Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Kasiu, no cóż - zaczęło się! Ja także byłam dziś w ogrodniczym na Krakowskiej i wróciłam z paletą 18stu brateczków :)
Mam dla Ciebie Pashminę i Edenkę :)
Podjedziesz do mnie jutro do firmy czy jak się umawiamy?
Chyba w weekend przejadę się do Melona!
Ewa, ależ zazdroszczę Ci tego wyjazdu na działkę... ja spędzę w ogrodzie niedużo czasu, bo tylko po pracy... ale postaram się zrobić jak najwięcej! :)

Wybrałam tapetę do sypialni oraz tapetę do łazienki
Za tydzień z okładem zaczynamy remont!
Nie wiem, w co włożyć ręce: w ogród czy w dom. W oba!
:D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja poproszę zdjęcie Pashminki :) Też zamawiałam ale poprosiłam Ewunię o późniejszą przesyłkę.
x-ag-a
---

Post »

Justynko, paczkę mam w aucie, po rozpakowaniu cyknę upragnionej Pashminie zdjęcie :)
Spełnienie marzeń dzięki Ewie!
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie, już nie mogę się doczekać jak zakwitnie. :tan :tan
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit ja od jutra tez zaczne chyba sezon ogrodkowy ;:108 dzisiaj skonczylam wieksze prace sprzatajace w chalupce, okna, szorowanie schodow na zewnatrz i takie tam - tak ze mam juz luzik i moge zabrac sie za rozgarnianie kopcow.
ps ta sypialniana tapeta cacana ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Agunia...czy faktycznie u Ciebie świeci słońce?/ ;:162 w radiu/
...u mnie przed chwilą zaczął padać dosadny deszcz...więc musiałam zmykać z ogrodu. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga otwiera mi się tylko link do sklepu ale nie wiem konkretnie jaką tapetę wybrałaś :wink:

już po obiadku..miałam na talerzu 3 takie kotleciki bo sobie myślę dobre ;:224 to raz zjem większy obiad...zjadłam tylko dwa.. :wink:
już żołądek napchany a to znaczy że przyzwyczaił się do mniejszej porcji :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Tapety świetne! Kupujesz bezpośrednio w tym sklepie czy przez jakiegoś dystrybutora u nas?
Przypomniałaś mi o pasie!! ;:124 Muszę przekopać pudła z przeprowadzki (prawie 3 lata temu) ;:131
Jadę do Melona po ziemię. U nich jest fajna próchnica.
Miłego sadzenia :D
Pozdrawiam
Ewa
x-ag-a
---

Post »

Ewa, cieszę się, że Ci się podobają! Tapety mają w swojej ofercie salony Fluggera (farby) i u nich zamawiam... potrzebuję dosłownie po rolce, więc cena do przełknięcia.
Pas fajnie przygotuje mięśnie brzucha do standardowych ćwiczeń, poza tym można z nim chodzić choćby gotując :)
Ja też dzisiaj wstąpię do Melona :D
Dario, super, że kotleciki z kalafiora przypadły Ci do gustu! To jest naprawdę przepyszne danie. Może zrobię je dzisiaj w domu :)
Tapety wybrałam te, podane w linkach... zamykasz okno które Ci się pokazuje przyciskiem ok i masz.
Bogusiu, u nas dziś trochę słońca, trochę chmur... generalnie jest przyjemnie, bo aż 10 stopni :)
Julek, sypialniana tapeta już kiedyś za mną chodziła, także jestem happy, że w końcu zawiśnie na scianie za łóżkiem.
Ja też rozpoczynam sezon ogródkowy, już od dziś :)
Justynko, sadzisz Pashminę docelowo do donicy czy do gruntu? Ja się waham... myślę, czy by nimi nie ozdobić wejścia na taras donicami po obu stronach schodów, właśnie z Pashminami :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś tapety z Flugger-a są ;:333 fajny wzór wygrałaś.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Masakra, pędzisz tak, że nadążyć się nie da ;:224 Tymczasem życzę miłego popołudnia, a zaległości nadrobię wieczorem...
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Docelowo ma pójść do gruntu przy tarasie którego jeszcze nie ma. Powstanie dopiero w drugiej połowie maja :wink:
x-ag-a
---

Post »

Dobry wieczór! (choć jeszcze jasno :)) Milena, Aga, Justyna - dzięki za odwiedziny!

