Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
Dorciu kochana te zdjęcia robiłam dziś po południu ,róże mają zdrowe pąki szkoda mi było ich przycinać . Wysokie tuje [2,5-3m] dają im zaciszne miejsce i dlatego tak długo się trzymają ,bo wiatr ich tak mocno nie smaga . Ta pergola zrobiona jest przez całą szerokość działki . Na środku posadziłam winogron , a po bokach róże pnące z powojnikiem . Dorciu nadal jest temperatura na plusie , tylko , że pada deszcz ,sama się troszkę boję co będzie jak przyjdą mrozy , bo róże mają zdrowe zielone liście .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Wiosenko niedawno przeglądałam Twój wątek , a ty mnie odwiedziłaś , jakże mi miło . Ten krzew to berberys i na jesieni wygląda jak płonąca pochodnia . Bardzo ładnie wygląda wśród zieleni .
Spis wątków
Spis wątków
Dziękuje za miłe słowa przywitania i za podpowiedź związaną z liliami. Na pewno w sobotę zakupię cebulki i je posadzę.
Jakiego koloru ma liście berberys na wiosnę?
Jakiego koloru ma liście berberys na wiosnę?
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- andriu53
- 1000p
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Zosiu pięknie wygląda Twoja pergola.
Moje róże dawno uśpione, był tydzień ,że temperatura dochodziła rankiem do -6 st.
Twój ogród pięknie prezentuje się nawet jesienią.
Zosiu dbaj o zdrówko nie przemęczaj się
Moje róże dawno uśpione, był tydzień ,że temperatura dochodziła rankiem do -6 st.
Twój ogród pięknie prezentuje się nawet jesienią.
Zosiu dbaj o zdrówko nie przemęczaj się

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu pięknie wyglądają Twoje jesienne rabaty, tak dużo jeszcze u Ciebie kolorków
u mnie już przeważnie golutkie gałązeczki. Super zapowiada się rabata pod pergolą
i te olbrzymie kamory- dosłownie zazdroszczę ich

Ja na jesień kupiłam berberys Erecta .Jesienią przebarwiony był na czerwono. Na wiosnę na mieć jasno zielone listki .Jak porównuję to chyba ten sam gatunek jak twój.

