Storczyki Marty :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Marty :)

Post »

Pati ja tylko z tego pierwszego,bo jest prześliczny ;:167
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

zapomniałam o tym pierwszym ;:131 i pomyślałam o MM :) przepraszam :wink:
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

Spoko Kochana ;:168
Ustawiaj się w kolejce po drugiego bejbika :;230
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

ja się twardo trzymam wishlisty ;:306
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

Jakieś odstępstwa muszą być ;:224
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martusiu :wit
Cieszę się, że Twój MM coś wypuszcza ;:138 ;:138 Myślę również, że to keiki, a nie pędzik, tym bardziej, że podobno są chętne do rodzenia dzieciaczków ;:138 ;:138 Mam nadzieję, że Mamusia również stanie na nogi i rzeczywiście będziesz miała 2 lub więcej MM ;:173
Storczyki w keramzycie rzeczywiście wyglądają świetnie ;:oj Gratuluję ;:138 ;:138
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05

Post »

Gratuluje licznego potomstwa ;:oj U mnie w keramzycie stoi i nic sie od 2 miesiecy z nim nie dzieje ;:131
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Magdzia pisze: Cieszę się, że Twój MM coś wypuszcza ;:138 ;:138 Myślę również, że to keiki, a nie pędzik, tym bardziej, że podobno są chętne do rodzenia dzieciaczków ;:138
Myślę, że ta informacja Martusię bardzo ucieszy. Mnie ucieszyła przy okazji. Mojemu MM zalałam stożek wzrostu, teraz przesadziłam w mieszankę podłoża storczykowego z seramisem i odrobiną perlitu i czekam. A skoro on taki chętny się rozmnażać, to pozostaje się cieszyć.

Martusiu, trzymam kciuki i za Twojego MM i za swojego również ;:168
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Dziewczyny, dziękuje za gratulacje!! :D Mam nadzieję, że Wasze oko się nie myli i że MM wypuszcza basalka. :D Miałam juz sporo basal keiki, ale ten wydaje sę inny niż basalki moich hybrydek. W sumie logika podpowiada, że to basalek, bo jak taki zdechlak znalazłby siły na wypuszczenie pęda kwiatowego? :D To coś zielonego pod domniemanym basalkiem wygląda mi na malutki korzonek. Inne cosie stoją w miejscu, wygląda na to, że Mareczek skupił całe siły w tym jednym miejscu :D
Kama, bardzo chętnie odstąpię Ci keiki. :D Będę go obfotografowywać, więc możesz obserwować postepy.:D Z drugiego oczka też wyrasta coś podobnego, mam nadzieję, że to drugi maluszek :D
Magdziu, na początku tylko keiki ruszyły od razu w nowym podłożu. Starsze roślinki potrzebowały trochę czasu na przystosowanie się do nowych warunków, ale teraz wypuszczają nowe listki i korzonki. Lolivette, nie zrażaj się do keramzytu, może Twoja roślinka też potrzebuje więcej czasu. :D Jestem bardzo zadowolona z tego podłoża, świetnie się sprawdza w warunkach, jakie tu panują. :D Ciekawa jestem, jak będzie zimą... Swoją drogą na wakacjach widziałam, że w keramzycie rosną świetnie sukulenty, kaktusy, a nawet palmy... ;:173
Janeczko, dopiero teraz zauważyłam Twój post. Dziękuję, Kochana! ;:196 Informacja mnie bardzo cieszy!! ;:138 Mam nadzieję, że Twój Mareczek szybko wypuści basalka. W takim podłożu, jakie mu zafundowałaś, powinno mu być bardzo dobrze. Ja do każdego podlewania dodaje odrobinkę guano. :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

Martuś ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

czy ja dobrze widzę, ze keiki ma storczyk żółty w różowe paćki? On jest piękny! Jeśli byłabyś chętna odsprzedać drugiego to ustawiam się w kolejce ;:224 ale zrozumiem jeśli zechcesz sobie zatrzymać maluszka bo to jednak fajna przygoda :D Bardzo się ciesze, ze Twój MM się odradza, mi to zdecydowanie wygląda na basalka a może nawet kilka basalków? :wink: Super, że keramzyt się u Ciebie sprawdza, ja wsadziłam jednego reanimka ale zero postępów :roll: szkoda bo gdybym widziała efekty to pewnie śmielej przesadziłabym resztę a tak.. boję się, że odchorują a ja będę mieć żal do siebie, że majstrowałam przy podłożu, skoro nie było źle w korze :wink:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Aniu, dziękuję za odwiedziny! ;:168 A zatem drugi keiki jest dla Ciebie.:D Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że z drugiego oczka, wychodzi właśnie drugie keiki :D Nie zamierzam zatrzymywać dzieciaczków, bo miejsca na parapetach mam coraz mniej, a marzą mi się nowe egzemplarze. :D Cieszę się, że keiki trafią pod dobrą opiekę! ;:138
Dzisiaj przyjrzałam się dokładnie Mareczkowi i jestem na przekonana, że to właśnie basalek ;:138 :tan Jednak opłacało się ją transportować aż do Włoch :D Tutejsze klimaty chyba sprzyjają rozwojowi keiki, za niedługo będę ich miała więcej niż "normalnych" egzemplarzy ;:306
Keramzyt nie u każdego się spradza, ale myślę, że to kwestia warunków, jakie panują w domu i tego, czy danej roślince ten typ podłoża odpowiada. Ja na Twoim miejscu też bym nie ryzykowała z keramzytem, jeśli Twoje storczyki są zadowolone z kory.
Pozdrawiam,
Marta
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05

Post »

Callanthe pisze:ja się twardo trzymam wishlisty ;:306
Ja tez ;:224 i jeszcze kilku sklepow ogrodniczych :;230
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Wiadomo, trzeba czasem robić wyjątki... ;:306
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Marto ja też myślę, że tamtejszy klimat lepiej sprzyja dorastaniu keiki ;:138 dziękuję, że będę mogła kiedyś przejąć Twoje obowiązki nad jednym z maluszków ;:196 bardzo się cieszę, że MM będzie żyć, bo spokoju mi to nie dawało, że dostałaś chorą roślinkę, w momencie, kiedy marzy się ona już od jakiegoś czasu.. trzymam za niego kciuki ;:215
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”