Storczyki Mirki

Zablokowany
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu tak właśnie myślałam :lol:.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

storczyki to wspaniała pasja. odkąd kupiłam pierwszego storczyka, uwielbiam te rośliny i chcę już zawsze się nimi zajmować. już 5 lat się nimi interesuję, a wcześniej lubiłam zwykłe kwiaty. dzięki forum i oglądaniu waszych pięknych kolekcji moja lista marzeń ciągle się wydłuża.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Mirko, nowy storczyk jest śłiczny, gratuluję ;:87 Bardzo lubię woskowe kwiaty i wszelkie kombinacje plamek, tak jak u Twojej nowości :D
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo to jest mój pierwszy woskowy. :D Też lubię plamiste. Niedawno mojemu dwupędowemu biało-bordowemu, odpadł stożek wzrostu, był zalany kiedy go kupiłam tylko dobrze się trzymał /jakiś tydzień/ ale może jeszcze trochę pożyje. Mam już jednego takiego gagatka, a wolę życia ma niesamowitą. :roll:
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Mireczko, tak tak, to woskowy falenopsis, siostra bliźniaczka mojej "mućki" :lol: i "salamandry" Mamby :wink:
żeby było ciekawiej to przy każdym kwitnieniu będziesz miała inny rozkład plamek na płatkach 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

no i moja choroba się rozwija w strasznym tempie-TEŻ CHCĘ TAKIEGO
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Wow Mirko piękny Ci on ;:112 Takiego kolorku jeszcze nie mam ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

MirkaS pisze:Danusiu w ubiegłym tygodniu kupując kolejnego rozpoczęłam kolejną dziesiątkę, czyli mam ich 81. A podjęłabyś się opieki nad małą vandą?

Wszystkim którzy odwiedzili mój wątek, bardzo dziękuję za miłe słowa, nie było mnie trochę na forum bo byłam solidnie przeziębiona, a jak już się polepszyło to do ogrodu.
Chyba udało mi się kupić pierwszy woskowy.Oceńcie Obrazek Obrazek
ŚLICZNY ;:6
Woskowy jak ta lala :lol:
No tak jak przypuszczałam że jak zajrzę do Ciebie Mireczko to znajdę jakieś cudo i się nie pomyliłam ;:31
No a cena naprawdę zaskakująca jak na taką piękność :lol:
Oj Ty zawsze coś wypatrzysz ;:112
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu
no właśnie , nie mogłam sobie przypomnieć u kogo była ta "mućka" super określenie
Skoro są już trzy to znaczy że będzie kiedyś trzeba zrobić zjazd rodzinny, Twój, Mamby i mój. ;:112
Beatko
Ty masz dużo większe możliwości zakupowe, ale szczerze powiedziawszy po raz pierwszy mi się taki trafił na 3 lata.On jakby na mnie czekał.

Halinko piękny , piękny jak malowany. Lubię dotykać te sztywne płatki, jak sztuczne.

Agatko czy mi się dobrze kojarzyło że też masz takiego? Moje prawie wszystkie dostały jakiegoś kopa, że chyba tylko 3 nie maja nowych pędzików. Myślę że to naprawdę po tych drożdżach. Sabotek rozkwitł a jeszcze żaden nie miał tak wydłużonej łodyżki, przedłużając kwitnienie. A kolejne dwa pączki w kolejce.Muszę znowu nastawić mieszankę wybuchową
:D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Ech! Żebym mi się taki gdzieś trafił. Na razie muszę trochę przystopować, bo emerycki portfel nie wytrzyma, a czerwiec w rodzinie bogaty w imieninowe wydatki.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Mireczko mam podobnego ale nie takiego samego,jest na pierwszej stronie mojego wątku a do tego ma keiki i to już takie które można oddzielić od mamy..Mój jest tak woskowy że aż ma wypukłe i chropowate płatki,szkoda tylko że nie jest pachnący..
Hmm,podlewasz storczyki wodą z drożdżami? Może i ja taki eliksir zastosuję hehehe ;:112 ;:112 ;:112
Ja mam jednego Sabotka,jest piękny jak kwitnie ale ja kupiłam już kwitnącego i teraz ciekawi mnie czy zakwitnie u mnie :lol:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Mireczko no cena to po prostu rewelacja ;:111 ;:111 ;:111 A jak patrze na niego to zaraz mi sie chce budyniu waniliowego z sokiem wisniowym ;:8 :D
Pozdrawiam goraco :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Mirko,uroczy "plamistek".Nie odwiedzałam Cię przez pewien czas,ale wróciłam i co widzę??Znów nowości i to jakie!!
Niech kwitnie długo!!Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Chyba jestem tutaj pierwszy raz...
Nie mam ani jednego storczyka, szkoda, trzeba będzie to naprawić w przyszłości :D
Bardzo piękne i dostojne
Sabina

Moje linki
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu
jeżeli chodzi o portfel to wszystkie mamy podobne z nim problemy. :D im więcej w nim wym więcej kwiatów.
Agatko nastawiałam kolejną porcję mikstury, nie wiem czy to jej zasługa, ale moje storczyki tak się bujnęły, że aż miło do nich zaglądać.
Dobrze mi się kojarzył plamisty ,właśnie z pierwsza stroną u Ciebie,
Moni ależ trafnie to ujęłaś, właśnie takie kolory ;:112 ;:112 . No cena rewelka.

Sabinko super że mnie odwiedziłaś. Koniecznie powinnaś sobie sprawić pierwszego /albo delikatnie zasugerować M lub S/tylko jak będzie pierwszy to gwarancja że będą następne. :D Zapraszam w wolnych chwilach na ;:40
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”