wiecie może czy np nawożenie fusami z kawy? ewentualnie solenie gleby na przykład byłoby racjonalnym nawożeniem?
 wiecie może czy np nawożenie fusami z kawy? ewentualnie solenie gleby na przykład byłoby racjonalnym nawożeniem?Rośliny z nasion owoców egzotycznych Cz. 2
Re: Rośliny wyhodowane z nasion owoców egzotycznych
Palmy kokosowe w biedronce, za 20dychy. Ja juz mam swoją  wiecie może czy np nawożenie fusami z kawy? ewentualnie solenie gleby na przykład byłoby racjonalnym nawożeniem?
 wiecie może czy np nawożenie fusami z kawy? ewentualnie solenie gleby na przykład byłoby racjonalnym nawożeniem?

wiecie może czy np nawożenie fusami z kawy? ewentualnie solenie gleby na przykład byłoby racjonalnym nawożeniem?rose who grew from concrete

- KasiaPuk
- 200p 
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Solenie gleby??? Nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem w ogole. Fusy z kawy ponoc zawieraja duzo magnezu. Ja uzywam rain mixu z Akerne, zaczelam od storczykow i "rozprzestrzenilo" sie na inne rosliny, to odzywka ktora zawiera wszystko to co woda deszczowa, poki co sie nie zawiodlam.

Od "nie wydaje mi sie", a "jestem pewien że bez sensu",jest dłuuuuuuga droga. Ktos uprawia palme kokosową?

rose who grew from concrete

- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sól jest zabójcza dla roślin! Skąd taki pomysł?
Może gdzieś słyszałeś o zasoleniu podłoża, a to jest zupełnie inna sprawa. Zasolenie gleby, to jej przenawożenie, które też jest niebezpieczne dla rośliny.
W żadnym przypadku nie syp soli do doniczki.

Może gdzieś słyszałeś o zasoleniu podłoża, a to jest zupełnie inna sprawa. Zasolenie gleby, to jej przenawożenie, które też jest niebezpieczne dla rośliny.
W żadnym przypadku nie syp soli do doniczki.
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1

- echmea
- 50p 
- Od: 26 sty 2013, o 10:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie jest ona taka duża zabudowaliśmy po prostu taras dwadzieścia parę metrów a przeszklenie kosztowało około 5 tys. resztę wykonał mój mąż.Zimą nie zamykam drzwi na taras więc mam temperaturę od 6 stopni na schodach do 18 przy wyjściu z salonu,tak więc mogę sobie zimować różne rośliny.Jak się ogarnę to zrobię zdjęcie i wstawię .adam1008 pisze:Ile taka oranzeja kosztowała?echmea pisze:Witam cieplutko.
Bardzo lubię eksperymentować z nasionkami a jeżeli coś wykiełkuję to dopiero jest radość
czekam teraz na ciepełko ,trzeba sporo wystawić na dwór bo oranżeria zapełniona a kolejne roślinki wschodzą robi się tłok.Pozdrawiam.

echmea

- arameic
- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
echmea, jak ja Ci zazdroszczę tej oranżerii  . Też mam w planach coś na kształt ogrodu zimowego, ale w odrobinę bardziej oddalonej przyszłości. Pokaż koniecznie zdjęcia!
 . Też mam w planach coś na kształt ogrodu zimowego, ale w odrobinę bardziej oddalonej przyszłości. Pokaż koniecznie zdjęcia!  

. Też mam w planach coś na kształt ogrodu zimowego, ale w odrobinę bardziej oddalonej przyszłości. Pokaż koniecznie zdjęcia!

- echmea
- 50p 
Re: Musa velutina - RÓŻOWY BANANOWIEC
Może masz rację bo faktycznie kiełkują bardzo kiepsko mam na razie jedną sadzonkę reszta siedzi cicho w akwarium ma ciepło i wilgotno ale jest radość i satysfakcja kiedy się coś pojawi i robisz to od ziarenka.Jak znajdę chwilę to zrobię zdjęcie i wstawięSLIMI pisze:Ogólnie kupowanie nasion bananowców to bardzo zły pomysł. Przy odrobinie szczęścia kiełkuje jedno nasiono na 10 i to po pół roku. Na przyszłość kupuj sadzonki bo są pewne. Bananowce się łatwo przyjmują. Nie znam Musy Velutina ale przed zakupem dowiedz się jak ma wymagania co do światła w zimie. Najlepiej w Polsce radzą sobie zimą Musa Basjoo i banany karłowate.

Postaram się coś wstawić a tak w ogóle to gdyby nie obowiązki w domu to mogłabym tam siedzieć cały dzieńarameic pisze:echmea, jak ja Ci zazdroszczę tej oranżerii. Też mam w planach coś na kształt ogrodu zimowego, ale w odrobinę bardziej oddalonej przyszłości. Pokaż koniecznie zdjęcia!

i ciągle jest coś do zrobienia lubię wszystkie kwiaty więc mam wszystko co mogłam znaleźć ciekawego innego a większość wysiewam sama.A ty co lubisz hodujesz coś konkretnego czy tak jak ja miszmasz?
  i ciągle jest coś do zrobienia lubię wszystkie kwiaty więc mam wszystko co mogłam znaleźć ciekawego innego a większość wysiewam sama.A ty co lubisz hodujesz coś konkretnego czy tak jak ja miszmasz?echmea

- echmea
- 50p 
To kilka fotek z oranżerii   http://www.fotosik.pl/u/echmea/album/1614671
 http://www.fotosik.pl/u/echmea/album/1614671 

http://www.fotosik.pl/u/echmea/album/1614671
 http://www.fotosik.pl/u/echmea/album/1614671 echmea

- echmea
- 50p 
Basiu twój balkon z kwiatami jest imponujący a zakupu nowych roślin nie powstrzymaszarameic pisze:echmea, jak ja Ci zazdroszczę tej oranżerii. Też mam w planach coś na kształt ogrodu zimowego, ale w odrobinę bardziej oddalonej przyszłości. Pokaż koniecznie zdjęcia!

przecież jesteś zakręcona na ich punkcie to widać są śliczne
 przecież jesteś zakręcona na ich punkcie to widać są śliczne 
echmea

- arameic
- arameic
- Ivy2
- 10p - Początkujący 
- Od: 11 wrz 2012, o 16:37
Ale piękne Adenium obesum. Gratuluję  Muszę sobie sprawić tak piękną roślinę.
 Muszę sobie sprawić tak piękną roślinę.

Muszę sobie sprawić tak piękną roślinę.
 Muszę sobie sprawić tak piękną roślinę.- 
				deszczowymaj
- 200p 
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Witam gorąco   Przedstawiam moje egzotyczniaki
 Przedstawiam moje egzotyczniaki   

Mandarynki z pestek,eukaliptusy cytrynowe i liczi dwukrotnie obgryzione przez kota 

Mandarynki z pestek,eukaliptusy cytrynowe i liczi dwukrotnie obgryzione przez kota

Joanna

- echmea
- 50p 
- arameic
Dziękuję w imieniu własnym i adenium.