Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

Z tego wynika, dziewczyny, że siadacie po to aby dalej pracować, tyle że koncepcyjnie. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A potem idziemy do pracy, by mieć za co to wszystko zrealizować. Z tego wynika, że tylko śpimy (ewentualnie) i pracujemy w ogrodzie :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:;230 :;230 :;230 Jak ja tylko usiądę na leżaczku (co nie jest dla mnie na ogrodzie stanem normalnym) mój M natychmiast pyta co knuję... :;230 :;230 :;230
Jakoś mu takie równanie wychodzi - ja+leżak = nowe kombinacje ogrodowe :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

sweety pisze:Z tego wynika, że tylko śpimy (ewentualnie) i pracujemy w ogrodzie
A gdy śpimy, śnimy o... ogrodzie :;230 i zmianach w nim ;:130
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

No właśnie, ewentualnie śpimy ;-) Ja przez te swoje plany to i sen zarywam ;-)) Ale widzę, że sama nie jestem ;:173
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A ja, jak usiądę na tarasie, to nie knuję, bo od razu wstaję z kubkiem kawy i zaczynam chodzić, coś poprawiać. A to jakiś badylek wyrwę, a to zwiędnięty kwiat liliowca oberwę. I ani się obejrzę, kawa wypita.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fajnie że masz czas usiaść na tym tarasie i podziwiać swoją pracę. Ja nie pamiętam kiedy miałam taką możliwość ;:223 No chyba że się zawzięłam bo chciałam się trochę poopalać, ale wtedy oczy zamknięte ;:224 bo przecież nie można mieć tylko opalonych pleców przy pieleniu :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja pierwsza róża powtarza kwitnienie, jedank tym razem jest jakby jaśniejsza. Ale nadal ślicznie pachnie i ma niezliczoną ilość kwiatów ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko (Keetee)! Ależ ja mam raptem 16 krzaczków... Przy innych to zupełnie nic :wink:
Edyto! Pink Anabelle to niemal świeżutki nabytek, ale z tego co czytam na FO - nie ma z nią kłopotów, a jest zupełnie inna niż wszystkie. Poidełka mam dwa (z różnymi ptaszkami), ale nie wiem jak z ich odwiedzaniem. U nas jest dużo ptaków, ale jeszcze nie udało mi się zaobserwować, czy z nich korzystają. Na pewno jednak fajnie wyglądają i tak na wszelki wypadek przy podlewaniu napełniam je wodą :D
Annar! Ja mam dokładnie tak samo. Pooglądam i zaraz biegnę do swojego ogrodu, by napatrzyć się na swoje roślinki, ewentualnie - zobaczyć, gdzie mogłabym posadzić coś, co sobie upatrzyłam. Zapraszam częściej!
April! Z tego, co już widzę Pink Anabelle też ma wiotkie pędy i będzie się pokładała, ale jest taka śliczna ;:167
Asiu! Kusisz... Chętnie na żywo zobaczyłąbym RLdV. Z drugiej strony Ty widziałaś tę moją różę - co prawda u mnie w aucie, ale... Od wczoraj jestem na urlopie, a w piątek wyjeżdżam. Z jednej strony cieszę się na wyjazd, a z drugiej - niechętnie zostawiam moje roślinki. Ale już załatwiłam im opiekę i mam nadzieję, że się sprawdzi :wink:
Justyno (Klaryso)! Moje ptaki już niestety nie mają problemu z kotem ;:98 A Twoje, jak widać i tak przylatują :D
Igor! "Dżajskie" :;230 :;230 :;230 cokolwiek to znaczy, podoba mi się ;:138 Nie mam jakiś specjalnych odmian róż, ale każda mi sie podoba i to chyba jest najważniejsze. Co do nocy spędzonych nad deklinacjami, koniugacjami etc. - Animos labor nutrit :D Ale żeby nie było tak poważnie - Aptior est dulci mensa merumque ioco :heja
Wando! Grażyno! W ogrodzie świerszczy mam pełno i wręcz uwielbiam ich słuchać. Pare zainstalowało się w rabatce pod kuchennym oknem. Nigdy jeszcze żaden nie wszedł mi do domu...
Igiełko! Myślę że masz rację, by nie powiedzieć od razu - na pewno tak będzie. Na razie jednak mam i co i gdzie robić :D
Lineto! Maju! Arabello! Irmino! Justyno (Klaryso)! Kasiu (magenta)! Lineto! Asiu2! Agnieszko! Wando! Już to pisałam, ale to moje dziecko (a nie odwrotnie) powtarza mi, że może bym usiadła spokojnie na jednym miejscu :;230 Więc jeśli przysiąde - to na chwilę. I zaraz sobie przypomnę, że trzeba wyciąć przekwitłe kwiaty, sypnąć nawozem, wyplewić, podlać itp., ale cokolwiek robię - siedzę, czy nie - knuję i kombinuję! Mój M. już tylko się śmieje, bo chyba wie, że tego nie przewalczy...
April! Z czasem u mnie niezwykle krucho, bo właściwie wszystkim zajmuję się sama. M. pracuje w Irlandii. Mam przy tym bardzo absorbującą pracę. Dlatego ... mam spalone plecy - od plewienia, sadzenia, ewentualnie zrywania darni :;230 To mnie jednak odstresowuje, bo niestety ta moja praca jest również strasznie obciążająca...

Przy okazji zrywania darni, przypomniałam sobie... Moja różana rabatka wygląda coraz lepiej...
Tak było jeszcze 11 lipca:

Obrazek

A tak teraz:

Obrazek

Życzę Wam miłego dnia, szczególnie tym, którzy spędzają go w pracy :wit
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Fotka, jak i opis prostoskrzydłego wirtuoza mnie powaliły na kolana. Widać w nim miłość do przyrody i wielki do niej szacunek.

Mnie się przypomina, jak kiedyś w Zawoi u podnóża Babiej Góry obserwowałem samicę pasikonika zielonego (tego giganta, co to do pięciu centymetrów dorasta). Najpierw usiłowała się schować pod barierkę mostu, na której siedziała. Jak zobaczyła, że i tam ją wypatrzyłem, wyszła i zaczęła mi się intensywnie przyglądać. Najpierw jeszcze próbowała mnie straszyć rozwartymi żuwaczkami, potem doszła do wniosku, że najwyraźniej zagrożenia nie stanowię. I co zrobiła na końcu? Wskoczyła mi na głowę. Łaziła po mnie dobre czterdzieści minut, potem przemocą musiałem ją z siebie ściągać i odkładać w trawę, bo sama za nic w świecie nie chciała zejść. A oto i jej fotka:

Obrazek

Przy okazji ? naprawdę bardzo ładny masz ten swój ogródek.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hahahah, ale sam zdjęcia na łydce sam jej nie zrobiłeś... Ale pasikonik - przecudny ;:167
No i masz rację - ja kocham wszystko, co żyję. Nie wiem, jak mogłam zdradzić biologię na rzecz prawa rzymskiego itp. Nie przeszkadza mi to jednak cieszyć się widokiem przemykajacej przez mój ogród zwinki, czy udającego trupa - zaskrońca...
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Rabatka różana wygląda bardzo interesująco, w ogóle róże coraz bardziej mnie kręcą ;:108 . Gratuluję zakupu wiąza, to również mój niedawny zakup i jest naprawdę interesującym drzewem. Ciekawa jestem czy nie choruje Ci po wsadzeniu, bo ja zauważyłam kilka nieciekawych liści?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Fotka, jak i opis prostoskrzydłego wirtuoza mnie powaliły na kolana.

:;230 :;230 mnie też?? :;230 mamy mistrzunia pióra ;:333
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Przepiękna róża, cóż to za odmiana?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Parę dni mnie nie było, a tu stron natrzepane. Lecę doczytać i podziwiać zdjęcia. :wit
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Róże wprost przecudne :heja ;:167 ;:167 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”