Storczyki Marty :)
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kamikami26
- 1000p
Re: Storczyki Marty :)
Spoko Kochana
Ustawiaj się w kolejce po drugiego bejbika

Ustawiaj się w kolejce po drugiego bejbika

- kamikami26
- 1000p
Witaj Martusiu
Cieszę się, że Twój MM coś wypuszcza
Myślę również, że to keiki, a nie pędzik, tym bardziej, że podobno są chętne do rodzenia dzieciaczków
Mam nadzieję, że Mamusia również stanie na nogi i rzeczywiście będziesz miała 2 lub więcej MM
Storczyki w keramzycie rzeczywiście wyglądają świetnie
Gratuluję

Cieszę się, że Twój MM coś wypuszcza

Storczyki w keramzycie rzeczywiście wyglądają świetnie

Gratuluje licznego potomstwa
U mnie w keramzycie stoi i nic sie od 2 miesiecy z nim nie dzieje 

Myślę, że ta informacja Martusię bardzo ucieszy. Mnie ucieszyła przy okazji. Mojemu MM zalałam stożek wzrostu, teraz przesadziłam w mieszankę podłoża storczykowego z seramisem i odrobiną perlitu i czekam. A skoro on taki chętny się rozmnażać, to pozostaje się cieszyć.Magdzia pisze: Cieszę się, że Twój MM coś wypuszcza![]()
Myślę również, że to keiki, a nie pędzik, tym bardziej, że podobno są chętne do rodzenia dzieciaczków
![]()
Martusiu, trzymam kciuki i za Twojego MM i za swojego również

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Dziewczyny, dziękuje za gratulacje!!
Mam nadzieję, że Wasze oko się nie myli i że MM wypuszcza basalka.
Miałam juz sporo basal keiki, ale ten wydaje sę inny niż basalki moich hybrydek. W sumie logika podpowiada, że to basalek, bo jak taki zdechlak znalazłby siły na wypuszczenie pęda kwiatowego?
To coś zielonego pod domniemanym basalkiem wygląda mi na malutki korzonek. Inne cosie stoją w miejscu, wygląda na to, że Mareczek skupił całe siły w tym jednym miejscu
Kama, bardzo chętnie odstąpię Ci keiki.
Będę go obfotografowywać, więc możesz obserwować postepy.
Z drugiego oczka też wyrasta coś podobnego, mam nadzieję, że to drugi maluszek
Magdziu, na początku tylko keiki ruszyły od razu w nowym podłożu. Starsze roślinki potrzebowały trochę czasu na przystosowanie się do nowych warunków, ale teraz wypuszczają nowe listki i korzonki. Lolivette, nie zrażaj się do keramzytu, może Twoja roślinka też potrzebuje więcej czasu.
Jestem bardzo zadowolona z tego podłoża, świetnie się sprawdza w warunkach, jakie tu panują.
Ciekawa jestem, jak będzie zimą... Swoją drogą na wakacjach widziałam, że w keramzycie rosną świetnie sukulenty, kaktusy, a nawet palmy... 
Janeczko, dopiero teraz zauważyłam Twój post. Dziękuję, Kochana!
Informacja mnie bardzo cieszy!!
Mam nadzieję, że Twój Mareczek szybko wypuści basalka. W takim podłożu, jakie mu zafundowałaś, powinno mu być bardzo dobrze. Ja do każdego podlewania dodaje odrobinkę guano. 

Kama, bardzo chętnie odstąpię Ci keiki.

Magdziu, na początku tylko keiki ruszyły od razu w nowym podłożu. Starsze roślinki potrzebowały trochę czasu na przystosowanie się do nowych warunków, ale teraz wypuszczają nowe listki i korzonki. Lolivette, nie zrażaj się do keramzytu, może Twoja roślinka też potrzebuje więcej czasu.

Janeczko, dopiero teraz zauważyłam Twój post. Dziękuję, Kochana!

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- kamikami26
- 1000p
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
czy ja dobrze widzę, ze keiki ma storczyk żółty w różowe paćki? On jest piękny! Jeśli byłabyś chętna odsprzedać drugiego to ustawiam się w kolejce
ale zrozumiem jeśli zechcesz sobie zatrzymać maluszka bo to jednak fajna przygoda
Bardzo się ciesze, ze Twój MM się odradza, mi to zdecydowanie wygląda na basalka a może nawet kilka basalków?
Super, że keramzyt się u Ciebie sprawdza, ja wsadziłam jednego reanimka ale zero postępów
szkoda bo gdybym widziała efekty to pewnie śmielej przesadziłabym resztę a tak.. boję się, że odchorują a ja będę mieć żal do siebie, że majstrowałam przy podłożu, skoro nie było źle w korze 

Aniu, dziękuję za odwiedziny!
A zatem drugi keiki jest dla Ciebie.
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że z drugiego oczka, wychodzi właśnie drugie keiki
Nie zamierzam zatrzymywać dzieciaczków, bo miejsca na parapetach mam coraz mniej, a marzą mi się nowe egzemplarze.
Cieszę się, że keiki trafią pod dobrą opiekę!
Dzisiaj przyjrzałam się dokładnie Mareczkowi i jestem na przekonana, że to właśnie basalek
Jednak opłacało się ją transportować aż do Włoch
Tutejsze klimaty chyba sprzyjają rozwojowi keiki, za niedługo będę ich miała więcej niż "normalnych" egzemplarzy
Keramzyt nie u każdego się spradza, ale myślę, że to kwestia warunków, jakie panują w domu i tego, czy danej roślince ten typ podłoża odpowiada. Ja na Twoim miejscu też bym nie ryzykowała z keramzytem, jeśli Twoje storczyki są zadowolone z kory.

Dzisiaj przyjrzałam się dokładnie Mareczkowi i jestem na przekonana, że to właśnie basalek

Keramzyt nie u każdego się spradza, ale myślę, że to kwestia warunków, jakie panują w domu i tego, czy danej roślince ten typ podłoża odpowiada. Ja na Twoim miejscu też bym nie ryzykowała z keramzytem, jeśli Twoje storczyki są zadowolone z kory.
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Ja tezCallanthe pisze:ja się twardo trzymam wishlisty

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Marto ja też myślę, że tamtejszy klimat lepiej sprzyja dorastaniu keiki
dziękuję, że będę mogła kiedyś przejąć Twoje obowiązki nad jednym z maluszków
bardzo się cieszę, że MM będzie żyć, bo spokoju mi to nie dawało, że dostałaś chorą roślinkę, w momencie, kiedy marzy się ona już od jakiegoś czasu.. trzymam za niego kciuki