Narine, u mnie niewiele już można uszczknąć trawnika a tym samym upchnąć dalii więc sadzę zamiejscowo

Tam m.in. rośnie 'Hollyhill Electra' o imponujących rozmiarach. Dostawała już wyróżnienia na wystawach. A oto inna dalia kaktusowa, która mnie zachwyca odkąd ją mam:
Witaj
Aniu! Dziękuję za pochwały. Hortensje i liliowce bardzo lubię i są takim preludium dla dalii, które są numerem 1 w moim ogrodzie. Na początku roku zapraszam po nadwyżki
Jesteśmy po kolejnej wystawie (XXII Międzynarodowa Wystawa Dalii, Mieczyków i Kompozycji Kwiatowych) w Rybniku. Najbardziej ucieszyła mnie wygrana w konkursie publiczności na najładniejszą dalię. Tym razem nie największa dalia czy imponująca ilość popularnej odmiany ujęła zwiedzających, którzy docenili oryginalność tej odmiany z mojej kolekcji:
Agnieszko, bukiet ślubny był ładny, nieszablonowy, w odcieniach szaro-zielonych z takimi smaczkami jak właśnie dalia 'Tisa'.
Po wystawie są setki (jak nie tysiące) kwiatów i tylko mały procent można jeszcze jakoś zagospodarować czy ktoś sobie zabierze.
Moja 'Marble Ball' znów niezawodna - II miejsce w kategorii dalii kulistych:
Lodziu, trudno mi to stwierdzić, czy 'Tisa' jest najciemniejszą dalią. U mnie prawdziwie czarną była 'Czarny Charakter' ale niestety obecnie jest bordowa. Na pewno 'Tisa' jest jedną z ciemniejszych.
A oto inny mój pomponik, który na wystawie rybnickiej zrobił furorę (I miejsce w kategorii dalii pomponowych):
i z mojego ogrodu: