U Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W foliaku posiana rzodkiewka (odmiana Jutrzenka - różowa) oraz dwa rodzaje sałaty - Atena i Syrena. Tak się napracowałam w sobotę, że teraz siedzę z chustką przy nosie i kicham :wink:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Ja dziś szalałam w foliaku, ale jeszcze niczego nie siałam. Przekopywałam i chcę ułożyć ścieżkę z płytek chodnikowych na środku. Dziś także uszczelniałam tunel, a siać będę chyba w sobotę-jak pogoda pozwoli, bo zapowiadają mrozy :roll: :cry:
W tym tygodniu chcę wysiać pomidory na parapety. U Ciebie na zdjęciach fajne owoce pomidorów, bardzo dorodne-co to za odmiana?
U Ciebie rośliny się już budzą-u mnie nic nie wyściubia nosa z ziemi za wyjątkiem krokusów sadzonych na jesieni. A funkia strasznie okazała :shock:
saaga
500p
500p

Post »

Pomidory w tamtym roku miałam odmiany Malinowy Ożarowski i Słonka. Słonkę kupiłam także w tym roku, niezbyt wielkie owoce ma, za to jest ich bardzo dużo i bardzo smaczne. Malinowe są jednak jak dla mnie za słodkie.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj ,Agnieszko napracowałaś się i przy okazji nabawiłaś się kataru . Ja też już od jakiegoś czasu jestem na forum ,ale jeszcze nie mam swojego wątku ,więc latam jak pszczółka Maja to tu to tam i podglądam . Z nasionami to poszalałaś tyle zakupów :piękne astry ,nemezje i inne . Przeszłam cały wątek masz ładne amarylisy i dużo kwiatów w ogródku no a również miło było cię poznać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
saaga
500p
500p

Post »

Witaj Jadziu - JAKUCH, bardzo mi miło, że do mnie zawitałaś.
Nasiona na zdjęciach to jeszcze nie wszystko, na ten rok :wink: Są jeszcze do posadzenie cebulowe - krokosmia, galtonia, agapanty, eukomis, aciadantera, i co mi się jeszcze wymyśli :roll: Niestety miejsce mam bardzo ograniczone i poszaleć nie mogłam z kwiatkami, bo jak pewnie zauważyłaś, mam jeszcze sporo warzyw.
Będzie mi bardzo miło, jak zajrzysz do mnie czasami.
Zakładaj szybko swój wątek i pokazuj swoje cuda, na pewno będę pierwszym gościem :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś !! Ty zdrowiej kobieto pociągająca, bo już spotkanie tuż tuż. Grzańca z piweczka z miodem i goździkami i do łóżka!!! Spakowałam nasiona dla Ciebie. :wink:
saaga
500p
500p

Post »

Judka grzaniec był, ale z sokiem malinowym. A potem prosto do wyrka, hehe a kot obok mnie na poduszce chorobę wyciągał.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś-czy moja wizyta tak Cię zmęczyła, że się nie odzywasz, czy już WALENTYNKUJESZ ?? :wink:
saaga
500p
500p

Post »

Judka, to przecież już ustaliłyśmy, że mnie tak wymęczyłaś, że Cię więcej do domu nie puszczę :lol:
Dziś sobie wieczór filmowy zrobiłam, więc stąd moja nieobecność, a nie jakieś Twoje insynuacje... Wiesz, że zawsze jesteś mile widziana :D
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
saaga
500p
500p

Post »

Ja dziś zaczęłam wysiewy - w końcu wczoraj było święto i nie czas na takie rzeczy :wink: Rosną więc już sobie pomidory, selery, estragon, szałwia, żeniszek (od Judyty).
Gazania już zaczyna kiełkować - siana w ubiegłą sobotę.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To żeniszek trzeba teraz wysiewać??
Patrz-tak się zastanawiałam, cudakowałam, że nie dopisałam do listy i zostałam w końcu bez gazani, a tak mnie na nią namawiałaś :?
Poczytałam sobie, że teraz najlepiej wysiać ostróżki do doniczki i wystawić na dwór, lub do inspektu. A może wysiać w tunelu? :roll:
saaga
500p
500p

Post »

Gazanii mi pół torebki zostało, to mogę Ci oddać - po co ma czekać na następny rok.
Ostróżkę kupiłam tylko hiacyntową i miałam ją wysiać od razu do gruntu, a Ty mówisz, że lepiej do doniczek :?:
A tu o żeniszku - znalezione w Internecie
Wysiew w lutym-marcu do ciepłego inspektu. Wymaga pikowania. Na miejsce stałe rozsadę wysadzać od połowy maja. Rozstawa 15x20 cm.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

saaga pisze:Ja dziś zaczęłam wysiewy - w końcu wczoraj było święto i nie czas na takie rzeczy :wink: Rosną więc już sobie pomidory, selery, estragon, szałwia, żeniszek (od Judyty).
Gazania już zaczyna kiełkować - siana w ubiegłą sobotę.
A moja gazania wysiana w zeszłą niedzielę jeszcze nie zaczęła kiełkować, mam złe przeczucia :cry: , ale w razie czego mam nasionka od Joli, a gazanie można wysiewać do końca marca :) .
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kłurde-no to wysiałam ten żeniszek :roll: kolejna doniczka do kolekcji...na stole kuchennym. Muszę rozciągnąć parapety :roll:

O ostróżkach wyczytałam w kalendarzu biodynamicznym

http://ww6.tvp.pl/4915,20090127870331.strona

i gdzieś czytałam o tym na forum, że wysiewane jesienią-lepiej wschodzą i są zdrowsze...ale nie mogę znaleźć

:oops:
saaga
500p
500p

Post »

Magda mnie gazania ze zbieranych nasion wzeszła bardzo późno i niewiele nasion wykiełkowało, natomiast z dokupionej torebki szybko wzeszły wszystkie wysiane nasionka.
Judyta, a co ja mam powiedzieć? Przy mojej ilości parapetów? Dobrze chociaż, że są od południowej strony, to roślinki będą miały widniej. No i w razie potrzeby u mamy mogę parę donic i skrzynek umieścić :lol:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”