Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

Krysiu, troszkę mnie nie było, ale nadrabiając zaległości widziałam ile, roślin już przeniosłaś i jakie fajne rabaty porobiłaś na działce przy domu, piękna ta żółta lilia, szalenie podoba mi się też ta biała ostróżka, która robi ogromne wrażenie, w ogóle ślicznie i kolorowo u Ciebie, mebelki z Czacza ekstra, byłam tam chyba z sześć lat temu, musiałabym się znowu kiedyś wybrać, by poszperać, koszyk z opony już kiedyś wpadł mi w oko, teraz nie pamiętam kto, ale tu na forum jest wątek poświęcony różnym takim ciekawostkom i na pewno był pokazany łabędź z opony, to znaczy sposób w jaki można go wykonać czy koszyk również nie wiem, ale zerknę, lecz ten od mamusi jeszcze śliczniejszy, taki delikatny i romantyczny.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA........ja też na forum bywam w kratkę ;:108 ;:108 natomiast rabatek przy domu nie za wiele....pokazuję to co można pokazać...reszta skrzętnie ukryta :;230 :;230 natomiast do Czcza chętnie jeżdżę....można nieraz coś ciekawego przytachać.....

HELENKO......koleusy u kogoś bardzo mi się podobają....ale potrzebują trochę troski a nie zawsze starcza czasu, ale te które przytachałam z rabieży już korzonki puściły i posadzę do doniczek.....zobaczymy co dalej z nimi się stanie ;:306

ALINKO........ masz rację ....ostróżka ładna, cały czas kwitnie i podglądam czy zawiąże nasionka.......choć bywa też tak, że te ładniejsze to jakby mniej płodne ;:306

GAJOWA.......ostróżka kupiona na naszym forum ;:108

BASIEŃKO.... dzięki za wsparcie....ale już jest dobrze tylko nie mogę nadążyć za umykającym czasem....wszystkiemu winna praca......
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu gratuluję serducha ;:167 ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU.....dziękuje...ale było to bez fanfarów i nie zauważyłam...ale też ostatnio jakby wagaruję na forum, ale myślę, że nadchodzą lepsze czasy......jeszcze jutro urodzinowy dzień wnuka do pokonania i później już z górki chyba będzie :;230 :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu i ja Ci serdecznie gratuluję ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKO....witaj i dziękuję.....ale to ;:167 tak jakoś z znienacka mi się chyba trafiło......

u mnie dzisiaj pogoda pod psem....pada....wieje i zimno....jak dobrze, że mogę się podgrzać ;:108 ;:108

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
O, jakie ładne serduszko, gratuluję! ;:138
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HELENKO...trafiło mi się, ale powiem , że nie wiem w jakich okolicznościach je się dostaję....muszę zajrzeć do regulaminu i wszystko będzie jasne....
...do mnie wróciło lato, piękna słoneczna pogoda ale wieczorkiem już chłodzik po pleckach muska....czuje się jesień w powietrzu....choć na ogródku jeszcze można wypatrzyć kwitnące piękności.....

....ja już po zmaganiach urodzinowych....a to cała chalastra w cieniu mojego orzecha.....

Obrazek

....ruszyłam do ogródka i oczywiście jak na tą porę niezawodne dalie będą kwitły do samych mrozów....

Obrazek

...ostróżka jeszcze się gramoli z kwiatkami w cieniu młodych brzózek...

Obrazek

...a ten nie wiem skąd się wziął...czyżby to był tytoń......

Obrazek

.....czy te liście mogę ususzyć i spożytkować.....

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale fajne zdjęcie urodzinowe ;:215 Sto lat!
tytoń do powąchania ;:302 a dalia śliczna!
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No to ja rozumiem ;:215 Krystyno impreza pod orzechem, a nie w salonie szufladowym.... ;:196

Urodziny miałaś ;:196
Obrazek

.....byś się śmiała i dobry humor miała.
Dużo miłości a mało złości
Dużo zdrowia i radości,
Szczęścia w życiu i miłości,
Moc najpiękniejszych wrażeń
I spełnienia wszystkich marzeń.
;:167 Serduszka gratuluję serdecznie
Tytoniu nie susz, palić się nie da ;:185 pięknie kwitną tego roku
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

......nie moje......wnusia......

.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Krysiu. Nowe gniazdko cały czas podglądam...nie było czasu pisać. ;:173 . Także jestem prawie cały czas na działce, co prawda to już nie ta sama działka ale zawsze. ;:224 Co do twojego domku pięknie go urządziłaś..oj ta sypialnia. ;:180 , moje niespełnione marzenie.. ;:131 Dalia piękna..miałam taką samą, zgniła w wodzie. Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu Zrozumiałam że Twoje, ale życzenia ;:167 szczere dla wnusia też,z moją spóźnioną kwitnącą wiśnią.
Bardzo fajne to zdjęcie z...lotu ptaka ;:215
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dalie piękne! Takich nie mam! :;230
Ostróżka ma fajny kolor. Ja w tym roku miałam bledszy :-(
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIU.....miło, że jesteś.....działkę odbudujesz...roślinki szybko rosną a Ty wprawna i doświadczona ogrodniczka pomożesz im..........będę liliowce dzieliła mogę podarować......
Zeniu....to też było moje marzenie....ale się powtórzę, że fajnie jest kiedy wszystko było w sferze marzeń ale kiedy przyszedł czas realizacji.....oj....spanikowałam :;230 :;230 ale teraz już jest dobrze i wiem, że decyzja była słuszna.......na tą chwilę mam takie samopoczucie jak bym tutaj była od zawsze....
...czego mam niedosyt....to ogród goły...ale myślę, że z nadejściem wiosny już zacznie nabierać kształtów i barw....

BASIU.....ja o swoich to bym nie pisała....nie ma się czym chwalić....chyba tylko dobrą kondycją fizyczną i psychiczną na mój wiek

takasobie........dalie mam chyba po raz drugi....ubiegłe lata zawsze mi zimą karpy zmarzły....trzymałam na działce w domku kiedy nie był ocieplony i wtedy mrozy zawsze je pokonały, w tym roku będzie lepiej bo mam gdzie przechować ;:108
...właśnie dzisiaj na ogrodzie kopałam i na ostróżki spoglądałam....nasionka mają i nie bardzo wiem czy można jeszcze wysiać...ale muszę pozbierać.....mam ciemno i jasno niebieskie i te mają mieszki z nasionami, natomiast ta bardzo jasna i podwójna nadal kwitnie i nie ma ochoty na nasionka.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”