Ogród ?po 30-tce?
- mmudant
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Pajęczynowe światło - cienie przecudne 

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Aniu uwielbiam twoje zdjęcia ,u ciebie to nawet pająk jest fotogeniczny...,że nie wspomnę o trójsklepkach ,różach ,hibiskusie,hostach,...
Mam trzy nowe chryzantemki ,całe w pąkach i takie same uparciuchy...a ja tu siedzę i na pierwsze kwiatki czekam 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Zajrzę i ja jeżeli Gospodyni takimi pięknymi zdjęciami i roślinami zaprasza ! Twoje rabaty Aniu coraz bardziej 'na bogato'
A i fotki coraz bardziej artystyczne ! Rozwijamy się!
Dzisiaj miałam nocną przerwę w spaniu więc rano spało mi się dłużej obudził mnie poranny dość znaczny dzisiaj chłód o 7 rano tylko 10 st.było. A ogólnie to boli mnie gardło !
Miłego dnia na baryłach!

Miłego dnia na baryłach!

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, zaglądam i ja, bo jak tu nie zajrzeć do Ciebie.A te śliczne zakamarki hostowe są niesamowite.Co to za niebieskie kwiatuszki?
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, też bym z chęcią napasła oczy tymi cudami, które Tobie dane było obejrzeć
a niekoniecznie kupić.
Czasem musimy się obejść smakiem ale miłe wspomnienia pozostaną i to jest bezcenne, dzięki za piękne fotki.
Zmiany w nasadzeniach zrobione, rośliny posadzone, tylko jeszcze rudy przystojniak posprawdza, czy wszystko jest po jego myśli.

Czasem musimy się obejść smakiem ale miłe wspomnienia pozostaną i to jest bezcenne, dzięki za piękne fotki.

Zmiany w nasadzeniach zrobione, rośliny posadzone, tylko jeszcze rudy przystojniak posprawdza, czy wszystko jest po jego myśli.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę Aniu, że pośród innych kwiatuszków zakwitł ci pierwiosnek łyszczak. Sporo jest anomalii w tym roku
U mnie zakwitł teraz powojnik. Ale nie powtórnie, tylko dopiero pierwszy raz w tym sezonie. Chyba jednak przypisywać to mogę temu, że przesadziłam go z donicy do gruntu. W donicy zbyt się dusił, a w ziemi dostał paliwa i ruszył.
W Skierniewicach chyba się nie spotkamy, bo miniemy się w czasie. Ja bęę wyruszać dopiero o 9 lub 10, a ty pewnie już będziesz w tym czasie po zakupach. Życzę więc miłych i owocnych polowań. Zostaw dla mnie trochę

W Skierniewicach chyba się nie spotkamy, bo miniemy się w czasie. Ja bęę wyruszać dopiero o 9 lub 10, a ty pewnie już będziesz w tym czasie po zakupach. Życzę więc miłych i owocnych polowań. Zostaw dla mnie trochę

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
beacia0088- witam Cię i cieszę się, że Ci się podoba, bo ja się już od bardzo dawna tak nie starałam
. Ja też wolę bezpośredni kontakt, ale tu się nie da - damy radę
. A kotkę pogłaszcz, chociaż broi
.
AmeliaL-czytałam o Twoim zmartwieniu, ale cieszę się, że wszystko jest ok
.
Żurawki i hosty to rośliny samoobsługowe - a mnie o to chodzi
.
mmudant-Magdo-czasem coś uda mi się zobaczyć, ale rzadko
.
bejka1970 -Beato-miło Cię gościć
. Mam nadzieje, że kiedyś zakwitną nam te chryzantemy
.
Maryniu- przykro mi, że źle się czujesz; mam nadzieję, że to szybko minie, bo trzeba jeszcze coś poprzesadzać, czyż nie?
. Dziękuję za troskę
.
PEPSI-no to jestem spokojniejsza, że zaglądasz
. A te niebieskie kwiaty to ketmia syryjska, jak przekwita. Normalnie ma kwiaty liliowo-wrzosowe
.
stasia_ogród- wiedziałam jadąc, na co mnie stać. Ale popatrzeć było warto
. Mój rudzielec jest ze mną cały czas w ogrodzie, wybiera tylko słoneczne miejsca do wylegiwania. A czy jest wszystko posadzone? - ależ skąd!
.
wanda7- tak przypuszczałam, a ja muszę jechać o świcie i w miarę wcześnie wrócić, bo jak gdzieś pisałam - mam gości po południu. Nie martw się - wszystkiego nie wykupię; może jakąś trawkę i trochę cebul. Taki jest plan
.
Kolorowych snów

AmeliaL-czytałam o Twoim zmartwieniu, ale cieszę się, że wszystko jest ok

Żurawki i hosty to rośliny samoobsługowe - a mnie o to chodzi

mmudant-Magdo-czasem coś uda mi się zobaczyć, ale rzadko

bejka1970 -Beato-miło Cię gościć

Maryniu- przykro mi, że źle się czujesz; mam nadzieję, że to szybko minie, bo trzeba jeszcze coś poprzesadzać, czyż nie?