Deszczyk sobie kropił, a ja w swoim żywiole...

Przyszła dziś paczka od Ewy z Pashminami (zdjęcia u Nutki, bo ja już nie miałam siły cykać) - przepiękne sadzonki w dużych donicach, po prostu czad. Oczywiście wzorowo zapakowane.
Małgosia-Nutka już swoje odebrała, jutro przyjdzie paczka z Pashminą i Edenką dla Magenty.

Posadziłam dzisiaj:
- 18 bodziszków (jednak są ok) Magnificum i Plenum,
- 3 świecznice Brunette (nie podobają mi się kłącza, jakby lekka pleśń na nich była),
- 3 kanny Miss Oklahoma od Janusza Drozda (plus jeden gratis - dzięki!).

Dostałam też przesyłkę z Floribundy z różami Cardinal Hume oraz Baronin Stephani zu Gutenberg - piękne!

Zostało mi do posadzenia na teraz 18 brateczków do donic, Pashminki, 5 róż od Gosi oraz róże z Floribundy, które się moczą.

Dobra wiadomość jest taka, że śnieg dzisiaj prawie całkowicie stopniał! W związku z czym rozminowałam teren po księżniczce Sarze :D

W oczku wodnym na pewno jedna ryba nam zdechła :(, ale reszta pływa i ma się dobrze.

Ogólnie ogród po zimie, a zwłaszcza trawnik, wygląda biednie... są natomiast pierwsze krokusy, mnóstwo kiełków tulipanów, kwitnące ciemierniki i garnące się do życia rośliny...

Czy raport z ogrodu przyjęty? ;-) SEZON OGRODOWY UWAŻAM ZA OTWARTY :)

Idę odpocząć, bo za pół godziny bieżnia... nikt nie obiecywał że będzie lekko...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam wieczorkowo, Ty pewnie jeszcze w ziemi ryjesz? Mnie udało się zmarnować wolny od pracy dzień, ale dziecko też musi między ludzi, bo mi dzikie na wsi wyrośnie. Byliśmy u byłej niani, nie chciał wyjść, musiał go podstępem po 4ch godzinach wyciągnąć.
Wychodzą kolejne roślinki, tulipany, krokusy i żonkile lada moment zakwitną. Cebulowe w tym roku to bł strzał w 10.
Piękne tapety wybrałaś, u mnie temat tapet jakoś nie budzi entuzjazmu M, woli malować. Bo i późniejszego zrywania czy co?
Śniegu już prawie nie mam, temperatura powietrza, +15 robi swoje. Dziś padał chwilkę wiosenny ciepły deszcz. Ach, ten zapach ziemi ;:167
A jutro do fabryki... Za tydzień o tej porze będę podniecać się różami z floribundy i od naszej Ewy też musze poprosić o wysyłkę. Ten wekend spędzam na robieniu płotków p/psowych, może też uda się wygrabić podwórko i trawnik na tarasie?
Trzymam kciuki za dietę. Czytałam u Pati o Twoich i zamiarach i... mam identyczne jak Twoje wzrost, wagę obecną i docelową do osiągnięcia. Będę pewnie zazdrościć Tobie wyniku, bo ja lizę chyba na cud i nie robię nic, tzn. mniej jem i ćwiczę, bez specjalnej diety
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, dzięki wielkie kochana za odebranie moich różyczek ;:196
Widziałam te Twoje skarby...nakupowałaś tego całą masę, to i sadzenia masz dużo :lol:
No ale za to jakie będą efekty niedługo ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”