Parapetówki i podłogówki ... aanula :)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anulko i przez Ciebie mój M nie dostanie dziś obiadu, chyba że się jeszcze pospieszę. Dooglądałm dziś Twój wątek, te wszystkie śliczności (tfu tfu). Oby moja juka robiła takie postępy jak Twoja
A hoja to humorzasta roślinka, mojej babci ma już 40lat, kwitnie kilka razy w roku, jest ogromna, stoi na wschodim oknie, latem zasłaniana od nadmiaru słońca. Bardzo nie lubi być ruszana, mojej babci pije 3l wody na tydzień (ale naprawdę jest wielka). Faktycznie wspina się w górę więc może to ma znaczenie. Nie lubi też chłodnego powietrza, i woda koniecznie w podstawek nie do ziemi. Tyle mojej mądrości, wyżebrałam sadzonkę od babci, mam ją rok, zielona, błyszcząca, ale nie rośnie ani nie kwitnie. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko, nowe zakupki, pierwsza klasa!!!
Twoje juki już w ziemi, a mój pióropusz draceny ani drgnie, ale wsadziłam do ziemi pinka difenbachii, ciekawe jak dalej będzie sobie radził?
Twoje juki już w ziemi, a mój pióropusz draceny ani drgnie, ale wsadziłam do ziemi pinka difenbachii, ciekawe jak dalej będzie sobie radził?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Dawno mnie tu nie było ... 8) ale już wróciłam
W NOWYM ROKU WSZYSTKIM ŻYCZĘ WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI I SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH DNI ... BEZ TROSK I KŁOPOTÓW !!

Zacznę od tego, że hoję podwiązałam i czekam na zmiany
czyli na kwitnięcie
pożyjemy ... zobaczymy ...

Teraz wyglądają tak:

Maluszki kaktusików niestety nie wszystkie do tej pory przetrwały
Dwa nie przyjęły się, ale mam nadzieję, że reszta już dotrwa wiosny i ukorzeni się.
Doszły też nowe ...

Poza tym liftingowana dracena zaczyna powolutku wypuszczać nowe pióropusze
po dwa na pinku
z czego ogromnie się cieszę
Pinki juki i draceny stojące w wodzie też zaczynają puszczać korzonki
czyli wiosna już blisko
Muszę teraz dokupić donice i ziemię i brać się do roboty ...
Guciu, a jak tam Twoje draceny? Rosną już?

W NOWYM ROKU WSZYSTKIM ŻYCZĘ WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI I SAMYCH SZCZĘŚLIWYCH DNI ... BEZ TROSK I KŁOPOTÓW !!

Zacznę od tego, że hoję podwiązałam i czekam na zmiany

Teraz wyglądają tak:

Maluszki kaktusików niestety nie wszystkie do tej pory przetrwały

Doszły też nowe ...

Poza tym liftingowana dracena zaczyna powolutku wypuszczać nowe pióropusze

Pinki juki i draceny stojące w wodzie też zaczynają puszczać korzonki

Muszę teraz dokupić donice i ziemię i brać się do roboty ...

Guciu, a jak tam Twoje draceny? Rosną już?
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko, hoje fajnie wyglądają. Ja swoją też troszkę podwiązałam i jak nie zakwitnie, to się zeźlę!
Ale super kaktusiki, zostawiasz je pojedynczo w doniczkach, czy robisz kompozycję?
Moja dracena ani drgnie, a jeden pinek zupełnie zgnił więc go wyrzuciłam. Co gorsze, to, w pióropuszu ukorzenianym kolejno żółkną liście, nie wiem co się dzieje?
Ale mam korzonki u monstery i filodendrona, jutro kupię ziemię i muszę je już wsadzać.
Ale super kaktusiki, zostawiasz je pojedynczo w doniczkach, czy robisz kompozycję?
Moja dracena ani drgnie, a jeden pinek zupełnie zgnił więc go wyrzuciłam. Co gorsze, to, w pióropuszu ukorzenianym kolejno żółkną liście, nie wiem co się dzieje?
Ale mam korzonki u monstery i filodendrona, jutro kupię ziemię i muszę je już wsadzać.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
Guciu
Kaktusy na razie stoją pojedynczo, ale wiosną planuję zrobić kompozycje... z kaktusów oddzielnie a z sukulentów oddzielnie. Na razie szukam ładnej doniczki na nie
nic jakoś ładnego w oczy mi nie wpada ...
może za bardzo wymyślam, ale jak popatrzę na doniczki na forum to jakoś wymagania mam większe 8)
wszystkie ładniejsze od tych u mnie w sklepach
Myślę, że z tym żółknięciem liści u draceny to nic strasznego. U mnie też tak było, ale co miało zżółknąć zżółkło a reszta została i na razie ma się dobrze
Na pewno u Ciebie też tak będzie
kciukasy już trzymam ...
Widziałam Twoją monsterę i filodendrona ... niezłe korzonki wyhodowałaś
super!! U mnie chyba jeszcze nigdy w życiu w wodzie nie wyrosły takie korzenie ...

Myślę, że z tym żółknięciem liści u draceny to nic strasznego. U mnie też tak było, ale co miało zżółknąć zżółkło a reszta została i na razie ma się dobrze

Widziałam Twoją monsterę i filodendrona ... niezłe korzonki wyhodowałaś

- aanula
Przemo pisze:Hej koleżanko to nie włosy na głowie że szybko rosną, pinki czasami nawet i trzy miesiące potrafią się ukorzeniać, spokojnie i cierpliwie czekaj.anoli pisze:Moje pinki ani rusz, już tracę nadzieję...
Ilonko, słuchaj Przemo i cierpliwie czekaj

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28