Miniaturowy "Tajemniczy Ogród"...
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Miniaturowy "Tajemniczy Ogród"...
Piękne zestawienie The Fairy a Arabelką. Mam obie. Czemu i ja na to nie wpadłam? Coś czuję, że będę kombinować... 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta ostnica mnie czaruje cały czas.
Jest taka zwiewna i dodaje całemu ogrodowi lekkości.
Wysiałam nasiona ostnicy i niby rośnie, ale jakoś niemrawo i stale jest niska.
A twoja wyglada wspaniale.
U mnie Kicia to specjalistka od wyczesywania kwiatów, stale łapką jakby głaskała je a przy tym wiadomo co takie pazurki potrafią zrobić.
Miśka z kolei kocha wylegiwać się na rabatach tak wciśnięta pod kępy, że wcale jej nie widać.
No nie mają lekko te nasze małe roślinki z kotami, ale na razie jakoś to współgra.
Jest taka zwiewna i dodaje całemu ogrodowi lekkości.
Wysiałam nasiona ostnicy i niby rośnie, ale jakoś niemrawo i stale jest niska.
A twoja wyglada wspaniale.

U mnie Kicia to specjalistka od wyczesywania kwiatów, stale łapką jakby głaskała je a przy tym wiadomo co takie pazurki potrafią zrobić.

Miśka z kolei kocha wylegiwać się na rabatach tak wciśnięta pod kępy, że wcale jej nie widać.
No nie mają lekko te nasze małe roślinki z kotami, ale na razie jakoś to współgra.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Pink Annabelle ślicznie wybarwiona 

- shida
- 200p
- Od: 18 sie 2012, o 20:16
Upał... wszystkie rośliny przywykły do ostatnich deszczy i braku słonka i teraz cierpią w ukropie... nawet koty pochowały się do domu i wylegują w chłodzie...
deszcze tylko straszą więc chyba będzie czekało mnie podlewanie
Na razie kilka zdjęć - do oceny bo robione na szybko nową komórką... widać coś ?
Mini Edenka

white Prince Charles

Emilia Plaater

Aspirinka

jeżówki

the Fairy z Arabelką... bardzo trudno uchwycić ten duecik by wyszedł choć w połowie tak ładnie jak w rzeczywistości...

Purpurea Plena Elegance

Margerytkowe poletko

wisteria powtarza kwitnienie ukrywając skrzętnie kwiatuszki w gęstym listowiu...

hortensja brzęcząca pszczołami

kosaciec japoński - coraz mocniej podbijają moje serce dłuższym niż u syberyjskich kwitnieniem

Pashmina

jeżówka

Leoś nadal cudny choć troche mniej intensywny w kolorze

tawułkowa chmurka

hortensja ogrodowa

pink Anabelle

przywrotnik

lilia LA Samur

a na koniec ot takie widoczki rabatek...

deszcze tylko straszą więc chyba będzie czekało mnie podlewanie

Na razie kilka zdjęć - do oceny bo robione na szybko nową komórką... widać coś ?
Mini Edenka

white Prince Charles

Emilia Plaater

Aspirinka

jeżówki

the Fairy z Arabelką... bardzo trudno uchwycić ten duecik by wyszedł choć w połowie tak ładnie jak w rzeczywistości...

Purpurea Plena Elegance

Margerytkowe poletko

wisteria powtarza kwitnienie ukrywając skrzętnie kwiatuszki w gęstym listowiu...

hortensja brzęcząca pszczołami

kosaciec japoński - coraz mocniej podbijają moje serce dłuższym niż u syberyjskich kwitnieniem

Pashmina

jeżówka

Leoś nadal cudny choć troche mniej intensywny w kolorze

tawułkowa chmurka

hortensja ogrodowa

pink Anabelle

przywrotnik

lilia LA Samur

a na koniec ot takie widoczki rabatek...

