Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mariolu działeczka piękna w kwiatach wnusia słodka jak cukiereczek i taka do przytulania moja ma 10 lat i już nie chce się przytulać ,a szkoda bo to takie miłe. Miło mi poznać Was wszystkich takie spotkania są super . Mieliśmy takie spotkanie u Bogusi177.pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nie było mnie we Wrocławiu bo........
Mam koleżankę która ma 2 domki w Sławie. Jeden jest ładnie urządzony i do niego zawsze jeździliśmy bo sama jakoś nie jeździła wcale. Teraz namówiłam ją na zastopowanie w pracy zawodowej i znalazła czas na weekendowe wyjazdy. No i.....
No i tak jakby oddała mi w użytkowanie wyłącznie dla mnie ten drugi domek :)
Mam go na jakieś 2-3 lata zanim nie załatwi całej masy papierków bo ma zamiar je wyburzyć i postawić coś extra.
A na razie - mam domek :)
Dlatego musiałam jechać i objąć w posiadanie swoje królestwo :)

Nie wiem co w ogródku, nie mam pojęcia :(
Nie byłam tam od kilku dni i źle się z tym czuję bo pewnie jest masa roboty.....
Zdjęć też nie będzie bo reszta rodzinki siedzi w Sławie i zabrali mi aparat :(
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

A nie ma Twoja koleżanka trzeciego domku, tez na zbyciu :P
Korzystaj Mariolu, korzystaj poki nie przyjedzie kopara i :evil: :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Przyszłam się przywitać i życzyć miłego dnia :lol: Obrazek
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja wreszcie pooglądałam fotki z pobytu nad jeziorem - wnusia słodka, szczęśliwa, uśmiechnięta. Wczoraj wzięłam do ręki album ze zdjęciami mojej córki- jak była właśnie w takim wieku, ha, kiedy to było...
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Mariolus witaj - miłego dnia życzę. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

milusiego dnia :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Dawno mnie tu nie było,wszędzie jestem na bieżąco, nie otrzymywałam powiadomień o odpowiedziach u Ciebie,zauważyłam,że się to zdarza nie tylko mnie.Mariolu o tak póżnej porze nadrabiam.Róża biała cudna,wiele roślinek Ci kwitnie,takich jakich nie znam,albo nie mam :cry: :D ,klombik zarośnięty fajowy,jutro podam adres na priv,właściwie dzisiaj,ale rano o przyzwoitej godzinie,pozdrawiam,zresztą wczoraj dostałam powiadomienie o prywatnej o wiadomości,a wysłałaś ją wcześniej chyba.Pa,pa.Aha wnusia piękniusia :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolko, miałam spore zaległości, ale już nadrabiam :)
Wnusię masz niesamowitego Słodziaka :), i coś czuję, że o ten domek w Sławie to Twój ogródek może być troche zazdrosny :)
Mimo końcówki lata masz sporo kwitnących kwiatków, a ten klombik w betonowym kregu, z niecierpkami i bluszczem - super wygląda.
Pozdrawiam . Ewa
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj wczesnym rankiem na działce - po raz pierwszy od wieków.....
Miałam tylko kilkanaście minut więc zrobiłam tylko mały obchód i przegląd włości. Wyszło mi co następuje :
- trawa wyrośnieta po pas
- chwaściska mają sie baaaardzo dobrze i bujnie rosną
- mam sporo do przycinania, głównie róże
- opadłych owoców jest chyba ze 100 kg !!!
- maliny wyglądają marnie choć owocują
A przecież mam teraz masę roboty z nową rabatką, jesiennymi nasadzeniami i przygotowaniem do jesieni....

Aż mnie zatelepało z żalu że tak strasznie to wygląda :(
Musze sobie wziąść choć jeden dzień wolnego bo w weekend nie dam rady zrobić wszystkiego.....

Pstryknęłam kilka zdjęć, ale samych kwiatków, działki jako całości za żadne skarby świata w takim stanie nie pokażę :oops:

Na początek moja wnusia - mała ogrodniczka już podskubuje ludziom nasionka :)

Obrazek

Róże lubię coraz bardziej za ich kilkakrotne w ciągu roku kwitnienie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz kwitnąca hosta, fuksja, rozchodnik i niezawodne niecierpki, które od wiosny cały czas zdobią ten nieszczęsny betonowy krąg :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zakwitł mi też jeden z zakupionych na kiermaszu liliowców :)
Mam też kilka wrzosów, już zaplanowałam że jesienią jak znów pojadę do Sławy ( oby były grzybki ) to podbiorę w lesie kilka wrzosów, widziałam ich całe mnóstwo. Chyba się przyjmą - jak myślicie ???

Obrazek Obrazek

Macie może jakiś sposób, coś w stylu czary-mary, hokus-pokus żeby zaległości same się w ogrodzie zrobiły ??
Bo urlop to straszny problem dla działkowca.....
Od wiosny zrezygnowałam z popołudniowej pracy więc będę miała czas nie tylko w weekendy :)
Oczywiście, mówiąc "czas" mam na myśli ogródek :)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu - na fuksje zachorowałam, muszę się tylko dobrze "naumieć" jak je przechować żeby im krzywdy nie zrobić.....

Gizuniu - niestety, koleżanka ma tylko 2 domki....:) Ale jest problem - brak czasu na ogródek..... Zresztą to ta sama koleżanka co chciała wyrzucić do śmieci hibki....

Jadziu, Giguś, Tessko - dziękuję za wizytę, miło widzieć znajome osoby z samego rana :)

Grażynko - ja już nawet nie oglądam zdjęć swoich dzieci z dzieciństwa jak mam taką słodycz w domku :P :P :P

Halinko - biała róża nalezy do moich ulubionych, zresztą poprzedni właściciele właściwie ją wyeksponowali na trawniku.

Ewciu
- mój ogródek protestuje przeciwko domkowi w Sławie jak potrafi - zarasta i wygląda jak samo nieszczęście :(
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wnusia urocza, śliczna dziewczynka.
Mariolko, wrzosy z lasu bardzo trudno przyjmują się w ogrodzie, przerabiałam to. Z przywiezionych kilkudziesięciu kępek, pełna taczka, przyjęło się kilka. Ale za to jak się przyjmą, to rosną i kwitną pięknie. Taka uwaga, biorąc z lasu wrzosy, bierz małe z jak największą powierzchnią podłoża, czyli zabierz kawałek lasu z wrzosem pośrodku.
Dzieci przekazały, że moje liliowce kwitły gdy mnie nie było, więc nie mam żadnej fotki.
Róże masz ładne i rozchodnik już kwitnie, a u mnie jeszcze nie. Jednak u Ciebie cieplejszy klimat.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Witam.
Dziękujemy za odwiedziny w naszym ogrodzie.

Odbyłam spacerek po Twoim ogrodzie-jest piękny i ciekawy. śliczne funkie, (moje ulubione) i inne roślinki do cienistych zakątków .

Pozdrawiamy;Jola i Adam.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, z wrzosami zrobię tak jak mówisz, jeśli się nie przyjmą to trudno.... Ale podobają mi się i chciałabym mieć troszkę więcej. Poza tym jaka byłabym z siebie dumna gdyby się przyjęły :)
Co do liliowców to ja też przegapiłam kwitnienie co najmniej dwóch..... Trudno, wszak to kwiaty jednego dnia....

Joliu i Adamie
- też bardzo lubię hosty, podobnie jak wy :)
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

ale śliczna wnusia :D a ogródek jeszcze taki kolorowy....aż miło tu pospacerować :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”