako młoda roślinka. Teraz otworzy swój pierwszy kwiat.
Moje pierwsze basalkeiki z białego pierworodnego, który obecnie kwitnie. Tylko patrzeć jak niedługo wypuści pęd.
Oraz wychodowane u mnie keiki białego Dendrobim Nobile. To maleństwo wypuściło coś?