- shida
- 200p
aneczka1979 połączenie the Fairy z Arabelką u mnie to był strzał w 10
rosną w pełnym słonku i nie ma przy nich prawie wcale pracy... ot przyciąć wiosną i z raz odplewić zanim podrosną... potem są tak gęste że już tam nie zaglądam by coś wyrywać ani nawet nie obcinam przekwitłych kwiatów na róży
Arabelka ma przycienione nóżki co jej bardzo pasuje... i tak sobie ze zmienną intensywnością kwitną do jesieni - czasem jest bardziej niebiesko od klemków, a czasem różowo
kogra ostnica jest urocza... i ten wiaterek który ją ciągle czesze
Mam tylko nadzieję, że jakoś będzie zimowała... ostatnią zimę dała radę więc jest nadzieja
Oj to kocie wylegiwanie się na rabatkach... robienie sobie poduszek z roślin lub tarzanie się w kępach... że nie wspomnę o gonitwach, skokach oraz czajeniu się i polowaniu na kociego brata zza roślinek
Ogród to koci tor przeszkód wraz z siłownią
Gdyby choć trochę większy był ten ogródek to byłoby ciut łatwiej... ale i tak jakoś to daje radę, a ja jak widzę ich szczęśliwe minki to tylko sobie pod nosem mruczę "wyłazić mi z dzwonków, nie deptać tam...no gdzie łazicie!" na co one oczywiście w ogóle nie reagują
Ostatecznie nowe nasadzenia zostają opatyczkowane bambusikami by ich koty nie stratowały póki się nie zadomowią
Annes 77 różowa Anabelka powoli zmienia swoje kolorki - cudna jest z tymi baldachami... w tym roku dostała jeszcze białą koleżankę... nie lubi tylko tych nagłych upałów jakie teraz się pojawiły

kogra ostnica jest urocza... i ten wiaterek który ją ciągle czesze

Oj to kocie wylegiwanie się na rabatkach... robienie sobie poduszek z roślin lub tarzanie się w kępach... że nie wspomnę o gonitwach, skokach oraz czajeniu się i polowaniu na kociego brata zza roślinek

Annes 77 różowa Anabelka powoli zmienia swoje kolorki - cudna jest z tymi baldachami... w tym roku dostała jeszcze białą koleżankę... nie lubi tylko tych nagłych upałów jakie teraz się pojawiły

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Czyli tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że muszę zmienić miejsce Arabelek. Dziękuję. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No tak, moja Miśka dzisiaj wyleżała mi szałwię od Mamy.
No na ten widok się wściekłam, bo tyle trudu mnie kosztowało, żeby w ogóle była a ta się w niej wyłożyła jak długa.
Tak Miśce nagadałam, że wreszcie z ociąganiem i miną - daj spokój, czego się drzesz na mnie - łaskawie poszła wyleżeć......... liliowce.
Ostatnia fotka super.

No na ten widok się wściekłam, bo tyle trudu mnie kosztowało, żeby w ogóle była a ta się w niej wyłożyła jak długa.
Tak Miśce nagadałam, że wreszcie z ociąganiem i miną - daj spokój, czego się drzesz na mnie - łaskawie poszła wyleżeć......... liliowce.

Ostatnia fotka super.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jak widzę White Prince Charles to nie taki white?
Hortensje
Hortensje

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bardzo mi się podobają wszystkie kompozycje kwiatowe. Mi to jakoś średnio wychodzi, tym bardziej podziwiam kunszt
Hortensje bajeczne, szkoda że moja w tym roku nie zakwitnie
Ale trudno, nabierze ciałka a w przyszłym roku zachwyci 

Hortensje bajeczne, szkoda że moja w tym roku nie zakwitnie

Pięknie Ci się kwiatki komponują, the Fairy i Edenka-super, nie mam żadnej , ale może "spapuguję" Twoje zestawienie jeśli pozwolisz, bo mi się bardzo spodobało i połączę Arabelkę z Edenką.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- shida
- 200p
Witajcie po baaardzo długiej przerwie
...zmieniło się bardzo wiele bo pojawiła się taka malutka ogrodniczka
stawiając wszystko na głowie i zmieniając świat

niektóre rzeczy pozostają jednak niezmienne - ogród mimo lekkiego zaniedbania urzeka swoim pięknem i odwdzięcza się kolorami i zapachami... Edenka już widać zadomowiła się tu na dobre bo zachwyciła nas morzem kwiatów... komórkowe zdjęcie niestety nie oddaje ogromnej masy paków i wypełnionych po brzegi płatkami kwiatów...

mini Eden próbuje iść w ślady większej siostry ale w tym roku nie ma szans jej dorównać

Aspirynka też już chce bardzo dołączyć do kwitnących koleżanek ale to dopiero początek jej czasu...

zaprzyjaźniła się dość mocno z Alionushką i dzwonkami by razem tworzyć niezapomniany widok... nie mogę doczekać się aż dołączy do nich Emilia Plater

na szczęście pasiaste bączki nie czekają na nic i odwiedzają ją często bucząc z zadowolenia

Nozomi udaje bladoróżową rzeczkę

i otula nóżki Heritage, która w tym roku mocno walczy z Edenką o miano najpiekniej kwitnącej róży...

kto wygra? może zrobimy konkurs?

