Ogród pod wierzbą 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród pod wierzbą 2

Post »

U mnie jakby wiosna w ogrodzie
Wow..jak miło ;:167 ;:oj muszę się wybrać w poszukiwaniu wiosny u siebie skoro u Ciebie już tak.. :roll:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto wcześnie roślinki się wybudziły. Bardzo podobają mi się "rzeczki" jednogatunkowych kwiatuszków u Ciebie.
Na parapetach też masz sporo kwitnących, szkoda że prymulki za krótko w domku się trzymają, dłużej kwitną na ogrodzie.
Brawo ;:138 ;:138 za ratowanie ptaszków.
Pozdrawiam ;:196 życzę lepszej pogody, bez wiatrów.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś już takie wiosenne kwiaty masz w ogrodzie. ;:oj Cudne róże i lilie, ale chyba rzeczywiście zapachów dużo. :)
Cyklameny śliczne, ;:215 ja tylko prymulki upolowałam, bo jeszcze nie biegam po wielu sklepach.
Szacunek za ratowanie ptaków. ;:180 Pod karmnikiem znalazłam szczygła, który trzepotał skrzydłami, ale w domu nie odżył. Nie było widać uszkodzeń, może był chory. ;:218
Spokojnego tygodnia. ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Martusiu no u Ciebie rzeczywiście jakby wiosna nastała ;:oj u mnie cisza na ogródku .Wszystkie roślinki grzecznie śpią i niech na razie tak zostanie ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Wow! Martusiu! Toż w Twoim ogrodzie już najprawdziwsze przedwiośnie wybudzające pierwsze wiosenne roślinki z zimowego uśpienia! ;:215 ;:138
Moje jeszcze smacznie śpią, ;:19 a wiatr zniszczył jedną dużą pergolę, po której pięły się dwie roślinki: hortensja pnąca i milin.
Nie jestem jakoś mocno przejęta stratą, ;:185 ponieważ druga, większa hortensja pnie się w innym miejscu, a milin, mimo iż dość już wiekowy, ani raz nie pokazał kwiatków. :oops:
Kochana, Ty to masz dobrze! ;:215 Wiosenne i letnie zapachy w środku zimy! ;:303
Słoneczko dotarło do mnie dzisiaj i wspaniale rozjaśnia życie, poprawiając znacznie samopoczucie. ;:215 ;:63 Dziękuję ;:167 i mam nadzieję, że u Ciebie też solidnie pracuje, by zasłużyć na wdzięczność. ;:108 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Bogusiu, pierwiosnki nie muszą stać na parapecie, rozproszone światło im wystarczy, a przy dodatnich temperaturach wystawiaj je na balkon. Dobrze też byłoby je przesadzić z torfu do lepszej ziemi i powinny dotrwać do posadzenia na działce.
Powodzenia ;:196

Maryniu, śniegu tyle co kot napłakał, w dzień na plusie, noce tylko z przymrozkiem, to roślinki rosną, nie bacząc na to, że jest środek zimy :roll:
Czy znalazłaś u siebie wiosnę? Tylko dobrze się ubierz na wyprawę, bo jednak chłodno ;:196

Dorotko, u mnie to one spały latem, a teraz rosną powolutku od jesieni ;:oj . Poważniejszy mróz był tylko dwie, trzy noce, a teraz w dzień na plusie i słonko coraz mocniej grzeje, to rosną, ale co z nimi będzie jak zima wróci? ;:223
Twoje życzenia się spełniły ;:196 i tamte wiatry poszły sobie precz, ale coś znowu zaczyna szumieć za oknem!

Soniu, na razie tak to wygląda, a co z nimi dalej będzie, to się dopiero okaże :wink:
Gdyby u nas mieli pierwiosnki, to na pewno kupiłabym, ale nie było. Nie mam potrzeby, poza zakupem kwiatków, jechać do miasta, a krążący wirus powstrzymuje mnie od wyjazdu tylko w wiadomym celu. Usilnie pracuję nad właścicielką sklepiku, to może jakieś dla mnie przywiezie? Niestety, nie należy do zielonozakręconych ;:185
Szczygiełków jeszcze tej zimy nie widziałam, a szkoda, bo wnoszą mnóstwo koloru i robią zamęt przy karmnikach, dlatego też, często padają łupem drapieżników ;:174 .
Dużo zdrówka, Soniu ;:196

Jadziu, ;:196 moje roślinki coś się śpieszą i przysparzają mi zmartwień, bo chociaż do wiosny coraz bliżej, to zima jeszcze może pokazać pazurki ;:14 Twoje mądrzejsze i czekają na porządną wiosnę ;:215

