Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Aga, nadrabiam kilka stron..... dużo się dzieje u Ciebie. :D
Powojniki marzenie szczególnie mi się spodobał ten, co jego zdjęcie pokazuje kwiaty pod słonko. ;:333
Lubię taki kształt kwiatów. Mają to coś ;:333
Róże kwitną :heja :heja w ogrodzie cudnie pachnie :heja :heja wspaniałe dni. ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, ale u ciebie bujnie i dorodnie !!! I wszystko pięknie kwitnie !!! I óze, i clemki, i dzwoniki, i przetaczniki, i szławie..... ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj tylko podziwiać ! Z ławeckzi bym się nie ruszała - no chyba żeby róze powąchać :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluś cóż moje chęci gdy miejsca brak...... ale tak naprawdę brak..... ;:185 Te wymienione róże bardzo bym chciała mieć, bo uwielbiam te odmiany.....ale cóż poradzić.... Z Grahama może coś będzie..... jeszcze nie chcę w to za bardzo wierzyć :roll: ale został taki rachityczny patyczek, który wciąż trwa i nawet zakwitł..... zobaczymy. Mam miejsce na 1 krzaczek róży, ale niestety nie z tej palety kolorów. Musi być w bieli lub różu, bo to na niewielką rabatkę z drugiej strony domu, gdzie mam kwiaty w tych właśnie odcieniach z kroplą niebieskiego. Po przeniesieniu sporego iglaczka powstało miejsce na jeden krzaczek. Ale jeszcze nie wiem na jaką skusić się odmianę....... wybrać jeden krzaczek z takiego ogromu przepięknych róż to nie lada wyzwanie ;:202 :;230

Gosiu na powojniki bardzo namawiam 8-) :lol: nie zajmują zbyt dużo miejsca, a są wielką ozdobą ....a odmian cała masa.....każdy znajdzie coś dla siebie :D

Geniu dziękuję ;:167 miło mi, że podoba Ci się :D

Majeczko faktycznie w ogródkach pięknie i kolorowo , no i wspaniale pachnie :D Z dnia na dzień zakwita więcej kwiatów :D Powojniki też już czaruję, wprawdzie czekam jeszcze na kwitnienie kilku krzaczków, ale już i tak już kolorowo na wysokościach 8-) :lol:

Aguniu ławeczka czeka..... nawet kawka gotowa .....bardzo zapraszam ;:196
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Augusta jest rzeczywiście nieziemska! Żałuję, że nie znam nazw moich. Może też mają jakieś piękne imie:). No i te Twoje clematisy ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko wrzuć swoje różyczki w dziale różanym do wątku , gdzie forumowicze mający dużą wiedzę o tych krzewach pomagają znaleźć nazwy :D Ja też mam 2 różyczki bez imion i planuję tam je wstawić, tylko muszę mieć więcej fotek :D
Augusta faktycznie jest niesamowitą różą, ale jak widzę już kolejny sezon nie znosi bezpośredniego ostrego słońca, po prostu się smaży :roll: Płatki na końcach brązowieją i zwijają się :roll: Będę musiała przesadzić ją w jakieś miejsce, gdzie jest świetlisty cień..... Teraz rośnie na patelni i bardzo jej to nie służy.....
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jestem pełna podziwu.
Miałas już nic nie kupować, nie sadzić, a tu proszę rewolucja :D
Ogrodnik chyba nigdy nie ma skończonego ogrodu. Ja też już miałam żadnych róż nie sadzić i zobacz 2 nowe wylądowały i nawet miejsce się znalazło :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu no bo jak już nic nie można dosadzać, bo miejsca już naprawdę kompletnie brak, to trzeba wymyślić jakąś przeróbkę ;:224 :;230 No ale niestety jedynie małe iglaczki mogłam dokupić, pozostałe roślinki posadziłam te, które już rosły na tej rabacie, albo w innych miejscach ogrodu, gdzie było już im za ciasno..... A 2 pełne taczki roślin pojechały do sąsiadek 8-) :lol:
Wyobraź sobie, że i ja wygospodarowałam miejsce na jedną różyczkę ;:224 Zabrałam rozrośniętego płożącego iglaczka z rabaty różano-iglakowej z drugiej strony domu i zwolniło się miejsce na różę..... Ale niestety nie mogę dokupić mojej wymarzonej róży w pomarańczowo-różowych odcieniach. Bo tamten kąt mam utrzymany w biało-różowej tonacji.... z kropelką niebieskiej barwy..... Nie wiem jaką różę mam wybrać.... tyle jest pięknych, że to nie lada zadanie zdecydować się na jedną jedyną 8-) :lol:

Większe i mniejsze różności :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może róża Friedship by Ci odpowiadała? Ona też ma czasami różowe rumieńce. Muszę się przyjrzeć moim :)
Liliowce cudowne!
Ja wszędzie juz chyba pisałam, że u mnie liliowce kwitną jak im się zachce. Nawet te najpopularniejsze odmiany się na mnie wypinają. Ale w tym roku - niespodzianka, bo pączek mam na liliowcu kupionym 4 lata temu ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

czy dębik teraz Ci kwitnie? ;:oj
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie świetnie radzi sobie Mary Rose, ale duża rośnie. Pachnie badzo silnie Gartentraume, natomiast Mariatheresia ładnie wygląda, a Granny jest bezobsługowa, podobnie jak Martin Frobisher. Większość angielek będzie dobrze rosnąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aguś, zdjęcia w skali makro równie interesujace i urocze :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Widzę Agnieszko że sezon liliowcowy u Ciebie się zaczął, u mnie kwitł żółty , ale kwiaty miał przy ziemi i nie miałam siły się schylać ;:306 ;:306 , druga łodyga jest już wyższa za chwilkę też. zakwitnie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko co do wybory różyczki..... na razie spisuję sobie nazwy tych, które najbardziej mi się podobają, a później będę drogą eliminacji dochodzić do tej jednej jedynej 8-) :lol:
W tym roku wszelkie kwiaty biją chyba rekordy kwitnienia, łagodna śnieżna zima, wiosną dużo opadów, słoneczko, to wszystko powoduje, ze roślinki są bardzo bujne i całe w pąkach....liliowce również..... Mnie przeraża moja języczka pomarańczowa..... to prawdziwy kolos ;:oj

Olgo tak, dębik zawsze po ścięciu jeszcze raz mi kwitnie. Ale zdecydowanie mniej obficie niż za pierwszym razem :D

Ewuniu niestety nie może być to duża różyczka. Bo miejsce na to nie pozwala. Ale wszystkie imionka sobie spisałam i popatrzę kto zacz :D Dzięki za podpowiedzi :D

Mariolu dziękuję ;:196 miło, że podobają ci się :D

Geniu oj tak..... zaczynają kwitnąć te późniejsze liliowce. Jeszcze kwitną resztkami kwiatów te wczesne, robi się coraz piękniej :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś a może Baronnese dostałam ją pomyłkowo i bardzo się cieszę z tej pomyłki a Pastella ta też jest urocza .
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

W kwestii róż się nie wypowiadam, bo mam je dopiero pierwszy sezon, ale w kwestii widoków ogólnych owszem...

fantastycznie ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”