...moje donice...
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te właśnie są kupione na allegro,szybko przyszły wysłane paczką priorytetową w poniedziałek,w środę już były.bayaga pisze:Marylka oglądałam prześliczne dzbaneczniki i kapturnice na allegro cena nawet nie była tak odstraszająca boje się tylko zamówić ze względu na poczte i zimno...a jak tobie się udało?
tak w ogóle to są piękne ,baardzo mi się twoje podobają mam nadzieję ,że będą szybko rosły
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tylko dzbanecznik wymaga zraszania, pozostałe nie powinny być zraszane, druga sprawa tylko tłustosz nie wymaga zimowania pozostałe powinny teraz przebywać w temp. +10 do + 15 stopni i odpoczywać. Nie wolno tych roślin niczym nawozić a podlewa się jedynie wodą destylowaną od innej z czasem zginą. Zajrzyj w mój temat miałem tych roślin całkiem sporą kolekcję. 

- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesamowite, te Twoje krwiożercze roślinki
.
Kapturnica i dzbanecznik robi wrażenie.
Nie są to jednak roślinki dla mnie. Wolę je podziwiać z daleka

Kapturnica i dzbanecznik robi wrażenie.
Nie są to jednak roślinki dla mnie. Wolę je podziwiać z daleka

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też słyszałam wczoraj to samo w Zet- ce ale nie mówiłam swojemu M, bo by się przejął i spoległ mi jeszcze na kanapie do samych świątbayaga pisze:ależ ja przede wszystkim kocham moje roślinkiCzarodziej_ pisze:ha ha hanie masz serca dla roślinek?
chop się zalicza do gatunku wszystkożernych bez chlorofilu w krwoobiegu ,więc to osobny gatunek ,podobno zagrożony{tak mówili wczoraj w radio} i ja go chronię

ja też głośno nie wspominałam z obawy ,że mi w doniczke tyłkiem wlezie iElzbietaaG pisze:Też słyszałam wczoraj to samo w Zet- ce ale nie mówiłam swojemu M, bo by się przejął i spoległ mi jeszcze na kanapie do samych świątbayaga pisze:ależ ja przede wszystkim kocham moje roślinkiCzarodziej_ pisze:ha ha hanie masz serca dla roślinek?
chop się zalicza do gatunku wszystkożernych bez chlorofilu w krwoobiegu ,więc to osobny gatunek ,podobno zagrożony{tak mówili wczoraj w radio} i ja go chronię
![]()
![]()