Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Kasiu ,a jak Twoje zdrowie ,poprawiło Ci się ?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Witaj! Od razy po weekendzie przybiegłam do ciebie bo miałaś problem z dzikami. A ja na działce dzisiaj czytając gazetkę dowiedziałam się że dziki, sarny i zające nie lubią zapachu ludzkich włosów. I że osoby które nie chcą ich na swoich działkach powinny w jakiś takich siatkach o małych oczkach porozwieszać trochę ludzkich włosów. Wiem że nie obetniesz się na łyso :D Ale może przy podcinaniu końcówek warto posprzątać i wywieźć na działkę :D Nie wiem czy to skuteczne.. no ale czytając to od razu pomyślałam o tobie!
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Dzień dobry ;:7 !
Ewciu, już mi lepiej tylko od czasu choroby, chodzę z koszmarnym bólem głowy. Dziękuję za pamięć i troskę ;:196 .
Madziu witaj po weekendzie, włosów chwilowo nie mam skąd wziąć, ale mam pewien pomysł :wink: Dzięki za podsunięcie rozwiązania ;:196 :D .
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

jarzebinka82 pisze: Kolejne kiepskie wieści z działki, sąsiadka się chyba odstosunkowała od ogrodzenia, ale niszczycielską działalność odwalił za nią...DZIK :evil: . Ten wstrętny szkodnik zrobił najzwyczajniej w świecie dziurę w siatce :shock: . Niech mi ktoś teraz łaskawie wytłumaczy dlaczego do jasnej anieli, leśniczy stosują w szkółkach leśnych taką siatkę, skoro jest na te paskudy bezskuteczna? :evil: Dziś więc znów M pojechał na działkę kombinować jakieś wzmocnienie ogrodzenia, mam nadzieję, że coś wymyśli :roll: . Ja jeszcze dziś zostaję w domciu, bo trochę osłabiona jeszcze jestem :( . Pomyślałam sobie, że może zielona ściana (jakieś gęste pnącze) te paskudy powstrzyma? Sąsiad ma ogrodzenie drewniane zrobione ze starych palet, i mu nic nie ruszyły, to może taka zielona ściana je powstrzyma? Macie jakieś doświadczenie z tymi paskudami? Jakieś pomysły? Co ja bym bez Was zrobiła? :oops: ;:196 Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko! Trzymajcie się zdrowo!

Idź do fryzjera - poproś o włosy te z kosza na śmieci - rozsyp wokół działki - działa. Po deszczu musisz poprawić. Iwonka stosowała i pomagało http://forumogrodnicze.info/memberlist. ... le&u=30612
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Witaj Aniu, dzięki już Madzia o tym przed chwilką wspomniała :wink: . Na pewno spróbuję, ale z płotem i tak coś kombinujemy :wink: . Tylko teraz jest pytanie, postawić na estetykę czy praktyczność? Bo na oba walory równocześnie portfel się nie zgadza ;:306 . Coś tam wymyślimy. Ja jestem za metalowym ogrodzeniem, tego na pewno nie ruszą :twisted: . Tylko nie mogę znaleźć do 1m wysokości...
Miłego i ;:3 dnia wszystkim życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

no włosy to najlepiej ze szczotki te wyczesane już i tak nie potrzebne :) :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu postaw na praktyczność zdecydowanie! Estetyka jest ważna ale dla mnie praktyczność jednak istotniejsza.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu czy mówisz o siatce ogrodzeniowej ?
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Witajcie ;:7 . Wczoraj byłam na działce 30 minut i wygoniła mnie burza :evil: , a za nią przyszły 2 kolejne. Po tygodniu nieobecności widać wielkie zmiany, przyroda galopuje :shock: . Teraz dopiero zaczyna być widać bałagan w nasadzeniach, poprzednia właścicielka nie wiedziała chyba co to rabatki. Nie mam pojęcia jak ogarnąć ten bałagan nie niszcząc czy wywalając przy tym żadnej fajnej roślinki, a najciekawsze jest to, że niektórych jeszcze nie rozpoznaję :( . Macie na to jakiś pomysł? .
Cześć Grażynko, no tak sobie myślę, że tą siatkę to trzeba wymienić chyba na taką gęstszą, zieloną, albo czymś ją dodatkowo od rzeczki wspomóc :roll: . Ja bym najchętniej z grubej rury pociągnęła wokół całej działki ogrodzenie metalowe pociągnęła, ale chwilowo brak funduszy :roll: .
Pozdrawiam cieplutko wszystkich.
Ps. Fotki wstawię trochę później, jak się obudzę i dziecię do szkoły odprawię :wink:.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

W kwestii bałaganu z nn to poczekaj i jak juz będziesz wiedziała co to za roslinki to je oznacz i poszukaj docelowego miejsca.Możesz też wykopać co Ci nie pasuje i przesadzić w jakies ustronne miejsce i obserwować:)Zanim powstały rabatki to dołowałam roslinki w doniczkach,żeby łatwiej je przesadzać i nie obciążać ich ciągłym aklimatyzowaniem się.Dopiero jak już wędrowały na swoje miejsca(rączkami Ewuni)to były wyjęte z doniczek,donic,wiader-w zalezności jaka duża była roslina
jarzebinka82
200p
200p

Post »

A doniczki!! :D Zapomniałam o ich istnieniu skupiona na sadzeniu do gruntu ;:306 . Zajefajny pomysł, dzięki Asiu ;:196 ! Teraz M kombinuje rabatki podniesione (znaczy bardziej podniesione niż miał), bo deszcze robią spustoszenie. Eh, piękna ta nasza działka, z potencjałem, ale trudna :wink: . Jak nie dziki to sąsiadka, jak nie sąsiadka to ulewa wymywa, zawsze coś się dzieje, o nudzie można pomarzyć :wink: . A z siatką już coś się wyklarowało, bo została nam jeszcze jedna cała rolka tej leśnej i M zrobi podwójnie od strony rzeczki, w taki sposób, aby była gęstsza i trochę mocniejsza. Może to te paskudy powstrzyma...jak nie to będziemy kombinować coś naprawdę solidnego :wink: .
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Jarzebinko witaj u mnie również ten sam problem był i chyba nadal troszkę jest bo nie wszystko wiem jak urośnie jak wysokie jaki kolor także mam sporo donic doniczek i wsadzam często tam i patrze obserwuje jak to rośnie i dopiero do klombiku bo m na mnie krzyczy że dziur tylko narobię a n jak by nie było się namęczył z agrowłókniną i kamieniami a ja rozgrzebuje :uszy
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Kasiu
Również jestem za praktycznym ogrodzeniem niż dekoracyjnym. Trzeba pozbyć się dzików bo szkoda Twojej pracy.
Pozdrawiam cieplutko
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :) Czytam że u ciebie dzisiaj burza. U mnie postraszyło i nic nie przyszło. Poza deszczem i ochłodzeniem. Zmarzłam dzisiaj jak nie wiem. Generalnie teraz ma być takie ochłodzenie. No to troszkę pracy u siebie masz. Nie martw się, gdy wszystko już zrobisz nie odpoczniesz. Znajdą się kolejne rzeczy. Jak już masz działkę musisz się do tego Kasiu przyzwyczaić :)
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

my mamy ogrodzenie w tragicznym stanie, pordzewiałe, pociete, łatane, ledwo stoi , ... ale na nowe też funduszy nie mamy .... jak na razie są ważniejsze rzeczy... :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”