Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Andziu...bardzo ładny kolorek róży. ;:333 . Moje już od kilku dni czekają na wsadzenie w nieogrzewanym pokoju. :D . Ciemiernik zresztą także. ;:oj
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko u Ciebie to jakoś sprawniej idzie ;:196 A ja ryję w ziemi i końca nie widać ;:145 Moi chłopcy też posiedzą sami w domu ale co chwilę trzeba do nich zaglądać bo się przepychają i biją się "dla zabawy" a po takiej zabawie jest płacz :twisted:

Zeniu to biedronkowa róża- za takie pieniądze grzech było nie wziąć, zwłaszcza, że nie mam jeszcze ani jednej i jak będzie niezgodność odmiany z opisem, to tragedii nie będzie ;:131 Teraz tylko muszę zaplanować jej jakieś przyzwoite miejsce ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Różę trzymam w nieogrzewanej garderobie, tam mam najchłodniej, ale jedną dostałam taką już z ogromnymi przyrostami i listkami, nie nadaje się chyba do wysadzenia póki co , więc ją posadziłam w donicy i posiedzi sobie do kwietnia, nie dziwie się , że darczyńca wybrał właśnie ją, bo jeszcze w zeszłym roku też bym brała te rozrośnięte :;230
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny "mamo, mamo" to najpiękniejsze słowa jakie można usłyszeć, ale jak się je słyszy po raz setny danego dnia o ręce opadają, nie?
U mnie na szczęście działa pomaganie- dziś przycinałam lawendę i Melka miała zadanie odnosić co przytnę na kupkę. Była z siebie bardzo dumna.
Jutro jak nie będzie lało mam w planach skończyć porządki po zimie. Zostanie mi potem tylko czekanie na forsycje i cięcie róż.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Kasiu masz rację ;:108 . A dzieci faktycznie lubią być 'potrzebne" , mieć jakieś zadania i zajęcie. Moja Emilka jak nie ma zajęcia to wariuje i jest nie do wytrzymania. Normalnie ręce mi czasem opadają taki ma temperament ,ciekawe po kim ;:224 .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Skąd ja to znam... czasem żartujemy sobie z mężem, że Melka ma sprężynkę w d. Nie ustoi w miejscu.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Witajcie dziewczyny :wit
Wczoraj szybko uciekłam spać a dzisiaj od 5 werwa do pracy ;:108. Póki co, nie pada i mam nadzieję, że pojawi się ;:3

Paulinko ja wygrzebałam w biedrze taką najmniej rozwiniętą. Pierwszy raz będę sadzić róże ;:224. Zastanawiam się, czy by może dać ją do towarzystwa powojnikom w kolorze fioletu lub bordo?

Kasiu, Ewelinko ja też staram się wciągać chłopaków w te wszystkie ogrodowe zajęcia. Wczoraj pograbili trochę i posiali swoją rzodkiewkę :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

No i niestety nie udało się dzisiaj popracować na zewnątrz ;:145
Sporą część dnia siąpił deszcz a jak się odrobinę rozpogodziło- wyszłam z chłopcami ale zdążyłam jedynie posprzątać w foliówce, podlałam ziemię, bo już sporo przeschła i posadziłam jeszcze kilka sztuk sałaty. Po upływie około godziny moje dzieci zrobiły się głodne- choć przed wyjściem jadły zupę i tak strraaasznie zimno im było, że chcąc nie chcąc- musiałam zgarnąć się do domu ;:223
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Oj Andzia ;:168 . Nie martw się w tygodniu nadrobisz ;:333 . Ja coś tam dzisiaj się pokręciłam w ogródku i zrobiłam kilka rzeczy a i za wysiewy się wzięła co niektóre ;:224 . Pogoda nie najlepsza ale nie było najgorzej bo deszcz padał dwa razy ale taki drobny i chwilkę tylko . Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Niecierpliwa jesteś, Aniu. Już chciałabyś mieć wszystko na tip - top. A przecież jeszcze mamy zimę kalendarzową. Pamiętam czasy, gdy o tej porze roku jeszcze śnieg zalegał na polach i w ogrodach. Wszystko ma swoje prawa i swój czas. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i spokojnie poczekać. ;:108
Wiśta wio - łatwo powiedzieć... Sama już od dawna przebieram nogami, by działka wiosennie wyglądała. Gdybym ją miała przed domem, to pewnie ciągle bym na niej coś robiła jak Ty. Szczęśliwie muszę dojść bądź dojechać, a jeśli zimno, to nie mam ochoty na takie spacery. I to mnie powstrzymuje przed pośpiechem. :tan
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

jeśli miałabym wybierać jaki kolor z tych dwóch do kompletu z różą, to wziełabym z fioletem bo bordo jakoś mało lubię, ale to już kwestia tego co lubimy :)
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Lucynko, może i jestem niecierpliwa ale to nie tyle chodzi o sianie i sadzenie i żeby wszystko na już rosło. Te porządki mnie wykańczają. Jutro zrobię specjalnie dla Ciebie zdjęcie cudownej sterty kamieni, które już wykopałam z ziemi i obawiam się, że będzie ich jeszcze co najmniej kilka razy więcej ;:223 Części kamieni zamierzam się po prostu pozbyć- kuzyn sobie je zabierze, żeby utwardzić gospodarczą część podwórka bo ja już nie mam ich gdzie trzymać.

Paulinko, ja lubię w kwiatach i bordo i fiolet ale chyba jednak coś w tonacji fioletu posadzę z tą różą- choć na tę chwilę nie pamiętam, jakie odmiany powojników mają do mnie przyjechać ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To czekam na zdjęcia, szczęśliwa posiadaczko nadmiaru kamieni. ;:303 ;:303 ;:303
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Lucynko- szczęśliwa? Niekoniecznie... Choć tak jeszcze myślałam m-c temu... W tej sytuacji jednak boli głowa od ich przybytku ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No co Ty? ;:224
Od przybytku głowa nie boli. ;:185
Podobno...
Miłej niedzieli,Aniu i choć trochę słoneczka. ;:168