Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :D muszę sobie dokupić jeszcze kilka gatunków, host, nie mogę szaleć, ponieważ nie mam zbyt dużo miejsca, ale to są talie piękne i bezproblemowe roślinki, że naprawdę warto je mieć :D

Iduś faktycznie hosty są niezawodne :D zawsze pięknie zdobią ogródek :D i wspaniale się rozrastają w wielkie kępy :D Co do sasaneczek, to naprawdę bardzo polecam :D jak dla mnie to najpiękniejsze kwiaty wczesnej wiosny :D

Basiu, u mnie wczorajszy dzień był okropny, ale dziś pięknie , cieplutko i słonecznie :D zaraz biegnę do ogródka :D

Tomku witam i bardzo mi miło, że mnie odwiedziłeś :D zdjęć faktycznie nie jest zbyt dużo , ale to dopiero wiosna i kwitną pierwsze kwiatki, więc metodycznie, wraz z rozkwitem kolejnych będą się pojawiały nowe fotki :D
Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku :D

Witaj Marcinie, dzięki za miłe słowa o moich roślinkach :D Różyczki musiałeś widzieć gdzie indziej, bo u mnie jeszcze maluszki z mikrymi listeczkami. Na razie królują tulipany, prymulki i skalne poduszkowce :D

Teresko dziękuję :D jak to miło słyszeć, że coś co kwitnie u mnie gdzieś jest jeszcze w pąkach :lol: Przeważnie moje roślinki są daleko w tyle za tymi w innych rejonach :D

Aduśdziękuję :D U mnie jeszcze nawet nie wszystkie tulipanki zakwitły, jeszcze 2 kolorki czekają na swoją kolej :D Przekwitła mi jedynie pierwsza kępa białych tulipanów, która zakwitła najwcześniej, no i niestety susza im w tym dopomogła, mimo podlewania :roll:

Dorotko dziękuję :D wstyd się przyznać, ale moje roślinki niezbyt często widzą nawóz, wyjątkiem są róże i rododendrony, w tym roku podsypałam jeszcze specjalnym nawozem cebulowe. Mam namoczony obornik, chyba ze 3 lata :roll: :oops: może w końcu w tym roku go zużyję :roll:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, mi chodziło o róże, jako krzaki. U mnie dopiero zaczynają puszczać liście.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie faktycznie niektóre krzaczki róż już są ładniusie :D ja pomyślałam o pąkach, ponieważ już widziałam u kogoś w wątku kwitnące, kto wie czy nie u Gigusi :D Ona wysadzała już z pięknymi pąkami :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agness, jak zwykle piękne fotki u Ciebie i pełnia wiosny. Mimo iż nie szastasz nawozem Twoje roślinki wyglądają ładnie i zdrowo. I najważniejsze, że Tobie się podobają, o czym jestem przekonany, bo pięknie o nich piszesz :) Liczę na te moje prymulki, że się rozrosną, bo te z nasion są mikraśne. Ale będzie satysfakcja, że urodziły się u mnie :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku bardzo dziękuję za miłe słowa :D Część moich prymulek też jest z nasion, za 2 lata będziesz już miał piękne kwitnące kępy :D

W moim ogródeczku migdałek i forsycja przekwitły już przystrzyżone. Liliowce mają piękne pąki, piwonie , azalie i rododendrony i lilak też już lada chwila zakwitną :D 2 rododendrony sadzone w zeszłym roku niestety nie będą kwitły, mają same pąki liściowe :? Muszę je przesadzić i potraktować mikoryzą.

Kilka dzisiaj cykniętych fotek- na początek fotki chmur, które mnie zafascynowały :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

po prostu cudnie, a te zbliżenia roślin śliczne :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszka....ale mnie wystraszyłaś tymi chmurzastymi zdjęciami :!: :shock: ....w pierwszej chwili myślałam ,że jakieś śniegi u Ciebie spadły... :;230
Zdjęcia robisz piękne... nawet robalka złapałaś w obiektyw :D ...mnie się to nigdy nie udaje bo one zawsze zmykają :wink: :lol: :lol: :lol:
Myziałki dla piesiuli...super portecik ;:215
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Siemanko Agnieszko, znowu pokazałaś nam piękne fotki roślin. Będę musiał chyba wybrać się do Ciebie na nauki, jak się powinno robić profesjonalne zdjęcia roślin. Ogród szybko nabiera u Ciebie kolorów tęczy. Super :!: :!:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko właśnie posiedziałam i pobujałam się na Twojej bujanej ławeczce.
Przyjemnie taj siedzieć i podziwiać kolory w ogrodzie .
No zdjęcia naprawdę dobre
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Aga co to jest pod tymi żółtymi smagliczkami (jeśli to żółte to smagliczki).
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Pięknie u ciebie Agnieszko te olbrzymie drzewa to jodły :?:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Aga, podobają mi się te różowo-zielone tulipany (mam jakieś różowotulipanowe upodobania w tym roku :lol: ), nazwiesz je?
Czy pierwiosnki łatwo Ci kiełkowały? Posiałam w tym roku storczykowy i nawet przez lupę niczego nie widzę :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Po prostu bajka dla moich zbolałych oczu......... :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz piękny kwitnący ogród już! Portrety kwiatów rewelacyjne! Dobrze, że w końcu zdecydowałaś się na wątek ogrodowy i możemy podziwiać te cuda.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu :D bardzo dziękuję :D miło mi, że podoba Ci się :D

Basieńko dzięki :D ładne zdjęcia to mojej Oli, moje trochę gorsze :wink: :lol: A te chmurki zafascynowały mnie, właśnie jak zaspy śniegu :wink: :lol: A robalków Ci u mnie dostatek :roll: :lol: muszę pryskać róże, bo listeczki jeszcze malusie, a już pełno na nich skoczków różanych :evil:

Marcinie dzięki :D przekwitają już pierwsze wiosenne, a szkoda :roll: na szczęście prymulki jeszcze się dzielnie trzymają :D

Geniu :D byłoby mi bardzo miło, gdybym naprawdę mogła Cię ugościć na tej mojej huśtawce , szkoda, że tak daleko mieszkamy :roll:

Magduś to są faktycznie smagliczki, a ten kwiatek pod nimi....nie mam pojęcia jak się nazywa, ale to jest wysoka roślinka, która jak przekwita to wytwarza takie płaskie blaszki jajowatego kształtu w których są nasionka. Wspaniale wygląda w suchych bukietach. Zeszłoroczne bukiety już wyrzuciłam, ale jak dojrzeje, to pokażę . Jeśli Cię zainteresuje, to wyślę nasionka, wschodzi jak chwast :lol:
Magduś już Ela mi podpowiedziała- jest to miesięcznicza trwała

Marysiu[/b] dziękuję :D to są dwa świerki, mają już ponad 50 lat, sadziła je jeszcze moja babcia :D

Elu niestety nie potrafię nazwać tulipanków, nigdy nie interesowały mnie nazwy, zawsze zwracałam uwagę na wygląd rośliny. Dopiero od tego roku, będąc na forum staram się zapamiętywać imionka kwiatów :D Elu co do pierwiosnków, z ich kiełkowaniem nie miałam problemów, ale może te storczykowe są trudniejsze do wyhodowania :?:

Grzesiu :D bardzo dziękuję :D Jesteś niesamowity :lol:

Izuś dziękuję, w końcu kwitną roślinki, więc mogę cokolwiek pokazać :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”