U Agnieszki
W foliaku posiana rzodkiewka (odmiana Jutrzenka - różowa) oraz dwa rodzaje sałaty - Atena i Syrena. Tak się napracowałam w sobotę, że teraz siedzę z chustką przy nosie i kicham 

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dziś szalałam w foliaku, ale jeszcze niczego nie siałam. Przekopywałam i chcę ułożyć ścieżkę z płytek chodnikowych na środku. Dziś także uszczelniałam tunel, a siać będę chyba w sobotę-jak pogoda pozwoli, bo zapowiadają mrozy
W tym tygodniu chcę wysiać pomidory na parapety. U Ciebie na zdjęciach fajne owoce pomidorów, bardzo dorodne-co to za odmiana?
U Ciebie rośliny się już budzą-u mnie nic nie wyściubia nosa z ziemi za wyjątkiem krokusów sadzonych na jesieni. A funkia strasznie okazała

W tym tygodniu chcę wysiać pomidory na parapety. U Ciebie na zdjęciach fajne owoce pomidorów, bardzo dorodne-co to za odmiana?
U Ciebie rośliny się już budzą-u mnie nic nie wyściubia nosa z ziemi za wyjątkiem krokusów sadzonych na jesieni. A funkia strasznie okazała

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
Pomidory w tamtym roku miałam odmiany Malinowy Ożarowski i Słonka. Słonkę kupiłam także w tym roku, niezbyt wielkie owoce ma, za to jest ich bardzo dużo i bardzo smaczne. Malinowe są jednak jak dla mnie za słodkie.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj ,Agnieszko napracowałaś się i przy okazji nabawiłaś się kataru . Ja też już od jakiegoś czasu jestem na forum ,ale jeszcze nie mam swojego wątku ,więc latam jak pszczółka Maja to tu to tam i podglądam . Z nasionami to poszalałaś tyle zakupów :piękne astry ,nemezje i inne . Przeszłam cały wątek masz ładne amarylisy i dużo kwiatów w ogródku no a również miło było cię poznać
Witaj Jadziu - JAKUCH, bardzo mi miło, że do mnie zawitałaś.
Nasiona na zdjęciach to jeszcze nie wszystko, na ten rok
Są jeszcze do posadzenie cebulowe - krokosmia, galtonia, agapanty, eukomis, aciadantera, i co mi się jeszcze wymyśli
Niestety miejsce mam bardzo ograniczone i poszaleć nie mogłam z kwiatkami, bo jak pewnie zauważyłaś, mam jeszcze sporo warzyw.
Będzie mi bardzo miło, jak zajrzysz do mnie czasami.
Zakładaj szybko swój wątek i pokazuj swoje cuda, na pewno będę pierwszym gościem
Nasiona na zdjęciach to jeszcze nie wszystko, na ten rok

Będzie mi bardzo miło, jak zajrzysz do mnie czasami.
Zakładaj szybko swój wątek i pokazuj swoje cuda, na pewno będę pierwszym gościem

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- judyta
Aguś !! Ty zdrowiej kobieto pociągająca, bo już spotkanie tuż tuż. Grzańca z piweczka z miodem i goździkami i do łóżka!!! Spakowałam nasiona dla Ciebie. 

- judyta
Aguś-czy moja wizyta tak Cię zmęczyła, że się nie odzywasz, czy już WALENTYNKUJESZ ?? 

Judka, to przecież już ustaliłyśmy, że mnie tak wymęczyłaś, że Cię więcej do domu nie puszczę
Dziś sobie wieczór filmowy zrobiłam, więc stąd moja nieobecność, a nie jakieś Twoje insynuacje... Wiesz, że zawsze jesteś mile widziana

Dziś sobie wieczór filmowy zrobiłam, więc stąd moja nieobecność, a nie jakieś Twoje insynuacje... Wiesz, że zawsze jesteś mile widziana

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Ja dziś zaczęłam wysiewy - w końcu wczoraj było święto i nie czas na takie rzeczy
Rosną więc już sobie pomidory, selery, estragon, szałwia, żeniszek (od Judyty).
Gazania już zaczyna kiełkować - siana w ubiegłą sobotę.

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- judyta
To żeniszek trzeba teraz wysiewać??
Patrz-tak się zastanawiałam, cudakowałam, że nie dopisałam do listy i zostałam w końcu bez gazani, a tak mnie na nią namawiałaś
Poczytałam sobie, że teraz najlepiej wysiać ostróżki do doniczki i wystawić na dwór, lub do inspektu. A może wysiać w tunelu?
Patrz-tak się zastanawiałam, cudakowałam, że nie dopisałam do listy i zostałam w końcu bez gazani, a tak mnie na nią namawiałaś

Poczytałam sobie, że teraz najlepiej wysiać ostróżki do doniczki i wystawić na dwór, lub do inspektu. A może wysiać w tunelu?

Gazanii mi pół torebki zostało, to mogę Ci oddać - po co ma czekać na następny rok.
Ostróżkę kupiłam tylko hiacyntową i miałam ją wysiać od razu do gruntu, a Ty mówisz, że lepiej do doniczek
A tu o żeniszku - znalezione w Internecie
Wysiew w lutym-marcu do ciepłego inspektu. Wymaga pikowania. Na miejsce stałe rozsadę wysadzać od połowy maja. Rozstawa 15x20 cm.
Ostróżkę kupiłam tylko hiacyntową i miałam ją wysiać od razu do gruntu, a Ty mówisz, że lepiej do doniczek

A tu o żeniszku - znalezione w Internecie
Wysiew w lutym-marcu do ciepłego inspektu. Wymaga pikowania. Na miejsce stałe rozsadę wysadzać od połowy maja. Rozstawa 15x20 cm.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
A moja gazania wysiana w zeszłą niedzielę jeszcze nie zaczęła kiełkować, mam złe przeczuciasaaga pisze:Ja dziś zaczęłam wysiewy - w końcu wczoraj było święto i nie czas na takie rzeczyRosną więc już sobie pomidory, selery, estragon, szałwia, żeniszek (od Judyty).

- judyta
Kłurde-no to wysiałam ten żeniszek
kolejna doniczka do kolekcji...na stole kuchennym. Muszę rozciągnąć parapety
O ostróżkach wyczytałam w kalendarzu biodynamicznym
http://ww6.tvp.pl/4915,20090127870331.strona
i gdzieś czytałam o tym na forum, że wysiewane jesienią-lepiej wschodzą i są zdrowsze...ale nie mogę znaleźć

O ostróżkach wyczytałam w kalendarzu biodynamicznym
http://ww6.tvp.pl/4915,20090127870331.strona
i gdzieś czytałam o tym na forum, że wysiewane jesienią-lepiej wschodzą i są zdrowsze...ale nie mogę znaleźć

Magda mnie gazania ze zbieranych nasion wzeszła bardzo późno i niewiele nasion wykiełkowało, natomiast z dokupionej torebki szybko wzeszły wszystkie wysiane nasionka.
Judyta, a co ja mam powiedzieć? Przy mojej ilości parapetów? Dobrze chociaż, że są od południowej strony, to roślinki będą miały widniej. No i w razie potrzeby u mamy mogę parę donic i skrzynek umieścić
Judyta, a co ja mam powiedzieć? Przy mojej ilości parapetów? Dobrze chociaż, że są od południowej strony, to roślinki będą miały widniej. No i w razie potrzeby u mamy mogę parę donic i skrzynek umieścić

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród