Storczyki Mirki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mambo to jest mój pierwszy woskowy.
Też lubię plamiste. Niedawno mojemu dwupędowemu biało-bordowemu, odpadł stożek wzrostu, był zalany kiedy go kupiłam tylko dobrze się trzymał /jakiś tydzień/ ale może jeszcze trochę pożyje. Mam już jednego takiego gagatka, a wolę życia ma niesamowitą. 

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Mireczko, tak tak, to woskowy falenopsis, siostra bliźniaczka mojej "mućki"
i "salamandry" Mamby
żeby było ciekawiej to przy każdym kwitnieniu będziesz miała inny rozkład plamek na płatkach 8)

żeby było ciekawiej to przy każdym kwitnieniu będziesz miała inny rozkład plamek na płatkach 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
ŚLICZNY ;:6MirkaS pisze:Danusiu w ubiegłym tygodniu kupując kolejnego rozpoczęłam kolejną dziesiątkę, czyli mam ich 81. A podjęłabyś się opieki nad małą vandą?
Wszystkim którzy odwiedzili mój wątek, bardzo dziękuję za miłe słowa, nie było mnie trochę na forum bo byłam solidnie przeziębiona, a jak już się polepszyło to do ogrodu.
Chyba udało mi się kupić pierwszy woskowy.Oceńcie![]()
Woskowy jak ta lala

No tak jak przypuszczałam że jak zajrzę do Ciebie Mireczko to znajdę jakieś cudo i się nie pomyliłam

No a cena naprawdę zaskakująca jak na taką piękność

Oj Ty zawsze coś wypatrzysz

-
Asiu
no właśnie , nie mogłam sobie przypomnieć u kogo była ta "mućka" super określenie
Skoro są już trzy to znaczy że będzie kiedyś trzeba zrobić zjazd rodzinny, Twój, Mamby i mój.
Beatko
Ty masz dużo większe możliwości zakupowe, ale szczerze powiedziawszy po raz pierwszy mi się taki trafił na 3 lata.On jakby na mnie czekał.
Halinko piękny , piękny jak malowany. Lubię dotykać te sztywne płatki, jak sztuczne.
Agatko czy mi się dobrze kojarzyło że też masz takiego? Moje prawie wszystkie dostały jakiegoś kopa, że chyba tylko 3 nie maja nowych pędzików. Myślę że to naprawdę po tych drożdżach. Sabotek rozkwitł a jeszcze żaden nie miał tak wydłużonej łodyżki, przedłużając kwitnienie. A kolejne dwa pączki w kolejce.Muszę znowu nastawić mieszankę wybuchową

no właśnie , nie mogłam sobie przypomnieć u kogo była ta "mućka" super określenie
Skoro są już trzy to znaczy że będzie kiedyś trzeba zrobić zjazd rodzinny, Twój, Mamby i mój.

Beatko
Ty masz dużo większe możliwości zakupowe, ale szczerze powiedziawszy po raz pierwszy mi się taki trafił na 3 lata.On jakby na mnie czekał.
Halinko piękny , piękny jak malowany. Lubię dotykać te sztywne płatki, jak sztuczne.
Agatko czy mi się dobrze kojarzyło że też masz takiego? Moje prawie wszystkie dostały jakiegoś kopa, że chyba tylko 3 nie maja nowych pędzików. Myślę że to naprawdę po tych drożdżach. Sabotek rozkwitł a jeszcze żaden nie miał tak wydłużonej łodyżki, przedłużając kwitnienie. A kolejne dwa pączki w kolejce.Muszę znowu nastawić mieszankę wybuchową

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Mireczko mam podobnego ale nie takiego samego,jest na pierwszej stronie mojego wątku a do tego ma keiki i to już takie które można oddzielić od mamy..Mój jest tak woskowy że aż ma wypukłe i chropowate płatki,szkoda tylko że nie jest pachnący..
Hmm,podlewasz storczyki wodą z drożdżami? Może i ja taki eliksir zastosuję hehehe
Ja mam jednego Sabotka,jest piękny jak kwitnie ale ja kupiłam już kwitnącego i teraz ciekawi mnie czy zakwitnie u mnie
Hmm,podlewasz storczyki wodą z drożdżami? Może i ja taki eliksir zastosuję hehehe

Ja mam jednego Sabotka,jest piękny jak kwitnie ale ja kupiłam już kwitnącego i teraz ciekawi mnie czy zakwitnie u mnie

-
Wandziu
jeżeli chodzi o portfel to wszystkie mamy podobne z nim problemy.
im więcej w nim wym więcej kwiatów.
Agatko nastawiałam kolejną porcję mikstury, nie wiem czy to jej zasługa, ale moje storczyki tak się bujnęły, że aż miło do nich zaglądać.
Dobrze mi się kojarzył plamisty ,właśnie z pierwsza stroną u Ciebie,
Moni ależ trafnie to ujęłaś, właśnie takie kolory
. No cena rewelka.
Sabinko super że mnie odwiedziłaś. Koniecznie powinnaś sobie sprawić pierwszego /albo delikatnie zasugerować M lub S/tylko jak będzie pierwszy to gwarancja że będą następne.
Zapraszam w wolnych chwilach na 
jeżeli chodzi o portfel to wszystkie mamy podobne z nim problemy.

Agatko nastawiałam kolejną porcję mikstury, nie wiem czy to jej zasługa, ale moje storczyki tak się bujnęły, że aż miło do nich zaglądać.
Dobrze mi się kojarzył plamisty ,właśnie z pierwsza stroną u Ciebie,
Moni ależ trafnie to ujęłaś, właśnie takie kolory

Sabinko super że mnie odwiedziłaś. Koniecznie powinnaś sobie sprawić pierwszego /albo delikatnie zasugerować M lub S/tylko jak będzie pierwszy to gwarancja że będą następne.

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki