Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Dawidku, ale za to rozwinęło się mnóstwo innych kolorowych piękności :D

Andrzejku dziś już faktycznie ładne słoneczko i wreszcie nie wieje :D Wyobrażam sobie ile masz sprzątania gałązek po takich silnych wiatrach...
Ja mam tylko połowę lilii wysadzonych, druga połowa jeszcze czeka :roll: ale na razie jestem choróbskiem uziemiona :roll: Z tym, że nie przejmuję sie tym, bo nic im nie będzie, po prostu później zakwitną...

Aniu dziękuję, kochana jesteś ;:196
Myślę, że faktycznie będzie cieplej, bo już dziś świeci śliczne słoneczko :D

Wandziu no niestety, zdradliwy ten wczesnowiosenny okres , wydaje sie, że w miarę ciepło....a wirusy szaleją :roll:
Ja niestety wciąż uziemiona, nos mi świeci czerwienią jak neon :roll: :lol: 5 minut bez chusteczki nie potrafię się obejść :roll: :lol: Ale mam nadzieję, że wreszcie się wykurują ....... bo i u mnie zaczynają kwitnąc forsycje :tan i wreszcie mogę przyciąć badyle róż, na które już patrzyć nie mogę :D
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS pisze:...Myślę, że faktycznie będzie cieplej, bo już dziś świeci śliczne słoneczko :D
Agnieszko to podeślij trochę ;:3 bo u mnie pada śnieg :( no śnieżek- w każdym razie to białe, wstrętne coś
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zrób sobie inhalację z naparu rumianku!!! Rozgrzewa śluzówki, udrażnia. Nie wiem czy pary rumianku działają antyseptycznie, ale ładnie pachną. Robiłam sobie na zmianę z szałwią (też ładnie pachnie) i majerankiem (kojarzy się z białą kielbasą, ale tu akurat wiem, że pomaga). :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aguś... współczuję... wiem jak to jest...
Ja chorowałam cały styczeń, luty i do polowy marca.
Okazało się że mam przewlekłe stany zapalne górnych dróg oddechowych.
Do teraz biorę leki uodparniające... a na dodatek cały czas mi piszczy w uszach....normalnie czajnik z gwizdkiem... :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś, a Ty sie lepiej lecz, bo po rekonesanise może okazać się, że znów Cię przewiało ;:108
Zdrowa wyruszaj w ogród i cykaj nasze ulubione fotki :uszy
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś życzę zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, mam nadzieję że jakoś wychodzicie już z choróbska i Gabi ma się też lepiej ;:167
Mnie tez dopadł znowu jakiś brzydki wirus. Już mam drugą serię antybiotyków a dalej kaszlę tak że chyba sąsiedzi słyszą :;230
Te koty co mi niszczą rabatki to trochę moje ale głównie te przychodne. Teraz wylegują się na słońcu nawet w donicach w których
rosną cebulaste. Trudno, nie będę ich gonić choć z jeżówek chyba niewiele zostanie po takim ciągłym spłaszczaniu. Mogę trochę
zrosić glebę wtedy nie bedą się wylegiwać, ale jakoś bardzo szybko wysycha
Milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to słoneczko to było tylko przez chwilę, nadal jest brzydko, zimno i wilgotno......i taka pogoda tylko potęguje mój paskudny humor, bo czuję się pod psem, choróbsko nie przechodzi ;:223 gdyby poświeciło słonko, to od razu człowiek szybciej by zdrowiał :roll:

Miłeczko robię inhalacje, ale mukosolwanem,i jakoś guzik mi dają ;:223 spróbuję tak jak mówisz z rumianku , może będzie lepiej. Jakieś takie zajadłe wirusisko nas dopadło :roll:

Gabi to sie nieźle wychorowałaś :shock: współczuję....u mnie calutka jesień i zimę było ok, a teraz się przyplątało :roll: Mam nadzieję, że szybko minie bo mam spore tyły w ogrodzie :roll:

Joluś no i nie poszłam na rekonesans....nie dałam rady a i brzydko i zimno na dworze ;:223 A dzis kończy się urlop i muszę iść do pracy, nie wiem jak sie zawlokę :roll:

Gosiu dziękuję ;:196

Wiesiu jeszcze trzyma, ale pokonamy choróbsko ;:14
Mam nadzieję, ze i Tobie szybciutko przejdzie, teraz jak najwięcej czasu chciałoby się spędzać w ogrodzie, a nie można, bo z nosa cieknie :roll:
Z kotami masz naprawdę problem, szkoda roślinek, moje jakieś grzeczne 8-) nie wylegują się na kwiatach tylko na korze :lol:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu witaj.
Przykro czytać, że choroba dopadła prawie całą Twoją Rodzinę.
Nie ma chyba nic gorszego.
Moja mama już 2 tyg chora i antybiotyk nie pomaga.
Na działce tak wiało, pomimo, że wokół lasy, że wszystka włóknina z warzywniaka po polu latała.
Gałęzi świerkowych pełno w całym ogrodzie.
Gdyby były liście na drzewach, to z pewnością by połamało.
Trzymaj się cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Agnieszko odłóż chorowanie na inny termin bo przecież pikowanie czeka ;:108 albo choróbsko wyślij priorytetem w Polskę bo o tej porze nie można chorować :! Doczytałam że lilie jeszcze nie wysadzone ale spokojnie nie tylko Ty masz nadmiar nagromadzonych prac...oby się na dobre słoneczko pojawiło i rozgrzało powietrze to wszystko ruszy do przodu ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dużo zdrówka Tobie Aguś i całej rodzince życzę ;:196 .
Pogoda pod psem ;:223 , rano u mnie był śnieg z deszczem ;:108 . Na dodatek zimny , mrożny wiatr wieje .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś bardzio rozsądnie z rekonesansem.
U mnie wczoraj tak wiało ;:224 musiałam roślinki hartujące się łapać, bo inaczej szukałabym u sąsiadów ;:223
Dajesz rade do pracy?
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

AGNESS powrotu do zdrówka Ci życzę, kuruj się....ogródek czeka :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko współczuję choróbska mamie. Przekaż Jej proszę serdeczne pozdrowienia i życzenia zdrowia .
U nas dalej wszyscy ciągamy nosami, wirus niesamowicie zajadły :roll:
Przez te paskudne wiatry u mnie juz nie ma śladu po krokusach, a niektóre jeszcze były w pąkach.....Wyobrażam sobie jak dużo nawiało do Ciebie gałązek z okolicznych drzew :roll: Znów od nowa sprzątanie :roll:

Agunia choróbsko choróbskiem, a ja dziś już popikowałam wszystko co było do pikowania :heja Dalie i niecierpki już siedzą w oddzielnych doniczusiach....jeszcze zostały hosty, ale one jeszcze za małe, muszą poczekać :D Ubrałam sie na cebulkę i posypałam nawozem trawniki, bo pogoda do tego celu jak najbardziej odpowiednia :D
Lilii połowa wysadzona, druga połowa jeszcze czeka. Mam nadzieję, ze uda mi sie posadzić je w sobotę, bo jutro jadę do Lublina, a w piątek od rana gramy zbiorówki dla szkół, wiec czasu na ogródek nie będe miała :(

Jagódko dziękuję bardzo ;:196
U mnie też dziś dużo zimniej niż wczoraj, nocą padał duży deszcz, teraz w dzień od czasu do czasu kropi...

Joluś, e tam....rozsądnie......do czasu :roll: Juz dziś nie wytrzymałam i mimo, że paskudnie zimno poszłam na troszke do ogrodu....pocykałam troszkę fotek, posypałam nawozem trawnik, wykopałam kwitnące stokrotki do donic na taras....bo po bratki to chyba w końcu sie nie wybiorę :roll:
Do pracy daje radę ,na szczęście, moja praca nie wymaga wysiłku 8-) :lol:
Mam nadzieję, że wiatr Twojego przedszkola nie uszkodził :?:

Elu dziękuję ;:196 Mam nadzieję, że to paskudne przeziębienie w końcu przejdzie :roll:

Dzisiejsze ogrodowe co nie co- wichury po krokusach pozostawiły leżące szmatki :(

prymulki kwitną coraz piękniej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

miodunki pokazują kwiatuszki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

omieg już za chwilę
Obrazek

psiząb też szykuje sie do kwitnienia
Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Prymulki wygladają ładnie w kępach. Ja mam podobny kolor, ale tak ładnie się nie prezentują :-) Miodunka też z niezłej rośliny mi się zminiaturyzowała. Nie wiem co jest tego przyczyną :-( A psiząb już niedługo :heja Ja nie mam (nie mozna mieć wszystkiego) :|
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”