Ogródek kogry-cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już widzę horror z Grażynką jako Dręczycielką Małogabarytowych Koleżanek?:;230 :;230 :;230 :;230
Normalnie mamy Oskara :lol:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Empuzo - cieszę się, że zaszalałaś .
Myślę, że zakup będzie udany.
Na pewno przyjdę pooglądać nie tylko zakupy, ale i wspaniałe kwiaty kwitnące latem.
Myślę, że nie jesteś jedyna, która zrobi tam zakupy. ;:113
Ja Oskar ? ;:109 Żartujesz. Chyba taki z łopatą. :;230 :;230 :;230 :;230

Hanuś - ja dręczycielka ?
A kto kusił iglakami aż do bólu ? ;:112
Przecież mój ogród też ograniczony i wykorzystany na maksa.
Trzeba będzie wiosną dobrze się napracować, żeby powstała wymarzona alejka liliowcowa. :wink: :lol:
I dużo wyrzucić z grządki, żeby zmieścić tam sporo liliowców czekających w kolejce. :roll:

A tu bardzo szeroka oferta nasion kwiatów po bardzo tanich cenach.
http://www.e-pnos.pl/?d=nas_kwi
Także bardzo szeroka oferta warzyw.

Są tu poszukiwane przez forumowiczów bratki Rococo , godecja, czarna malwa, malope, orliki pełne, onętki / kosmosy / , ostróżki, pelargonie do wysiania w wielu kolorach, portulaka , szarłat trójbarwny / bardzo poszukiwany /, trawy ozdobne i wiele innych atrakcjnych roślin.
Warto choćby obejrzeć. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, ruch u Ciebie jak na przysłowiowej, Marszałkowskiej ;) ... zobaczyłam, jak wiele osób jest wrażliwych na cierpienia, naszych braci mniejszych i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy.
No i jeszcze ten link ... Ty kusicielko :D :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cynamonku - jakoś tego nie zauważyłam, ale może masz rację. :wink: :lol:
Daleko mi jednak do ruchu u Hani czy Geni - tam dziennie po kilka stron przybywa, aż trudno nadążyć. ;:108
Tyle się dzieje teraz na forum i tyle ciekawych dyskusji, że trudno spamiętać co u kogo i o czym.
Co do linku, to warto wiedzieć gdzie , co i taniej. ;:228 :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Grażynko, podsuwasz te linki innym : :lol: ale sama pewnie już jednorocznych nie kupujesz. :wink:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

kogra pisze:Cynamonku - jakoś tego nie zauważyłam, ale może masz rację. :wink: :lol:
Daleko mi jednak do ruchu u Hani czy Geni - tam dziennie po kilka stron przybywa, aż trudno nadążyć. ;:108
Tyle się dzieje teraz na forum i tyle ciekawych dyskusji, że trudno spamiętać co u kogo i o czym.
Co do linku, to warto wiedzieć gdzie , co i taniej. ;:228 :lol:
Grażynko nie co dziennie po kilka stron a czasami tak trzeba.Zresztą ja nie widzę nic w tym złego.

Genia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu - masz rację.
Podsuwam innym, tym co sieją jednoroczne z nadzieją że taki link im się przyda, dla orientacji co , gdzie i jak najtaniej.
Kiedyś sama korzystałam z takich podpowiedzi.
Ja nie sieję jednorocznych bo wszystko niszczą mi ślimaki i jest to przysłowiowa syzyfowa praca.
Nawet zmuszona byłam zrezygnować z sadzenia niektórych warzyw, bo po prostu przestało to mieć sens. :cry:
Szkoda mojej pracy i pieniędzy.
A co do linku to skorzysta ten kto chce - przecież nikogo nie można zmusić do zakupów. :wink: :lol:

Geniu - pewnie, że nic złego.
Bardzo się cieszę, że masz aż tylu gości i twój piękny ogródek znalazł uznanie w oczach forumowiczów.
Sama jak wiesz jestem częstym jego gościem.
A te ostatnie fotki wiosennego ogródka przyciągają jak magnes - byle do wiosny. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
em
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 mar 2008, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, wiem jak ślimaki dają popalić. Sąsiadka całe lato biega z solą i dawaj - smaruje paskudy po pleckach :D Nawet się śmieje, że zaoszczędziła przez nie na fitnesie :wink:
Grażynko, jasne że nie można nikogo zmusić do zakupów, ale jak tu się normalnie pohamować - taki wybór, a ceny bardzo, ale to bardzo :wink:
Ciekawe ile przyjdzie mam jeszcze przewertować ofert zanim będzie można wpaść do ogrodu i zacząć wiosenne porządki ???
Pozdrawiam jak zwykle serdecznie !!! :D
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38

Post »

Witam Grażynko dziękuję za radę :D , na pewno wypróbuję Twój wyciąg z czosnku i szałwi , bo ten biosept do tanich nie należy .
Z wątku Gieni przeskoczyłam wczoraj do Twojego ogrodu żeby podziekować za radę i tak mnie wciagnęło że do dwunastej w nocy nie zdążyłam dojść do końca .
Najbardziej zaintrygowało mnie to że całkowicie wyrzuciłaś chemię z ogródka , gratuluję :!: :!: :!: :!: :!: to jest to czego szukałam na tym forum, ale sama straciłam już wiarę w to że jest to możliwe.
Grażynko Twój ogród jest bajkowy , a Twoje metody godne rozpowszechnienia zgłaszam sie do Ciebie jeśli pozwolisz na ucznia :wink:
Przyniosłam na powitanie kwiatki dla Ciebie

Obrazek

Grażynko chodząc po Twoich włościach zobaczyłam że masz straszny problem z ślimakami , czy próbowałaś może preparatu nicieniowego Nemaslug myslę że to jedyna metoda którą można zastosować u Ciebie , ja co prawda nie próbowałam tego u siebie bo w ubiegłym roku nie wkurzyły mnie do tego stopnia żeby wypowiedzieć im wojnę.
Za to wypróbowałam preparat nicieniowy na opuchlaki na rododendronie i po 5 latach mój rododendron wreszcie zakwitł. Podejrzewam że rododendron przywędrował do mnie razem z opuchlakami. Drzewko miało stworzone idealne warunki, ziemia została wymieniona na kwaśną a moja roślinka wytworzyła pąki kwiatowe które przed zakwitnieciem więdły i opadały na obrzeżach liści pojawiało sie coraz więcej powygryzanych dziur . Trzy lata stosowałam chemię doglebowo i w opryskach ale opuchlak nadal żerował było go mniej ale roślina nadal nie mogła zakwitnąć .W następnym roku zastosowałam nicienie i od tej pory roślina kwitnie obficie co roku. Jest to preparat drogi ale w 100% naturalny i żadnym zwierzaczkom oprócz ślimaków nie zaszkodzi.
Przepraszam że tak sie rozgadałam :roll: mam nadzieję że nie zanudzam.
Podrap ode mnie za uszkiem Twój słodki zwierzyniec
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Grażynko - ten adresik z Ożarowa dałam już sobie do ulubionych - nigdy nie
wiadomo, kiedy się przyda.
Na razie tam tylko zerknęłam i zdumiona jestem ilością różnych odmian! :shock:
A aksamitek tyle, że aż mi szczęka opadła.

Pozwolisz, że ten adresik puszczę w świat, bo wiem, że forumki szukają tego
szarłata trójbarwnego? :D

"Zielono mi" - śliczna ta lewizja! ;:333
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Grażynko... Giełda Kwiatowa w Tychach - super strona
...z filmami. Zapisałam tą stronę aby powracać tam.

http://www.tvs.pl/seria/55/

Buziaka i ;:167 zostawiam.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Em - witaj Emilku. :wit
Ja z ślimakami już nic nie robię - po prostu nie mogę już na nie nawet patrzeć. ;:185
Wszyscy biegamy po ofertach i szukamy zarówno rarytasów jak i najniższych cen. :wink:
Sezon dopiero się zaczął, więc pewno długo będą się pojawiały linki do ciekawych ofert.
Ale kiedy tylko wyjdzie słonko i ogrzeje nieco ziemię to z pewnością wszyscy wystartują jak psy gończe do ogrodów. :wink: :lol:
Też Cię pozdrawiam ;:100 nie mniej serdecznie. :wink:

Zielono mi - bardzo dziękuję za piękny bukiecik z lewizji. ;:180
Miło, że wpadłaś. :lol:
Udało mi się chemię prawie całkowicie zlikwidować, ale nie poszło to tak gładko jakbym chciała.
Jednak co roku jest lepiej.
Nie wiem, czy jestem dobrą nauczycielką, ale jeśli mogę w czymś Ci pomóc to tylko pytaj.
Odpowiem na każde pytanie jeśli tylko będę wiedzieć.
O tym preparacie powiedziała mi już Izunia - chate. Bardzo dziękuję i tobie za tą informację.
Zanotowałam sobie stronkę i chyba się zdecyduję na taką kurację, skoro inne nie przyniosły rezultatu.
Mam zamiar jednak przedtem wtpróbować jeszcze jeden sposób a mianowicie obsypać działkę dookoła zmieloną na pył gorczycą. Wprawdzie zakwasza glebę, ale tujom które rosną dookoła ogrodu to nie zaszkodzi.
Podobno ślimaki jej nie cierpią - więc muszę to sprawdzić. :wink: :lol:
Oczywiście, że nie zanudzasz a ja z chęcią przeczytam o twoich doświadczeniach w bezchemicznej uprawie ogródka.
Zwierzyniec wydrapany i przesyła w podzięce miaukohauki.
Zapraszam znowu. ;:108

Wisienko - też mam go w schowku. :wink:
Kiedy go oglądałam to od razu pomyślałam o tobie i sytuacji jaka się kreuje na ten sezon w twoim ogródku.
Wiadomo - budowa. :roll: A jednorocznych nie żal w razie czego i mniej kosztują.
Oczywiście puszczaj w świat komu zechcesz, bo może przydać się wszystkim, którzy poszukują tanich nasion i oryginalnych.
Mam nadzieję, że zobaczę niektóre na twojej działeczce. :wink: :lol:

Zytuś - witaj.
Miło, że wpadłaś.
Bardzo się cieszę, że stronka się podoba - sama ją często oglądam.
To cała seria, więc warto tam zaglądać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tuberoza - kwiat poszukiwany przez wielu forumowiczów.
Tu jest w ofercie

http://www.allegro.pl/item532064493_mw_ ... roczy.html

, więc może jest już więcej ofert - warto poszukać, bo cudownie pachnie - zapytajcie Izy -chate.

Miłośników storczyków ogrodowych zapraszam na tą stronkę - wiem, że też są poszukiwane - tylko nie pamiętam przez kogo ;:124 .
Aż oczy bolą od tych cudowności. :roll:

www.pi-ma.pl

Chyba jednak się skuszę, no nie wytrzymam, tylko 12 zł za sztukę a niektóre nawet taniej. :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Piękne roślinki oferują ,ale tańsze chyba są w cebulkach --- funkie na pewno chociaż nie widziałam takiego storczyka ,tylko inny ,a tuberozy nie było wcale . :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Tak, tak, Grazynko, skus się ;:198
I już wypatruj, na co chciałabyś z mojego ogródka te storczyki wymienić, jak się rozrosną ;:113 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”