Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

na zupełnie pierwszym zdjęciu masz śliczny wiosiorek z kryształami Swarovskiego! :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja myślę, że to łzy odchodzącej Pani Złotej Jesieni :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale śliczne trzy kropelki ;:63 a grządka pod dalie już gotowa, a ja pod jesienne jeszcze nie mam ;:oj
Czy ta kokorycz taka malusia? :wink: , a dąbrówki to wymienimy co? bo mam ich już trochę kokorycz też mam inną :wink:
U Ciebie mgła, a u mnie ani ani! piękna, ciepła pogoda do wieczora.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

To chyba kokorycz Purple leaf ??
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie do południa było byle jak, natomiast kiedy już wróciłam z pracy-idealnie. Nawet wiatr ucichł :D Wykopałam dalie i acidantery, więc teraz już z niczym nie muszę się spieszyć. Nawet róże w ostateczności po prostu zadołuję.
Udało Ci się zrobić świetne zdjęcia rosy ;:oj
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał witam :wit
Pięknie wyglądają roślinki ubrane w krople rosy ;:215 ;:215
Kokorycz proszę zapisz dla mnie w swoim kajeciku ;:180 - nie mam ani jednej ;:185 a jest taka cudna ;:333
Dąbrówka też śliczna ale muszę sprawdzić czy nie mam takiej .
Powiedz gdzie Ty byleś na grzybach jak koło Ciebie lasu nie ma ??? i gdzie te grzybki przed nami ukryłeś ?? ;:306 Chyba ze wisiały wysoko i ich nie zauważyłam :;230 :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Dąbrówka to mi na Burgundy Glow wyglada... Że też Ci się chciało już teraz grządkę pod dalie robić? ;:224
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dalie będą świetnie wyeksponowane z każdej strony :!: Ja też już mam porobione nowe miejsca pod dalie, bo potem wiosną czasu brakuje. A teraz super pogoda na kopanie i wszelkie prace w ogrodzie! Oby jak najdużej!
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Terlico Wiesz ile się naustawiałem żeby te kryształki uchwycić, jeszcze ciągle wiało i je bujało i nawet sekundy po zdjęciu nie wytrzymały, spadły, rozbiły się i odeszły w niepamięć...
Barbarko Rzeczywiście złota jesień odchodzi, dziś od świtu (o ile to można nazwać świtem ) szaro buro i ponuro.
Marysiu Kokorycz ma chyba 30 cm podczas kwitnienia i piękne niespotykane kwiatki, chętnie się wymienię kokoryczą oraz dąbrówką. Po wczorajszym cieple nie ma śladu, deszcz zapowiadany też nie pada tylko takie gie :?
Dorciu Dziękuję ;:196 Popatrzyłem na obrazki w internecie i to rzeczywiście Purple leaf :D
Ewa Coś jest na rzeczy z tym dołowaniem róż, otóż śniło mi się dziś , że mieliśmy ogrody koło siebie a za płotem miała Ewa gajowa a Ty wykopywałaś ziemię do taczek i woziłaś i zapisywałaś w zeszycie i pamiętam, że taczek było 63 a ziemia piękna , czarna i wilgotna, jakby z dna jeziora. Ogrody mieliśmy rozdzielone takim niskim betonowym murkiem, a Ty najpierw miałaś małą dziewczynkę ale chyba nie córkę i włosy związane w kitkę koloru takiego brązowego kasztanowego a potem nagle zmieniłaś wygląd, kolor włosów na siwoblond i dalej kopałaś tą ziemię ;:306
Tereniu Kokoryczą się chętnie podzielę, mam nadzieję, że przetrwa zimę bez problemu bo poprzednią ją ocieplałem. Na grzyby jeżdżę w Twoim kierunku na Mniszek i Kanice. Grzybki tuż przed Waszym przyjazdem chowałem do kotłowni oczywiście nie przed Wami tylko przed nocą ;:306 Miłego dnia :wit
Pat Wygoglowałem i dąbrówka się zgadza ;:138 Po co szukać po encyklopediach odmian, wystarczy wstawić zdjęcie na FO i już jakaś życzliwa dusza rozpozna co to :D
Jacku No właśnie wiosną nie ma czasu a teraz podczas kopania trawy nie wybierałem tylko odwracałem ją w dół, do wiosny może przegnije i będzie od razu nawóz, dalie nie będą miały wyboru jak pięknie zakwitnąć. Czy mógłbyś wstawić u mnie kilka zdjęć Śnieżki? Wszystko idzie w dobrym kierunku póki co i mam nadzieję, że mnie odwiedzicie ;:333
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ech, Michałku, jak ja kocham takie zimy, o jakich mówiłeś, ciepłe, wilgotne, zgniłozielone, obrośnięte mchem ;:170. Ciągle mi się wydaje, że nie pochodzę od małpy, tylko od jakiegoś gada, czy płaza ;:173 .
Dotychczas miałam Cię za mistrza fotografowania ciał astralnych, a tu taki cudny mikrokosmos ;:oj.
Grzybów zazdroszczę bardzo, bardzo!
I spotkań z Forumowiczkami też.

Najlepszego - Jagoda
PS. Dobrze, że Cię baby sfotografowały, teraz już mam 200% pewności, że jesteś super facet ;:215.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaguś To ja też jestem gadopłazem ;:306 Mikrokosmos pojawił się wczoraj bo odkryłem, że aparat ma taką funkcję jak Supermakro. Jagusiu tu mamy bardzo dużo dobrych babów, jedne fotografują, drugie radzą , trzecie rośliny wysyłają jak jedna wielka rodzina tylko coś chłopów mało albo są tylko się nie rozpisują. Gracias za komplementy ;:180 Miłego wieczoru :wit PS A wiesz, że wczoraj sobie po Pruszczu podróżowałem, na googlu oczywiście :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może jesteś jasnowidzem, bo zgadza się kolor włosów-siwoblond ;:306 Sen mnie rozśmieszył, jak zwykle, kiedy konfrontuje się go z rzeczywistością. Ale nie miałabym nic przeciw temu, żeby sąsiadować z Wami :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale, a mówiłeś że masz instrukcję obsługi? ;:306 ja właśnie z kolei supermakro użytkowałam całe lato!
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo A wiesz, że już kilka razy sny mi się spełniły na następny dzień i to zwykle po trzy rzeczy z jednonocnego snu :D
Marysiu Instrukcji mi nie dali, naczy dali ale tylko ten papierek gdzie jest napisane żeby nie wrzucać aparatu do ognia :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro tyle się sprawdza, ktoś będzie musiał zmienić miejsce zamieszkania :D Ze snu oprócz koloru włosów na pewno sprawdzi się rycie w ziemi (róże już idą :D ), a także zeszyt, w którym zapisuję wszystkie nabytki. Ale na wnuczkę jeszcze się nie zanosi...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”