Lucynko, słońce ostatnio pokazuje się codziennie i chociaż najmocniej grzeje przez szybę, to najwyraźniej roślinom to wystarczy, żeby rosnąć, a to środek zimy ;:174
Nie wiem co o tym myśleć, bo przebiśniegi to twardziele i zawsze szaleją, ale kwitnące ranniki, zawsze do tej pory wróżyły koniec zimy :tan
Szkoda pergoli, ale skoro nie żal Ci roślin, które wspierały się na niej, to mała strata ;:168 . Właściwie to dobrze się stało, będzie miejsce na jakąś nową roślinkę ;:333
Milina jednak nie ruszałabym, bo i tak odrośnie, a jeszcze może zacząć dawać odrosty nawet w sporej odległości!
Zapach kwiatów, to dla mnie ważna cecha posiadanych roślin, ale lilii nigdy nie ścinam do wazonu, innych kwiatów właściwie też nie, wolę ich zapach w ogrodzie, ale jak już dostałam w prezencie, to miło poczuć lato, a hiacynty w zimie, to już obowiązek ;:306
Pięknego dnia, Lucynko ;:196

Za oknem biało ;:oj , nocą sypnęło śniegiem, a wczoraj wiosna była tak blisko!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto piszesz o słoneczku, dobrze że u Was świeci, na moim niebie go ostatnim czasem brak. Pogoda nie sprzyjająca, dobrze że tu na forum oglądając zdjęcia można sobie poprawić humor. Do wiosny coraz bliżej kiedyś nam na dobre zaświeci słoneczko.
Pozdrawiam ;:168
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Martusiu, z jednej strony żal przysypanych śniegiem kwiatuszków, które tak bardzo się do kwitnienia śpieszą, jednak z drugiej to nawet dobrze, że jeszcze dostały kołderkę, pod którą jeszcze mogą trochę pokimać. ;:108 ;:303
Najważniejsze jest słoneczko, ;:3 które przez okna doświetla roślinki i Tobie poprawia humor. ;:333
U mnie szarości dominują, ale co mi tam. :tan Jest luty, a po nim już tylko coraz więcej dobrych ogrodowych czy działkowych dzionków. ;:63
Pozdrawiam cieplutko i bardzo proszę: niech Cię słoneczko dogrzewa. ;:3 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Jakieś podgrzewanie masz zamontowane czy co???Te kwiatki mają zamiar już kwitnąć.?
Kupiłam sobie dwa pierwiosnki,ziemię mają chyba torfową bo tak szybko więdną.Muszę codziennie lać wodę bo już dwa razy były chlapnięte,
na szczęście szybko nabrały wigoru po podlaniu. :D
Miłego wieczoru. ;:19
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Martusiu ;:196 Ty chyba naprawdę masz podgrzewaną tą ziemię ;:oj tyle kwiecia już się wychyla u Ciebie. U mnie śniegi zalegają nic na razie nie ma i zawsze wszystko dużo później niż w innych częściach Polski. Podobno wiosna szybko ma nadejść i chyba Twoje wiosenne to wróżą :D
A powiedz ptaszęta śpiewają u Ciebie, bo ja dziś łopatowałam a one tak pięknie wołały wiosnę, aż serducho mocniej zabiło, no i w końcu słonko dziś wyjrzało na chwilkę, bo ta ciągła szaruga już do depresji doprowadzała. Mam nadzieję że śnieżek u Ciebie co posypał to tak specjalnie żeby przykryć roślinki, aby ich przypadkiem jaki mrozik nie załatwił. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Na poszukiwania wiosny działkowej jednak się nie zdecydowałam i nie wybrałam...W ogródkach przyblokowych, których na trasie do najbliższego sklepu parę mam jeszcze cisza więc nie miałam bodźców.. :?
Trzeba uzbroić się w cierpliwość! :uszy