Pozdrawiam - wiosenka
- andriu53
- 1000p
Dorotko myślę , że jak rozrośnie się winogron i róże pnące to może być fajnie . Pośrodku przed pergolą posadziłam czerwoną różę rogozę . Wyrośnie z niej duży krzak o rozłożystych gałęziach , bo ma dużo miejsca . Ta pergola przypomina mi wejście do lunaparku . U nas dziś świeciło pięknie słoneczko i było cieplutko . Bardzo chciałam iść popracować na rabatkach , ale niestety to było tylko moje marzenie . Lepiej się czuję jak sobie popracuję , bo to dla mnie Dorociu jest rehabilitacja . Kości nie miały czasu się zastać , to i samopoczucie lepsze . Podglądam i Ciebie , też masz werwę do pracy . Twoje rabatki z dnia na dzień są piękniejsze i coraz więcej na nich roślinek .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Agnieszko bardzo mi się podoba widok , po skoszeniu trawy , jest tak przejrzyście i czysto , bo nie ma liści , tylko zielony dywanik trawy . Róże mają jeszcze liście , które nie mają zamiaru na razie opadać i to mnie troszkę martwi .Pogodynki zapowiadają ciepło , to może pąki róż zakwitną . A mam dwa duże kamory na zbyciu , chętnie bym Ci dała , gdybyś miała je jak odebrać . Pomyśl !
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Wiosenko mój berberys z wiosny ma listki zielono bordowe , na jesieni dopiero tak się przebarwia .Twój jest podobny do mojego , ale nie znam jego nazwy . Często go przycinam , Ty też możesz go prowadzić według swojego uznania .
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
Zosiu dla mnie praca w grodzie to też takie lekarstwo dla poprawy samopoczucia i sprawności, wtedy nie ma czasu , na narzekanie i aby coś dolegało.
Jak pergola zarośnie na pewno będzie się pięknie prezentowała. Mnie ona wcale nie przypmina wejścia do lunaparku :P :P
W moim ogródku jeszcze bardzo du........żo pracy, ubolewam bo nie mam takich fajnych pomysłów na ozdobienie rabatek jak Ty Zosiu, u Ciebie, kamyczki, korzenie i inne ozdoby dodają atrakcyjności rabatkom. Ja nie umiem tego wykorzstać, no ze mnie beztalencie całkowite.
U mnie wczoraj też była piękna pogoda, plany prac ustalałam na dziś ,a tu od rana leje i klapa nie da się nic zdziałać.
Jak pergola zarośnie na pewno będzie się pięknie prezentowała. Mnie ona wcale nie przypmina wejścia do lunaparku :P :P
W moim ogródku jeszcze bardzo du........żo pracy, ubolewam bo nie mam takich fajnych pomysłów na ozdobienie rabatek jak Ty Zosiu, u Ciebie, kamyczki, korzenie i inne ozdoby dodają atrakcyjności rabatkom. Ja nie umiem tego wykorzstać, no ze mnie beztalencie całkowite.
U mnie wczoraj też była piękna pogoda, plany prac ustalałam na dziś ,a tu od rana leje i klapa nie da się nic zdziałać.
- andriu53
- 1000p
Dorotko u mnie dziś też lało . Nie mów tak o sobie , że jesteś beztalencie, po prostu nigdy się głębiej nie zastanawiałaś , czy coś można z pewnych rzeczy zrobić . To jest takie proste , idziesz , patrzysz ,a wyobrażnia wtedy zaczyna pracować co byś mogła z tego zrobić . Te wszystkie drewniane ozdoby są moim wymysłem , Jędrek pomaga mi trochę, jak jest grubsza robota . Gdybyś miała możliwość załatwienia sobie dużego samochodu , to kamieni byś miała w bród [różne wielkości ]. Ja mam do wyłożenia obrzeży całą wielką przyczepę , ale z tym poczekam do wiosny . Wyjęłam wszystkie drewniane kołeczki , bo zrobiła się grzybnia w ziemi i krzaki zaczęły mi chorować . Dorciu przecież Ty nie musisz się śpieszyć z obsadzeniem rabatek , rób to powoli i z rozmysłem , zdążysz , bo nie robisz na wyścigi . Niektóre rośliny rozłażą się bryłą korzeniową na dużej przestrzeni i ciężko je póżniej wytępić . Ja tak miałam , to tak się narobiłam jak głupia ,żeby się ich pozbyć . Oj ale Ci nagadałam , pewnie masz mnie już dosyć
Spis wątków
Spis wątków
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ZOSIU, JĘDRUSIU, odbyłem długi spacer po Waszym pięknym , dojrzałym już ogrodzie śród przepięknych kwiatów. Sama przyjemność spacerować po Takim ogrodzie.
- andriu53
- 1000p
Tadeuszu serdecznie Cię witam . Wiesz , ale te moje drzewka gdzieś tak szybko rosną , że już mnie sąsiedzi nie widzą , co mnie bardzo cieszy . Szkoda tylko, że lato tak szybko minęło , nie zdążyłam nacieszyć się moimi kwiatuszkami . Zapraszam Cię częściej na spacerek , bo robi się troszkę tajemniczo w naszym ogródeczku .
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
Zosienko nigdy nie mam dość , możesz pisać dużo z chęcią czytam.
Ja dzisiaj starałam się na moim nowym skalniaku jako ozdobę poukładać grube konary drzew, tak mi podpowiadała wyobrażnia. Przyszedł mąż obsypywać skalniak ziemią , zaczął narzekać bo mu moja dekoracja przeszkadzała. No i trafiło moją wyobrażnię
, ale jak ziemia osiądzie do wiosny to ja się nie poddam, próbuję dalej.
Ja dzisiaj starałam się na moim nowym skalniaku jako ozdobę poukładać grube konary drzew, tak mi podpowiadała wyobrażnia. Przyszedł mąż obsypywać skalniak ziemią , zaczął narzekać bo mu moja dekoracja przeszkadzała. No i trafiło moją wyobrażnię