Parapetówki i podłogówki ... aanula :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna jest ta poinsencja, głównie dzięki oryginalnym kolorkom :)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anulko i przez Ciebie mój M nie dostanie dziś obiadu, chyba że się jeszcze pospieszę. Dooglądałm dziś Twój wątek, te wszystkie śliczności (tfu tfu). Oby moja juka robiła takie postępy jak Twoja :) A hoja to humorzasta roślinka, mojej babci ma już 40lat, kwitnie kilka razy w roku, jest ogromna, stoi na wschodim oknie, latem zasłaniana od nadmiaru słońca. Bardzo nie lubi być ruszana, mojej babci pije 3l wody na tydzień (ale naprawdę jest wielka). Faktycznie wspina się w górę więc może to ma znaczenie. Nie lubi też chłodnego powietrza, i woda koniecznie w podstawek nie do ziemi. Tyle mojej mądrości, wyżebrałam sadzonkę od babci, mam ją rok, zielona, błyszcząca, ale nie rośnie ani nie kwitnie. :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne rośliny - okazała Yucca, niesamowite kaktusy- zwłaszcza ten " włochaty" :wink: , bardzo ciekawie zapowiadają się też kaktusiki posadzone razem w dużych misach- tam dodałabym kilka większych kamieni lub grys. To ładnie wypełni kompozycję , a kaktusom nie zaszkodzi. :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Anulko, nowe zakupki, pierwsza klasa!!!
Twoje juki już w ziemi, a mój pióropusz draceny ani drgnie, ale wsadziłam do ziemi pinka difenbachii, ciekawe jak dalej będzie sobie radził?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Dawno mnie tu nie było ... 8) ale już wróciłam :D :D :D

W NOWYM ROKU WSZYSTKIM ŻYCZĘ WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI I SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH DNI ... BEZ TROSK I KŁOPOTÓW !! :D :D

Zacznę od tego, że hoję podwiązałam i czekam na zmiany :wink: czyli na kwitnięcie :D pożyjemy ... zobaczymy ... :D :D :D
Teraz wyglądają tak:
Obrazek Obrazek

Maluszki kaktusików niestety nie wszystkie do tej pory przetrwały :( Dwa nie przyjęły się, ale mam nadzieję, że reszta już dotrwa wiosny i ukorzeni się.

Doszły też nowe ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Poza tym liftingowana dracena zaczyna powolutku wypuszczać nowe pióropusze :D po dwa na pinku :D :D z czego ogromnie się cieszę ;:33

Pinki juki i draceny stojące w wodzie też zaczynają puszczać korzonki :D czyli wiosna już blisko :D :D :D
Muszę teraz dokupić donice i ziemię i brać się do roboty ... :lol:

Guciu, a jak tam Twoje draceny? Rosną już?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Aneczko, hoje fajnie wyglądają. Ja swoją też troszkę podwiązałam i jak nie zakwitnie, to się zeźlę!
Ale super kaktusiki, zostawiasz je pojedynczo w doniczkach, czy robisz kompozycję?
Moja dracena ani drgnie, a jeden pinek zupełnie zgnił więc go wyrzuciłam. Co gorsze, to, w pióropuszu ukorzenianym kolejno żółkną liście, nie wiem co się dzieje?
Ale mam korzonki u monstery i filodendrona, jutro kupię ziemię i muszę je już wsadzać.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Moje pinki ani rusz, już tracę nadzieję...
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

anoli pisze:Moje pinki ani rusz, już tracę nadzieję...
Hej koleżanko to nie włosy na głowie że szybko rosną, pinki czasami nawet i trzy miesiące potrafią się ukorzeniać, spokojnie i cierpliwie czekaj. :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Guciu :) Kaktusy na razie stoją pojedynczo, ale wiosną planuję zrobić kompozycje... z kaktusów oddzielnie a z sukulentów oddzielnie. Na razie szukam ładnej doniczki na nie :D nic jakoś ładnego w oczy mi nie wpada ... :wink: może za bardzo wymyślam, ale jak popatrzę na doniczki na forum to jakoś wymagania mam większe 8) :D wszystkie ładniejsze od tych u mnie w sklepach :roll:

Myślę, że z tym żółknięciem liści u draceny to nic strasznego. U mnie też tak było, ale co miało zżółknąć zżółkło a reszta została i na razie ma się dobrze :wink: Na pewno u Ciebie też tak będzie :D kciukasy już trzymam ... :D
Widziałam Twoją monsterę i filodendrona ... niezłe korzonki wyhodowałaś :D super!! U mnie chyba jeszcze nigdy w życiu w wodzie nie wyrosły takie korzenie ...
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

anula śliczne sukulenciki,ostatnio mnie dopadła zaraza sukulentowa...
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemo pisze:
anoli pisze:Moje pinki ani rusz, już tracę nadzieję...
Hej koleżanko to nie włosy na głowie że szybko rosną, pinki czasami nawet i trzy miesiące potrafią się ukorzeniać, spokojnie i cierpliwie czekaj. :D

Ilonko, słuchaj Przemo i cierpliwie czekaj :D :D Nie trać nadziei bo na pewno będą korzonki :D :D Czekałam baaaardzo długo i w końcu się doczekałam :D :D Korzonki na moich pinkach już są !!! W końcu są !!!
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ale śliczne nowe nabytki :D -szkoda że dwa kaktuski padły :cry: a ja się wiosną uśmiechnę o jedno dziecko od tego na trzecim zdjęciu :oops:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bona pisze:anula śliczne sukulenciki,ostatnio mnie dopadła zaraza sukulentowa...
A co to za zaraza dopadła Twoje sukulenty?? :wink: Sukulenty czy Ciebie na sukulenty ... ??? :twisted:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielka pisze:Ale śliczne nowe nabytki :D -szkoda że dwa kaktuski padły :cry: a ja się wiosną uśmiechnę o jedno dziecko od tego na trzecim zdjęciu :oops:
Bożenko :) oczywiście, że dzieciaczek pojedzie do Ciebie :D Tylko proszę Cię bardzo, przypomnij się wiosną, bo sklerozę mam okrutną i mogę zapomniec ... :wink: :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja mam nie lepiej ;:112 -ale postaram się przypomnieć - nie wiesz jak to się nazywa bo nie widziałam jeszcze takiego sukulenta :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”