PEPSI-no to jestem spokojniejsza, że zaglądasz

stasia_ogród- wiedziałam jadąc, na co mnie stać. Ale popatrzeć było warto

wanda7- tak przypuszczałam, a ja muszę jechać o świcie i w miarę wcześnie wrócić, bo jak gdzieś pisałam - mam gości po południu. Nie martw się - wszystkiego nie wykupię; może jakąś trawkę i trochę cebul. Taki jest plan

.

Kolorowych snów

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Piękne te kosmosy
niby takie zwyczajne a tyle uroku i lekkości wnoszą do ogródka 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu tak wcześnie
W każdym razie ,piękne warszawianki

W każdym razie ,piękne warszawianki

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Pewnie zmęczonae-babcia pisze:Aniu tak wcześnie![]()

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłej nocki,jutro nowy dzień i kolejne obowiązki .Teraz odpoczywaj:)
- Pulpa222
Chodzę spać ok.20.00-tej, ale wstaję o 4.00 rano
. Należę do tzw. słowików. A prościej - to wstaję z kurami i z kurami chodzę spać
. Dziękuję za wizyty - jutro pogadamy (popiszemy)
.

Pozdrawiam Ania
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
No Aniu Ty już śpisz a ja dopiero przyczłapałam z ogrodu
,śliczne te zakamarki Twoje , oj kiedy ja tak będę miała , wręcz tajemniczy ogród
, u mnie wciąż wszystko jak na dłoni
, miłych snów , pa , pa

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ojej
,a ja z reguły przed północą się kładę do łóżka,szkoda życia 

- Pulpa222
Witajcie rankiem
. Od 4.00 już biegam, a Wy błogo jeszcze śpicie. Każdy ma inny zegar biologiczny
.
dziękuję za odwiedziny, od razu mam więcej energii i idę coś poprzewracać w ogrodzie
Mateusz- pięknie to napisałeś o kosmosach, romantyk z Ciebie
Dziękuję za współczucie, ale faktycznie trochę się zmęczyłam.
e-babcia-zabrałam się wczoraj za mielenie gałęzi u sąsiadki, bo chciała wyrzucić. Wbrew pozorom to trochę męczące, tak za każdą gałązką schylać się i wkładać do rozdrabniacza, a potem przewieżć do siebie i rozsypać pod drzewami. Miałam dość, a dzisiaj druga tura, bo te domowe urządzenia to na raz nie dają rady
. Ale ściółki będzie, że ho ho!.
Ja kosmosy też nazywam warszawiankami i bardzo je lubię
.
chalaputkowo- ja pracuję tylko od rana; popołudnia nie dla mnie, sypię się
. Zawsze tak było - uczyłam się tylko od świtu. Nie mogę powiedzieć, że zarywałam noce
. A zakamarki u Ciebie będą wcześniej niż myślisz
.
Dorota- mnie też szkoda życia na spanie, ale żeby funkcjonować wydajnie, muszę spać 7 godzin; ten typ tak ma
. Swoje w ciągu dnia nawywijam, nie ma obawy; eM mówi, że mam motorek gdzieś tam z tyłu...
.
Coraz trudniej znaleźć w ogrodzie kwiaty
spóbuję zebrać nasiona (jak nie zapomnę) i napiszę tutaj, bo kogoś to interesowało

inne trójsklepki, ale ciężko mi jakoś je dobrze 'złapać'

moja barbula- czekam na kwiaty

bluszcz ma takie korzenie - widać grubość pędu w porównaniu z liściem

przegląda się w wodzie?

'troszku' impresji

moja ulubiona

dziękuję za odwiedziny, od razu mam więcej energii i idę coś poprzewracać w ogrodzie

Mateusz- pięknie to napisałeś o kosmosach, romantyk z Ciebie

e-babcia-zabrałam się wczoraj za mielenie gałęzi u sąsiadki, bo chciała wyrzucić. Wbrew pozorom to trochę męczące, tak za każdą gałązką schylać się i wkładać do rozdrabniacza, a potem przewieżć do siebie i rozsypać pod drzewami. Miałam dość, a dzisiaj druga tura, bo te domowe urządzenia to na raz nie dają rady

Ja kosmosy też nazywam warszawiankami i bardzo je lubię

chalaputkowo- ja pracuję tylko od rana; popołudnia nie dla mnie, sypię się

Dorota- mnie też szkoda życia na spanie, ale żeby funkcjonować wydajnie, muszę spać 7 godzin; ten typ tak ma

Coraz trudniej znaleźć w ogrodzie kwiaty

spóbuję zebrać nasiona (jak nie zapomnę) i napiszę tutaj, bo kogoś to interesowało

inne trójsklepki, ale ciężko mi jakoś je dobrze 'złapać'

moja barbula- czekam na kwiaty

bluszcz ma takie korzenie - widać grubość pędu w porównaniu z liściem

przegląda się w wodzie?

'troszku' impresji

moja ulubiona

Pozdrawiam Ania