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wczoraj z ciekawości zajrzałam do moich ciemierników i też zauważyłam pąki .Niestety wszystko przysypane śniegiem .Spojrzałam też na moją pannę młodą i pokaże jakieś kwiatki dobrze ,że się opamiętała.Kurcze w tamtym miejscu któraś z róż Maigold czy Etiude wypuszcza sporo dziczków ;:222 Ojjj będę mieć roboty z ich wyrywaniem ;:222 Trawsko rośnie w najlepsze ;:174 Martusiu czarujesz wiosenką ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jak miło pooglądać wyłażące łebki podczas gdy u mnie wszystko pod grubą warstwą twardego śniegu. Jest nadzieja, że i do mnie wiosna niedługo zawita skoro u Ciebie taka wyrywna.
Ptaszki coraz śmielej śpiewają, a sikorki nawet zaczynają swoje piłowanie, serce rośnie! Nawet słoneczko od dwóch dni łaskawsze...byle do wiosny!
Pozdrawiam słonecznie ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Dorotko, w ubiegłym tygodniu słońce świeciło każdego dnia chociaż przez chwilę. Dzisiaj też przed południem było pięknie, ale nadciągnęły chmury z wiatremi coś tam popaduje. Podobno cały tydzień ma być deszczowy. Może słoneczko teraz poświeci u Ciebie?
Niestety, pokazałam w sezonie wszystkie zdjęcia nadające się do pokazania i nie mam co teraz wrzucić wspomnieniowo ;:185 . Muszę robić więcej zdjęć, żeby mieć zapas ;:333

Lucynko, słoneczko, zgodnie z Twoim życzeniem, pojawiało się dotychczas codziennie i po śniegowej kołderce ślad nie został, a kiełki mocno podrosły. Może już zimy nie będzie?
Szary tydzień zapowiada się u mnie, to niech słońce ogrzewa zasiewy u Ciebie ;:196

Danusiu, taka u mnie dziwna zima, śnieg spadnie w nocy, bo temperatura około zera, a rano już go nie ma, bo na termometrze plus 5 i kwiatki chcą kwitnąć zamiast czekać grzecznie na wiosnę.
Pierwiosnki na pewno są w torfie, bo jak mi powiedziała znajoma ogrodniczka, on nie brudzi i wszystko im jakoś rośnie, a nam w domu ciężko utrzymać te roślinki ;:oj .
Może przesadź w lepszą ziemię, żeby przetrwały, bo widziałam, że masz ładniutki kolorek :tan

Krysiu, większy śnieg u mnie dawno zniknął, a teraz co trochę posypie, to zaraz znika, łopaty jeszcze nie wyciągnęłam bo nie ma po co, wystarczy miotła.
Chociaż jest zimno, wszystko rośnie i kwiatki chcą kwitnąć. Mam nadzieję, że naprawdę wiedzą o wczesnej wiośnie ;:306
Ptaki z pewnością czują wiosnę, sikorki, kosy odzywają się wiosennie, wróble robią rwetes, a sroki budują gniazdo na modrzewiu, czekam na szpaki ;:333
Pozdrawiam wiosennie ;:196

Maryniu, przeważnie w mieście cieplej, to tam już powinno coś się pokazać, żeby liczyć na wiosnę działkową, ale ta pogoda tak zwariowana, że może być odwrotnie ;:224
Ciepły tydzień nadchodzi, to coś ruszy ;:196

Jadziu, śniegu u mnie brak, roślinki odkryte i rosną. Wygląda na to, że znowu wiosna będzie przychodzić na raty, pomiędzy podrygami zimy ;:174
Moje różowe wawrzynki kwitły do mrozów, to wiosną szału nie będzie, tylko jeden, posadzony od północy, zapowiada się dobrze.
Do wiosny coraz bliżej ;:196

Marysiu, wydawało mi się, że masz cieplej, bo bliżej zachodu, ale to wysokość jest decydująca. W mojej dolinie śniegu nie ma, ale 2 godziny piechotą, we wsi na górkach, jest bielusieńko ;:oj
Słoneczko coraz wyżej i dłużej wędruje po niebie, to wiosna tuż, tuż ;:196

Jaśmin gotowy do kwitnienia

Obrazek

Zawilce

Obrazek

Obrazek

Epimedium nie straciło liści

Obrazek

Obrazek

Ranniki żółcą się coraz bardziej, chyba trzeba im sprzątnąć liście.

Obrazek

Pierwiosnki sadzone w styczniu, mają się całkiem dobrze.

Obrazek

Oczar rozwija kwiatuszki

Obrazek

I niechybny znak wiosny!

Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Ojej to ostatnie zdjęcie mnie przeraziło, już paskudy wychodzą ;:oj
Aż nie do uwierzenia, u mnie ze 40 cm śniegu zalega... u Ciebie piękna wiosna ;:138
Fajnie że prymulki , które sadziłaś w styczniu mają się tak super, będą cieszyć oko pięknymi kwiatkami ;:167
Martusiu, epimedium faktycznie ma piękne liście, a czy zalążki kwiatków też u Ciebie już u nich widać?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”