Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

piękne róże,, i jesień jak widać barwami zachwyca :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne zdjęcia pięknych roślin! Jesienne barwy. Mój Chopin nie miewa takich różowych przebarwień, jak pada deszcz to brzydnie tak szmacieje :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Aguś, dobrze że chociaż Kasiek tryska humorem bo ja to najchętniej zaraz łzami. Jestem niewyspana i jakaś do niczego, głowa boli i niemal nie widzę na jedno oko. Ale śliczne zdjęcia dojrzałam ;:108
Ja też mam nadzieję że to nie starość tylko te gwałtowne zmiany pogody ;:224
Miłego mimo wszystko
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, skoro przy ładnej pogodzie odczuwamy tak silnie przesilenie, to co będzie prawdziwą jesienią... strach się bać :roll:
Z poziomkami może być kłopot, ale może się zregenerują po moim szaleńczym wyrywaniu - dam znać w piątek.
Zdjęcia robiłam wczoraj, żeby sobie humor poprawić - podobają mi się najbardziej przebarwiające się liście kaliny japońskiej...
Marysiu, z Chopina jestem ogromnie dumna - nie spodziewałam się, że zeszłoroczna sadzonka pokaże się z tak wspaniałej strony... żałuję, że nie zakwitną wszystkie kwiaty na raz, ale z drugiej strony, będę mogła się dłużej nimi cieszyć... Pozdrawiam Cię ciepło!
Duczku, cieszę się, że Ci się podoba!
Kasiu, cieszę się, że zaglądasz także w celach towarzyskich - mnie też potrzeba zwykłej, ciepłej rozmowy i jest mi ogromnie miło, że zapewniamy soie wzajemnie trochę przyjemności w tym względzie... pomyślnego szkółkingu dzisiaj! Ja się wybieram w piątek z Izą-tamaryszkiem na kamienne łupy ;-)) a w sobotę na kiermasz skierniewicki ;-) Owocnego dnia ;:196
Gosiu, humor jaki jest, każdy widzi... nie jest jakoś szczególnie źle, ale chyba najlepiej zrobiłby mi odpoczynek pod palmą. W sobotę jesteśmy umówione - i tak nie będziemy w stanie chodzić całą grupą. Namów Isię...
Beatko, olejmy starość ;-)) nie mamy póki co czy się przejmować, przyjdzie na to czas... póki co, trzeba popracować nad nastrojami ;-)
Ewa, cieszę się że Jaskółcza przypadła Ci do gustu, a zestawienie rozchodników z rozplenicami inaczej w mojej głowie nie funkcjonuje - to idealne połączenie roślin :) Fajnie wyglądała ta naturalistyczna skarpa, prawda? Ja na pewno będę ich stałym klientem :)
Iwonko, dzięki że zajrzałaś do mojego ogrodu... myślę, że większość z nas odczuwa znużenie zmieniającą się pogodą oraz całym sezonem... planów trochę mam, ale ich realizacja zależy od chęci i nastawienia w danej chwili... na dziś, nie robię nic :)
Kasiu, może w ostatni weekend września, jak dopisze pogoda? zapraszam na tarasową kawę...
W tym roku liście na drzewach i krzewach są zdrowe, ale szybko teraz zaczęły schnąć, przebarwiać się i opadać...
Elfe zamierza właśnie zakwitnąć ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O której i w jakim miejscu umawiacie się w Skierniewicach? Ja tam nie byłam nigdy. Fajnie było by parę osób przy okazji poznać. ;:65
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

I znów naładowałam baterie i zachwyciłam się - kolejny raz - Twoimi różami ;:108 .
Bywanie w Twoim ogrodzie jest dla mnie wytchnieniem , ukojeniem i oazą spokoju , wyciszenia - dziękuję Agusiu za możliwość - chociaż wirtualnego spaceru ;:196 .
Pozdrawiam Cię z całego ;:167 i życzę miłego i ;:3 dnia :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Też widzę to nagłe zżółknienie liści, a jeszcze teraz kiedy jest sucho i przygrzało słońce od czwartku zapowiadają ochłodzenie to z pewnością większość drzew będzie gubić liście. Jesień to też piękna pora roku, u mnie są lasy mieszane więc czuję Agnieszko, że kupiłabyś tkaninę w tych barwach! ;:167
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko.
Jest to dla mnie (raczkujący ogrodnik) wielka radość, że:
- ogród 6 letni może wyglądać tak pięknie i dojrzale
- da się coś robić w ogrodzie nienawidząc pająków!
Do niedawna myślałam, że wszyscy tutaj mają tolerancyjny stosunek do tego paskudztwa i cieszę się, że tak nie jest. Nie wstydźmy się o tym mówić ;) one są wstrętne i tyle.
Będę u Ciebie stałym gościem. Twój ogród ma klimat i dzięki pięknym zdjęciom da się tym klimatem pooddychać. Dziękuję.

Ania
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aniu, to ja dziękuję za miły wpis :) Witam Cię po raz pierwszy i mam nadzieję, że kolejne sezony w moim ogrodzie i jego rozwój, jakoś dadzą radę zasłużyć na taki pozytywny o nim komentarz - dzięki raz jeszcze!
'Zwierzęta w sieci' (jak je sprytnie określa Ewamaj - też z tą samą fobią - tym samym unikając konieczności nazwania ich po imieniu) mimo, że przerażają, to w ogrodzie jakoś z nimi funkcjonuję bez ataków paniki... zdecydowanie gorzej jest w domu i dobrze, że mam kilku obrońców, w tym dwa koty ;-))
Lecę sprawdzić czy można obejrzeć Twój ogród... pozdrawiam!
Marysiu, na pewno! ja uwielbiam barwy jesieni i podświadomie się nimi otaczam, wybierając tkaniny w tych barwach... w domu też mam 'kolory ziemi'... Także świetnie się w tym czuję, byleby na zewnątrz było słońce :)
Jagódko, sprawiłaś mi ogromną przyjemność śwoim wpisem... serdeczności ;:167
Jolu, myślę, że spokojnie się na miejscu znajdziemy... trudno przecież całą wielką grupą chodzić po wszystkich stoiskach... chyba spontanicznie będziemy się odnajdywać :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ale piękne zdjęcia. A Chopin jakie ma śliczne różowe piegi :lol: , bardzo ładna róża.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha, łatwo Ci mówić jak już tyle osób poznałaś, ja poza Tobą to nikogo w realu nie widziałam, będę się zderzać z forumkami nie wiedząc że to oni :;230 Niestety pamięć do twarzy kiepska, chyba wydrukuję sobie kilka zdjęć z imprez forumowych ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko dopiero teraz mam chwilkę na forum jak jem kanapkę. Od rana taki nawał pracy i nerwy, że pół włosów straciłam.
Poważna rozmowa z prezesem dziś mnie spotkała i groźba zwolnienia poleciała w powietrze, ale po chwili jak ochłonął, to przyszedł przeprosić, że się uniósł. Na dziś mam dość, a jeszcze wywiadówka w przedszkolu...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aguś, pięknie u Ciebie ;:180
Zachwycam się tymi wszystkim fotkami które wstawiłaś... cudności !
Miłego dzionka !
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu - te kolory o których piszesz, to też moja bajka. Jestem w ogóle bardzo konserwatywna, jeśli chodzi o kolory, nie lubię pstrokacizny, co powoduje, że ubieram się "nudno" kolorystycznie i tak też aranżuję przestrzeń wokół siebie.
Jednak w moim ogrodzie przeszłam ogromną metamorfozę - nie pomyślałabym kiedyś, że będę tolerować, a nawet polubię różowe i niebieskie odcienie...

Ostatnie zdjęcia niesamowite - z tą fakturką na płatkach i liściach ;:215
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, piękny jest schyłek lata w Twoim ogrodzie ;:196
Kiedy wybierasz się na dłuższy urlop? Myslę, że zasłużyłaś :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA