Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009

Post »

Dorciu kochana te zdjęcia robiłam dziś po południu ,róże mają zdrowe pąki szkoda mi było ich przycinać . Wysokie tuje [2,5-3m] dają im zaciszne miejsce i dlatego tak długo się trzymają ,bo wiatr ich tak mocno nie smaga . Ta pergola zrobiona jest przez całą szerokość działki . Na środku posadziłam winogron , a po bokach róże pnące z powojnikiem . Dorciu nadal jest temperatura na plusie , tylko , że pada deszcz ,sama się troszkę boję co będzie jak przyjdą mrozy , bo róże mają zdrowe zielone liście .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Wiosenko niedawno przeglądałam Twój wątek , a ty mnie odwiedziłaś , jakże mi miło . Ten krzew to berberys i na jesieni wygląda jak płonąca pochodnia . Bardzo ładnie wygląda wśród zieleni .
Spis wątków
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

Dziękuje za miłe słowa przywitania i za podpowiedź związaną z liliami. Na pewno w sobotę zakupię cebulki i je posadzę.
Jakiego koloru ma liście berberys na wiosnę?
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Wiosenko tak wygląda mój berberys na wiosnę . Krzaczek z lewej strony.

Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zosiu pięknie wygląda Twoja pergola.
Moje róże dawno uśpione, był tydzień ,że temperatura dochodziła rankiem do -6 st.
Twój ogród pięknie prezentuje się nawet jesienią.
Zosiu dbaj o zdrówko nie przemęczaj się :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosiu pięknie wyglądają Twoje jesienne rabaty, tak dużo jeszcze u Ciebie kolorków :D u mnie już przeważnie golutkie gałązeczki. Super zapowiada się rabata pod pergolą :D i te olbrzymie kamory- dosłownie zazdroszczę ich :wink: :D
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

Ja na jesień kupiłam berberys Erecta .Jesienią przebarwiony był na czerwono. Na wiosnę na mieć jasno zielone listki .Jak porównuję to chyba ten sam gatunek jak twój.

Obrazek
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Dorotko myślę , że jak rozrośnie się winogron i róże pnące to może być fajnie . Pośrodku przed pergolą posadziłam czerwoną różę rogozę . Wyrośnie z niej duży krzak o rozłożystych gałęziach , bo ma dużo miejsca . Ta pergola przypomina mi wejście do lunaparku . U nas dziś świeciło pięknie słoneczko i było cieplutko . Bardzo chciałam iść popracować na rabatkach , ale niestety to było tylko moje marzenie . Lepiej się czuję jak sobie popracuję , bo to dla mnie Dorociu jest rehabilitacja . Kości nie miały czasu się zastać , to i samopoczucie lepsze . Podglądam i Ciebie , też masz werwę do pracy . Twoje rabatki z dnia na dzień są piękniejsze i coraz więcej na nich roślinek .
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Agnieszko bardzo mi się podoba widok , po skoszeniu trawy , jest tak przejrzyście i czysto , bo nie ma liści , tylko zielony dywanik trawy . Róże mają jeszcze liście , które nie mają zamiaru na razie opadać i to mnie troszkę martwi .Pogodynki zapowiadają ciepło , to może pąki róż zakwitną . A mam dwa duże kamory na zbyciu , chętnie bym Ci dała , gdybyś miała je jak odebrać . Pomyśl !
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Wiosenko mój berberys z wiosny ma listki zielono bordowe , na jesieni dopiero tak się przebarwia .Twój jest podobny do mojego , ale nie znam jego nazwy . Często go przycinam , Ty też możesz go prowadzić według swojego uznania .
Spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu dla mnie praca w grodzie to też takie lekarstwo dla poprawy samopoczucia i sprawności, wtedy nie ma czasu , na narzekanie i aby coś dolegało.
Jak pergola zarośnie na pewno będzie się pięknie prezentowała. Mnie ona wcale nie przypmina wejścia do lunaparku :P :P
W moim ogródku jeszcze bardzo du........żo pracy, ubolewam bo nie mam takich fajnych pomysłów na ozdobienie rabatek jak Ty Zosiu, u Ciebie, kamyczki, korzenie i inne ozdoby dodają atrakcyjności rabatkom. Ja nie umiem tego wykorzstać, no ze mnie beztalencie całkowite.
U mnie wczoraj też była piękna pogoda, plany prac ustalałam na dziś ,a tu od rana leje i klapa nie da się nic zdziałać.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Dorotko u mnie dziś też lało . Nie mów tak o sobie , że jesteś beztalencie, po prostu nigdy się głębiej nie zastanawiałaś , czy coś można z pewnych rzeczy zrobić . To jest takie proste , idziesz , patrzysz ,a wyobrażnia wtedy zaczyna pracować co byś mogła z tego zrobić . Te wszystkie drewniane ozdoby są moim wymysłem , Jędrek pomaga mi trochę, jak jest grubsza robota . Gdybyś miała możliwość załatwienia sobie dużego samochodu , to kamieni byś miała w bród [różne wielkości ]. Ja mam do wyłożenia obrzeży całą wielką przyczepę , ale z tym poczekam do wiosny . Wyjęłam wszystkie drewniane kołeczki , bo zrobiła się grzybnia w ziemi i krzaki zaczęły mi chorować . Dorciu przecież Ty nie musisz się śpieszyć z obsadzeniem rabatek , rób to powoli i z rozmysłem , zdążysz , bo nie robisz na wyścigi . Niektóre rośliny rozłażą się bryłą korzeniową na dużej przestrzeni i ciężko je póżniej wytępić . Ja tak miałam , to tak się narobiłam jak głupia ,żeby się ich pozbyć . Oj ale Ci nagadałam , pewnie masz mnie już dosyć
Spis wątków
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZOSIU, JĘDRUSIU, odbyłem długi spacer po Waszym pięknym , dojrzałym już ogrodzie śród przepięknych kwiatów. Sama przyjemność spacerować po Takim ogrodzie.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Tadeuszu serdecznie Cię witam . Wiesz , ale te moje drzewka gdzieś tak szybko rosną , że już mnie sąsiedzi nie widzą , co mnie bardzo cieszy . Szkoda tylko, że lato tak szybko minęło , nie zdążyłam nacieszyć się moimi kwiatuszkami . Zapraszam Cię częściej na spacerek , bo robi się troszkę tajemniczo w naszym ogródeczku .
Spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosienko nigdy nie mam dość , możesz pisać dużo z chęcią czytam.
Ja dzisiaj starałam się na moim nowym skalniaku jako ozdobę poukładać grube konary drzew, tak mi podpowiadała wyobrażnia. Przyszedł mąż obsypywać skalniak ziemią , zaczął narzekać bo mu moja dekoracja przeszkadzała. No i trafiło moją wyobrażnię :;230 :;230 , ale jak ziemia osiądzie do wiosny to ja się nie poddam, próbuję dalej.
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”