Ogród Linety 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety 2

Post »

Nieźle Cię zakręciło :D
Z burzy będzie pewnie też deszcz. Skręca mnie zazdrość :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haha kolejna różana "wariatka" - lata po ogrodzie z linijką. Już dziwnie się ludzie patrzą gdy się zdjęcia kwiatkom robi a co myślą na widok mierzenia kwiatów :;230 A co tam ludzie , no ale faktycznie wielkie te kwiaty. Mam nadzieję ze burza ich nie zniszczyła?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Lineto - ale ostre wejście z tymi różami - pięknie kwitną i wypieszczone jak lalunie ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Cóż, ja mam tylko 2 róże i więcej nie przewiduję. Napawam się Waszymi.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Linetko witaj po długiej nieobecności. :wit
Śliczne róże pokazałaś, a Hokus Pokus, to już naprawdę wspaniała i jeszcze w dodatku pachnąca. :)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Linetka róże piękne :D ....a Parole ma naprawdę przeogromne kwiaty i cudnie pachnie.
Ta czerwona paskowana NN nie jest to przypadkiem Deep Impression?
Zostań i pokazuj jak zmienia się Twój ogród. ;:303
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Dziękuję Wam za wizytę, chociaż mnie nie było przez cały dzień. Ale ta burza przyszła w nocy i walnęło nam gdzieś w pobliżu, i między innymi straciliśmy internet. Teraz syn podłączył coś tam awaryjnie i na krótko, ale chociaż tyle, żeby Wam odpowiedzieć i podziękować.

Ewciu, tak, naprawdę mam hopla na punkcie tych róż. Ale są takie piękne! A deszcz, owszem, owszem, nieźle polał, najpierw w nocy podczas burzy, a i dzisiaj przez jakiś czas lało po południu. Dla ogródka nie ma to jak świeża deszczówka, mniam, mniam. :D

Lemeczko, masz rację, pewnie robię z siebie widowisko, ale co tam, te 15-centymetrowe kwiaty są tego warte. :D Burzę nawet przetrwały, choć główki opadły ku ziemi obciążone deszczem, ale kiedy wyschną, będą jeszcze dość ładne. Zresztą następne pąki szykują się do kwitnienia. ;:138

Aniu, dziękuję. :D Nie wiem, czy dbam o nie należycie, ale staram się jakoś. W maju wygniatałam własnoręcznie mszyce, które się pojawiły na szczytach pędów. Są wyściółkowane korą. Wkopuję im po trochu obornik granulowany i wszystkie skórki z bananów, jakie się pojawią w domu. :D Nie muszę chyba dodawać, że banany są ostatnio moim ulubionym owocem i kupuję je daleko częściej, niż dawniej. :D Jeszcze nie wypróbowałam ściółkowania węglem drzewnym, o czym była kiedyś mowa jesienią, ani oprysków sodą na czarną plamistość - na szczęście nie było na razie potrzeby. :)

Aniu, jakoś nie wierzę, że na tym poprzestaniesz. Różyczka jest strrrrrasznie zaraźliwa. :D

Tajko, nawet się nie spodziewałam, że zakwitnie taką masą kwiatów. Jest ich w tej chwili około dwudziestu na każdym krzaku, a jeszcze cała masa pąków czeka w kolejce. :D Tylko że nie jest to chyba Hokus pokus, bo powinna być w takim razie czerwnono-żółta, a jest czerwono-biała. Znalazłam jeszcze podobną do mojej o nazwie Papageno, ale może rację ma Elizabetka?

Elu, dziękuję za nową myśl, możliwe, że to jeszcze inna odmiana. Nie wiem, bo to róża marketowa, bez nazwy odmianowej. Poprzyglądam się, porównam, gdy będę miała internet na stałe. Parole pachnie jak eleganckie perfumy, tak słodko, ale i zdecydowanie. Gdyby mi nie było żal każdego kwiatu, tobym sobie ścięła jedną, żeby stała na stole w wazonie i żebym ją mogła wąchać siedząc przy pracy. :)

Mam nadzieję, że internet odzyskam lada dzień, wtedy wstawię nowe zdjęcia, bo właśnie zaczęły kwitnąć lilie!
Pa pa, na razie!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No i dobrze zrobiłaś, bo moje po burzy nie nadają się do zmierzenia, ładnie trzymają się tylko te w pączkach. Ulewa była mocna, bo lało krótko a wody dużo, widać to w naczyniach który stały w ogrodzie!
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ale wróciłaś z rozmachem tyle pięknych róż pokazałaś a hokus pokus ;:215 Jakoś jej nie mogłam dostać ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Linetko witaj ;:196
Pokazałaś śliczne róże ale moje serducho zabiło najbardziej przy Cinco de Maya i Hokus Pokus....ślicznotki. Muszę o nich poczytać.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

WoW!! Nie było, nie było... a jak wystrzeliła.... to mi szczęka opadła...

Śliczności te Twoje różyczki!!
I widzę, że Ty masz u siebie słoneczko!!
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

No, Kochani, mam internet! Wprawdzie chyba nie na długo, ale chociaż na tyle, żeby powstawiać parę zdjęć (mam nadzieję).
Najpierw Bonica, kochana róża, która kwitnie niezawodnie od wielu lat na zaniedbanym skalniaku.
Obrazek
Teraz cudowna Cinco de Mayo. Zobaczcie, jaki jest kolor świeżo rozkwitłych kwiatów.
Obrazek
Z wiekiem nieco ciemnieją, potem nabierają srebrzystego odcienia. To jest widok ogólny róży w donicy.
Obrazek
I pierwsza lilia biała, niesamowicie pachnąca.
Obrazek
Na koniec czerwone lilie.
Obrazek

-- 27 cze 2013, o 21:57 --

Marysiu, Elu, Mamciu Tereniu, Misiaczku, dziękuję Wam gorąco! Za wizytę i za serdeczne słowa. Pogadamy dłużej, gdy juz odzyskam internet na stałe, bo teraz ciągle boję się, że mnie w każdej chwili rozłączy.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

A może zdążę z jeszcze jedną różyczką, NN.
Obrazek
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Cudowne róże ;:oj i ta żółta jaka ładna ;:oj
Mnie też wzięło na róże, miały być góra dwie a mam już 11 ;:306 5 na działce, 3 do odebrania i 3 zamówione ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Oj, Monia, dobrze Cię rozumiem, ja też nagle wzbogaciłam się o kilka róż, a mam chętkę na znacznie więcej. :D Jedna z następnych, które kupię, to New Dawn. Zachwyciła mnie jej porcelanowa uroda.

No, Kochani, wygląda na to, że odzyskałam Internet! Mogę dzisiaj wstawić jeszcze kilka zdjęć, niekoniecznie różanych. :)
Ale pozwólcie, że zacznę jednak od różanych. :)
Najpierw to moje Papageno-nie-Papageno, jedna z odnóg krzewu obsypana kwiatami, a potem kwiatek pojedynczy:
Obrazek
Obrazek
Jakakolwiek to w końcu jest róża, bardzo jest malownicza, nieprawdaż?
A teraz Parole, ta o olbrzymich pachnących kwiatach:
Obrazek
Zaplątał się tam też dziki kwitnący maczek, który zupełnie nie pasuje kolorystycznie, ale kto by się tym przejmował a ogrodzie?! A za różą te wiechcie to schnące liście narcyzów, które tam kwitły pięknie wiosną.
Teraz widok ogólny jednej z moich rabatek:
Obrazek
I fragment tej samej rabatki, gdy pojawiło się słońce i zaczęły kwitnąć lilie:
Obrazek
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”