Miniaturowy "Tajemniczy Ogród"...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturowy "Tajemniczy Ogród"...

Post »

Piękne zestawienie The Fairy a Arabelką. Mam obie. Czemu i ja na to nie wpadłam? Coś czuję, że będę kombinować... ;:183
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta ostnica mnie czaruje cały czas.
Jest taka zwiewna i dodaje całemu ogrodowi lekkości.
Wysiałam nasiona ostnicy i niby rośnie, ale jakoś niemrawo i stale jest niska.
A twoja wyglada wspaniale. ;:215
U mnie Kicia to specjalistka od wyczesywania kwiatów, stale łapką jakby głaskała je a przy tym wiadomo co takie pazurki potrafią zrobić. ;:222
Miśka z kolei kocha wylegiwać się na rabatach tak wciśnięta pod kępy, że wcale jej nie widać.
No nie mają lekko te nasze małe roślinki z kotami, ale na razie jakoś to współgra. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pink Annabelle ślicznie wybarwiona ;:333
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

Upał... wszystkie rośliny przywykły do ostatnich deszczy i braku słonka i teraz cierpią w ukropie... nawet koty pochowały się do domu i wylegują w chłodzie...
deszcze tylko straszą więc chyba będzie czekało mnie podlewanie ;:218

Na razie kilka zdjęć - do oceny bo robione na szybko nową komórką... widać coś ?

Mini Edenka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

white Prince Charles
Obrazek

Emilia Plaater
Obrazek

Aspirinka
Obrazek

jeżówki
Obrazek

Obrazek

the Fairy z Arabelką... bardzo trudno uchwycić ten duecik by wyszedł choć w połowie tak ładnie jak w rzeczywistości...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Purpurea Plena Elegance
Obrazek

Margerytkowe poletko
Obrazek

wisteria powtarza kwitnienie ukrywając skrzętnie kwiatuszki w gęstym listowiu...
Obrazek

hortensja brzęcząca pszczołami
Obrazek

kosaciec japoński - coraz mocniej podbijają moje serce dłuższym niż u syberyjskich kwitnieniem ;:167
Obrazek

Pashmina ;:167
Obrazek

Obrazek

jeżówka
Obrazek

Leoś nadal cudny choć troche mniej intensywny w kolorze ;:224
Obrazek

tawułkowa chmurka
Obrazek

hortensja ogrodowa
Obrazek

pink Anabelle
Obrazek

przywrotnik
Obrazek

lilia LA Samur
Obrazek

a na koniec ot takie widoczki rabatek...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

aneczka1979 połączenie the Fairy z Arabelką u mnie to był strzał w 10 ;:173 rosną w pełnym słonku i nie ma przy nich prawie wcale pracy... ot przyciąć wiosną i z raz odplewić zanim podrosną... potem są tak gęste że już tam nie zaglądam by coś wyrywać ani nawet nie obcinam przekwitłych kwiatów na róży ;:224 Arabelka ma przycienione nóżki co jej bardzo pasuje... i tak sobie ze zmienną intensywnością kwitną do jesieni - czasem jest bardziej niebiesko od klemków, a czasem różowo ;:215

kogra ostnica jest urocza... i ten wiaterek który ją ciągle czesze ;:333 Mam tylko nadzieję, że jakoś będzie zimowała... ostatnią zimę dała radę więc jest nadzieja ;:224

Oj to kocie wylegiwanie się na rabatkach... robienie sobie poduszek z roślin lub tarzanie się w kępach... że nie wspomnę o gonitwach, skokach oraz czajeniu się i polowaniu na kociego brata zza roślinek :;230 Ogród to koci tor przeszkód wraz z siłownią ;:306 Gdyby choć trochę większy był ten ogródek to byłoby ciut łatwiej... ale i tak jakoś to daje radę, a ja jak widzę ich szczęśliwe minki to tylko sobie pod nosem mruczę "wyłazić mi z dzwonków, nie deptać tam...no gdzie łazicie!" na co one oczywiście w ogóle nie reagują ;:306 Ostatecznie nowe nasadzenia zostają opatyczkowane bambusikami by ich koty nie stratowały póki się nie zadomowią ;:224

Annes 77 różowa Anabelka powoli zmienia swoje kolorki - cudna jest z tymi baldachami... w tym roku dostała jeszcze białą koleżankę... nie lubi tylko tych nagłych upałów jakie teraz się pojawiły ;:185
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Czyli tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że muszę zmienić miejsce Arabelek. Dziękuję. ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No tak, moja Miśka dzisiaj wyleżała mi szałwię od Mamy. :evil:
No na ten widok się wściekłam, bo tyle trudu mnie kosztowało, żeby w ogóle była a ta się w niej wyłożyła jak długa.
Tak Miśce nagadałam, że wreszcie z ociąganiem i miną - daj spokój, czego się drzesz na mnie - łaskawie poszła wyleżeć......... liliowce. ;:306
Ostatnia fotka super. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jak widzę White Prince Charles to nie taki white?
Hortensje ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo mi się podobają wszystkie kompozycje kwiatowe. Mi to jakoś średnio wychodzi, tym bardziej podziwiam kunszt ;:180
Hortensje bajeczne, szkoda że moja w tym roku nie zakwitnie ;:145 Ale trudno, nabierze ciałka a w przyszłym roku zachwyci ;:170
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Pięknie Ci się kwiatki komponują, the Fairy i Edenka-super, nie mam żadnej , ale może "spapuguję" Twoje zestawienie jeśli pozwolisz, bo mi się bardzo spodobało i połączę Arabelkę z Edenką.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

Witajcie po baaardzo długiej przerwie :wit

...zmieniło się bardzo wiele bo pojawiła się taka malutka ogrodniczka ;:167 stawiając wszystko na głowie i zmieniając świat ;:204

Obrazek

niektóre rzeczy pozostają jednak niezmienne - ogród mimo lekkiego zaniedbania urzeka swoim pięknem i odwdzięcza się kolorami i zapachami... Edenka już widać zadomowiła się tu na dobre bo zachwyciła nas morzem kwiatów... komórkowe zdjęcie niestety nie oddaje ogromnej masy paków i wypełnionych po brzegi płatkami kwiatów...

Obrazek

Obrazek

mini Eden próbuje iść w ślady większej siostry ale w tym roku nie ma szans jej dorównać ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aspirynka też już chce bardzo dołączyć do kwitnących koleżanek ale to dopiero początek jej czasu...

Obrazek

zaprzyjaźniła się dość mocno z Alionushką i dzwonkami by razem tworzyć niezapomniany widok... nie mogę doczekać się aż dołączy do nich Emilia Plater ;:204

Obrazek

na szczęście pasiaste bączki nie czekają na nic i odwiedzają ją często bucząc z zadowolenia

Obrazek

Nozomi udaje bladoróżową rzeczkę

Obrazek

i otula nóżki Heritage, która w tym roku mocno walczy z Edenką o miano najpiekniej kwitnącej róży...

Obrazek

kto wygra? może zrobimy konkurs?

Obrazek

niestety mimo swej urody w tym roku do niego jeszcze nie stanie Gartentraume

Obrazek

ani History...

Obrazek

pierwsze lilie też raczej muszą szukać innej kategorji ;:224

Obrazek

Obrazek

nawet jarzmianki nie będą mogły dołączyć ;:185

Obrazek

klematisy jeszcze czekają na swój czas... ogród kipi zielenią - jak dobrze że mamy lato ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
shida
200p
200p

Post »

by konkurs było trudniej rozstrzygnąć więcej zdjęć Heritage :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz Edenek - mini postanowiła dopomóc i tworzą cudny duet... niby podobnych, a jednak zupełnie różnych kwiatów ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i jak tu wybrać faworytkę? szczególnie gdy jeszcze dochodzi cudny zapach Heritage i brzęczenie przylatujących do niej owadów? nawet śmiecenie płatkami jakoś staje się niewidoczne... za to kolory i długość kwitnienia pojedynczego kwiatu u Edenki nie mają konkurencji! nic im nie straszne - ani deszcze ani słonko... oj trudny wybór :twisted:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu jak się cieszę że pokazałaś zdjęcia z ogrodu, jednego z moich ulubionych ;:215
Ewunia ślicznie wyszła na tym zdjęciu. Widziałam już jej fotki u Marysi, rwie zielsko aż miło...potem zabierze się za kwiatki :;230
Buziaki dla Maleństwa.

A w konkursie stawiam na Heritage, może dlatego że Edeny mam a tamta jest w marzeniach.
No i denerwują mnie Edeny że tak się zwierzają pod ciężarem deszczu i nie tylko deszczu.

Mini Edenka od ciebie ma już pączki :tan Siostry nie dogoni ale chociaż się zaprezentuje.

Bajeczny ogródek ;:63
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Cudowny ogród, ale pierwszy kwiatuszek najładniejszy. :D Gdzie kupowałaś Nozomi?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A dla mnie Eden jest piękniejszy, bo trzyma kwiaty zadziwiająco długo, no i w ogóle uroda tej róży przemawia do mnie bardziej. Miałam kiedyś Heritage, ale akurat w moim przypadku wiązały się z nią same kłopoty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”