Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V

Post »

OOO naczytałam się o ogórkach ten przepis na oprysk zapisałam.Cudne dzielżany ,słoneczniki a różowe pod bordo czy to sadziec czy trojeść ? Na mój krótki wzrok nie rozróżniam dokładnie..Co do małych roślin mam skalniak już mi ładnie zarósł ale wyższe to i wyższe zawsze widać lepiej a ja mam prawie niewidomą mamę .Sama tez do osób z sokolim wzrokiem nie należę . Czasem, by pokazać jakiś kwiat mama musi dotknąć. Trzeba wytłumaczyć do czego podobny ,jaki kolor bo z kolorów już tylko ciemne i jasne rozróżnia .Dobrze ,ze pozostał taki wzrok jak najdłużej .Krysiu cudnie u Ciebie wszystko pięknie kwitnie.Doczytałam ,że to sadziec .Muszę przesadzić swojego może zacznie mi rosnąć . ;:196 :wit
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Tyle razy czytałam prośby o poradę w sprawie szybkiego żywopłotu- a nikt nie wpadł na pomysł żywopłotu błyskawicznego z ogórków ;:306
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Beata, szkoda tylko , że taki żywopłot ma taki krótki żywot ;:306

Krysiu wpadłam zapytać się o zbiory melisy. Zebrałam trochę liści ze swoich krzaczków, bo zaczynają tworzyć już kwiatostany. Zostało na nich jeszcze trochę małych listków, które mam nadzieję podrosną przed ścięciem. Ale może jednak powinnam już przyciąć te krzaczki żeby miały czas się odnowić ;:7 ???
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

ja mam w planie zakup sadźca i posadzenie go razem z trawami ...ale ten twój ma niesamowitą wielkość ;:oj piękny :wit
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote=
Obrazek

.[/quote]

Krysiu - a co to za bordowa roślinka nad brunerami????
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sierpień to miesiąc obsypany kwiatami i owocami , które dojrzewają na drzewach.
Jak wchodze na działke do siebie to robię ogólny przegląd i czasami nie wiem na czym oczy zatrzymac bo az kipi wszystko kolorami.