niestety mimo swej urody w tym roku do niego jeszcze nie stanie Gartentraume

ani History...

pierwsze lilie też raczej muszą szukać innej kategorji

nawet jarzmianki nie będą mogły dołączyć

klematisy jeszcze czekają na swój czas... ogród kipi zielenią - jak dobrze że mamy lato

...zmieniło się bardzo wiele bo pojawiła się taka malutka ogrodniczka

niektóre rzeczy pozostają jednak niezmienne - ogród mimo lekkiego zaniedbania urzeka swoim pięknem i odwdzięcza się kolorami i zapachami... Edenka już widać zadomowiła się tu na dobre bo zachwyciła nas morzem kwiatów... komórkowe zdjęcie niestety nie oddaje ogromnej masy paków i wypełnionych po brzegi płatkami kwiatów...
mini Eden próbuje iść w ślady większej siostry ale w tym roku nie ma szans jej dorównać

Aspirynka też już chce bardzo dołączyć do kwitnących koleżanek ale to dopiero początek jej czasu...
zaprzyjaźniła się dość mocno z Alionushką i dzwonkami by razem tworzyć niezapomniany widok... nie mogę doczekać się aż dołączy do nich Emilia Plater

na szczęście pasiaste bączki nie czekają na nic i odwiedzają ją często bucząc z zadowolenia
Nozomi udaje bladoróżową rzeczkę
i otula nóżki Heritage, która w tym roku mocno walczy z Edenką o miano najpiekniej kwitnącej róży...
kto wygra? może zrobimy konkurs?
niestety mimo swej urody w tym roku do niego jeszcze nie stanie Gartentraume
ani History...
pierwsze lilie też raczej muszą szukać innej kategorji

nawet jarzmianki nie będą mogły dołączyć

klematisy jeszcze czekają na swój czas... ogród kipi zielenią - jak dobrze że mamy lato

- shida
- 200p
by konkurs było trudniej rozstrzygnąć więcej zdjęć Heritage

oraz Edenek - mini postanowiła dopomóc i tworzą cudny duet... niby podobnych, a jednak zupełnie różnych kwiatów

no i jak tu wybrać faworytkę? szczególnie gdy jeszcze dochodzi cudny zapach Heritage i brzęczenie przylatujących do niej owadów? nawet śmiecenie płatkami jakoś staje się niewidoczne... za to kolory i długość kwitnienia pojedynczego kwiatu u Edenki nie mają konkurencji! nic im nie straszne - ani deszcze ani słonko... oj trudny wybór

oraz Edenek - mini postanowiła dopomóc i tworzą cudny duet... niby podobnych, a jednak zupełnie różnych kwiatów

no i jak tu wybrać faworytkę? szczególnie gdy jeszcze dochodzi cudny zapach Heritage i brzęczenie przylatujących do niej owadów? nawet śmiecenie płatkami jakoś staje się niewidoczne... za to kolory i długość kwitnienia pojedynczego kwiatu u Edenki nie mają konkurencji! nic im nie straszne - ani deszcze ani słonko... oj trudny wybór

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Kasiu jak się cieszę że pokazałaś zdjęcia z ogrodu, jednego z moich ulubionych
Ewunia ślicznie wyszła na tym zdjęciu. Widziałam już jej fotki u Marysi, rwie zielsko aż miło...potem zabierze się za kwiatki
Buziaki dla Maleństwa.
A w konkursie stawiam na Heritage, może dlatego że Edeny mam a tamta jest w marzeniach.
No i denerwują mnie Edeny że tak się zwierzają pod ciężarem deszczu i nie tylko deszczu.
Mini Edenka od ciebie ma już pączki
Siostry nie dogoni ale chociaż się zaprezentuje.
Bajeczny ogródek

Ewunia ślicznie wyszła na tym zdjęciu. Widziałam już jej fotki u Marysi, rwie zielsko aż miło...potem zabierze się za kwiatki

Buziaki dla Maleństwa.
A w konkursie stawiam na Heritage, może dlatego że Edeny mam a tamta jest w marzeniach.
No i denerwują mnie Edeny że tak się zwierzają pod ciężarem deszczu i nie tylko deszczu.
Mini Edenka od ciebie ma już pączki

Bajeczny ogródek

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Cudowny ogród, ale pierwszy kwiatuszek najładniejszy.
Gdzie kupowałaś Nozomi?

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A dla mnie Eden jest piękniejszy, bo trzyma kwiaty zadziwiająco długo, no i w ogóle uroda tej róży przemawia do mnie bardziej. Miałam kiedyś Heritage, ale akurat w moim przypadku wiązały się z nią same kłopoty.