Krysiu, to piękny miesiąc, uwielbiam te duże plamy różnych, pięknych kolorów ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Osaka Ci się mało wybarwiła na biało! U mnie było tak w zeszłym roku. W tym, zagrożona wydaleniem, zakwitła prawidłowo. Czyli była to przyczyna warunków zewnętrznych.
I Procyon pokazał środek! :evil: To bardzo nieładnie z jego strony! Jak ja lubię tą dalię. Miałam kiedyś ,ale chyba zginęła w walce ze ślimakami 2 lata temu.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Z tymi mieczykami botanicznymi to faktycznie wyszło kiepsko ;:24 U mnie zakwitł taki sam jak u Ciebie. Jednak według mnie to odmiana Halley a nie Elvira. Chyba więcej już się nie skuszę na te mieczyki. Te z zeszłego roku wcale się nie pokazały :evil:
Dalie cudne ;:oj
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit Krysiu
Podziwiam Twoje zdrowe warzywa i owoce ;:108 ;:108 ;:108
Moje ogórki już zaczynają żółknąć a wiśnia i porzeczka pogubiły sporo liści, ale właśnie poczytałam u Ciebie o środku na opadzinę , będę musiała zastosować, tylko czy to już nie jest za późno?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Krysiu, można się pogubić w tych liliowcach ale na szczęście przedstawione odmiany mają swoje charakterystyczne cechy.
Rzeczywiście, sugerowany przeze mnie 'Autumn Red' nie jest nim. Pozwolisz, że wstawię zdjęcie mojego:
Obrazek
Natomiast ten zestawiony z 'Purple Waters' może być 'Crismons Pirate'. Mój wygląda tak:
Obrazek
I jeszcze pokażę 'Purple Waters':
Obrazek
Ten czerwonopomarańczowy - nie wiem. Też mam takiego ze starszych pająków nienazwanego
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Bardzo podobne do siebie... :oops:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Krysiu ;:196 Sadziec wreszcie znalazł się w moim ogrodzie - na razie 2 "patyczki" wysokości ok. 40 cm. Chciałam posadzić go przed ogrodem, nad strumykiem, ale doszłam do wniosku, że zasługuje na miejsce w "centrum" ogrodu a nie gdzieś na opłotkach :wink: Ciekawe ile czasu zajmie mu rozrośnięcie się do pięknej, wysokiej kępy..
Wczoraj, zupełnie niespodziewanie znalazłam spore poletko wrotyczu. Oczywiście przytargałam bukiet do domu. Czy stosujesz go w ogrodzie, a może również pijesz herbatki? Na razie suszy się w altanie, ale może lepszym miejscem do suszenia byłby strych? Czy z zasuszonych kwiatów i liści będzie jakiś pożytek na przyszły sezon w ogrodzie? Będę wdzięczna za rady związane z tym ziołem o dwóch twarzach ;:173
Pozdrawiam deszczowo (nareszcie!) :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - wklejam zdjęcie hortensji od Alicji- ona mi kupiła moją i taka byłaby, gdybym nie spaliła ją wiosną żelazem :wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, witaj moja pokrewna duszyczko, dopiero dzisiaj przeczytałam Twoją ostatnią odpowiedź na spokojnie, sorry, ale przedtem byłam już myślami na wakacjach, nie masz pojęcia jak bardzo się cieszę na myśl o obiecanych roślinkach :heja, bardzo dziękuję za przesłanego sms-a ;:196, mam nadzieję, że roślinki dają radę, jakby co, to pisz, podeślę nowe. Wyobraź sobie, że oglądając dziś Twoje piękne lilie dostałam oczopląsu i powędrowałam od razu do Lilypolu, no i zamówiłam 17 sztuk lilii w 10 odmianach w tym oczywiście White Planet, bo cebule zawsze gdzieś się upcha ;:108, chyba jeszcze nigdy przedtem nie zrobiłam zakupów w takim tempie, widzę, że po dłuższej bytności na forum człek już wie czego chce, a czego nie. Robi się bardziej przemyślane zakupy, a nie tak jak na początku idzie na żywioł, no i teraz trzeba kombinować, choć przyznam się szczerze, że mam coraz mniej oporów w pozbywaniu się tego, co mi się nie podoba. Nadal zakochana też jestem w Twoich daliach, na prawdę masz je przepiękne, ale w tym przypadku, jak to się mówi poszłam po rozum do głowy, oczywiście, że mnie kuszą i to jak, ale bronię się rękoma i nogami :;230 , choć się nie zarzekam, że jak jakaś wpadnie mi w ręce to nie kupię, ale szukać nowych nie będę, muszę zadbać o te co mam, bo w tym roku wsadziłam je, niestety w złe miejsce i praktycznie nie mam się czym pochwalić. Inaczej miejsce może jest okey, ale muszę się pozbyć tego, co do tej pory tam jeszcze rośnie, strasznie podoba mi się też ten pełny słoneczniczek najchętniej wymieniłabym tego zwykłego na niego i ten pierwszy fioletowy mieczyk bodajże Moderna 487 , ale bez przesady, wszystkiego mieć nie można, ale jeśli znajdziesz kawałeczek tej żółtej rudbekii, to będę wdzięczna. Rozumiem, że Kardiospermum - Cardiospermum halicacabum to roślina jednoroczna, nie to samo co miechunka z którą w tej chwili walczę, bo choć piękna, to nie wiedziałam sadząc ją, że jest taka ekspansywna, na szczęście w zeszłym roku ktoś mnie ostrzegł, może nawet Ty i jeszcze nad nią panuję, ale jest na prawdę okropna włazi dosłownie wszędzie, więc się podkopuję tam gdzie mogę i pozbywam się jej każdego kłącza w tym roku idzie we wiadro i przed płot, czy pomponiki Kardiospermum też się przebarwiają czy zostają zielone? I jeszcze ten żywopłot z ogórków bombowy, to znaczy sposób w jaki je uprawiasz godny pozazdroszczenia, czy wydają tak samo obfite plony jak te rosnące normalnie na ziemi?
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Krysiu wszystko piękne, jak zawsze. Ale dalie i mieczyki rewelacja jakie dorodne:).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”