Ogródek Przemka cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry pomysł, pooglądam może nawet na spokojnie :wink: , zrobię listę i podam Ci Przemku na pw.Nie będzie tego dużo :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Generalnie wszystko jest po 1,10 lub 1,50zł. Droższe np goryczki, storczyk są po 3zł. Raczej innych cen nie ma, chyba, że coś jest na ekstra zamówienie. Najpóźniej w poniedziałek powstanie lista z cenami.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No i Przemku,jakiś nr konta P.Zygmunta ,co by mu kasiorę wysłać.....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Przemku
Dzisiaj wszedłem na stronę/Podróże do ciekawych miejsc/ i zaciekawiła mnie roślina na Twoim zdjęciu nr.75.Czy mógłbyś mi podać jej nazwę i krótki opis,z góry dziękuję i życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Przemku, a na moje pw też taką listę dostanę? Proszę :)

No i czy już wiadomo, jak zapłacić, kiedy, przed czy po wysłaniu zamówienia, komu, jakie koszty przesyłki, czy pocztą, czy kurierem itd. No i co w razie reklamacji?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drogi Zenku, nic nie kombinuję ale niestety akurat tej rośliny nie znam. Musisz doczekać do poniedziałku.
Miła Nalewko listę oczywiście dostaniesz i namiary na szkółkę, ale sprawy techniczne to już musicie uzgodnić między sobą. Ja staram się Wam tylko pomóc w tańszym nabyciu roślinek. Jak przeczytałem słowo reklamacje to zwątpiłem- ale oczywiście Cię rozumiem. Zdaję sobie sprawę, że chciałabyś dostać to co zamawiasz i w dobrym stanie. Między innymi ja nie bawię się w dzielenie się z innymi forumowiczami poprzez wysyłkę bo mam obawy czy podczas transportu nic się nie zmarnuje.
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fiołki kwitną nieprzerwanie już ponad miesiąc. I rozsiewają się po całym ogrodzie.

Nie zawsze na działeczce wszystko jest O.K. To zdjęcie jest tego najlepszym przykładem. Kokorycz żółta (złocista) wśród chwastów. Musi dotrwać w tym towarzystwie do poniedziałku.
Obrazek
Awatar użytkownika
zelwi
500p
500p
Od: 27 cze 2007, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że posiałeś kukurydzę do doniczek wykonanych z opasek po dwie sztuki. Czy będziesz sadził z tymi dwoma roślinami do gruntu, czy zostawisz jedną najsilniejszą w doniczce?
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mądrale twierdzą, że powinno się zostawić silniejszą ale ja sadzę po dwie, czasami nawet po 3 i jest super. W tym roku po raz pierwszy zamierzam je posadzić nie w jednym rzędzie tylko na kwadratowym poletku.
Awatar użytkownika
zelwi
500p
500p
Od: 27 cze 2007, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I słusznie! Błędem jest sadzenie kukurydzy w podłużnych pasach, bo wtedy nie następuje poprawne zapylenie.
Czy stosujesz obcinanie pędów bocznych i czy zostawiasz na roślinie tylko jedna kolbę (jak to wpływa na wielkość kolb)? W tym roku rozpoczynam przygodę z kukurydzą i chcę zebrać jak największe kolby.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

A te fioletowe fiołki, co to się tak mocno rozsiewają, to co to za odmiana? Ja też takie chcę :D
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Przemku, znalazłeś jeden chwast i wielkie aj- waj :P Co jest na 9 zdj?taki pomarańczowy kwiotek?

Nalewko, u Przemka to chyba robi za bratka, we wroclu kupilam to jako fiołek jakis tam. To taki śliczny mutant fiołka z bratkiem :P

Przemku, jeżeli chodzi o zakupy u p.Zygmunta, to interesuje mnie tylko nr konta, opcja: wpłata należności przed wysyłką, ryzyko zadowolenia biore w całości na siebie, bez reklamacji, co najwyżej nie będzie następnego zamówienia z mojej strony / w co baaardzo wątpię :wink: /.

Proponuję wszystkim zainteresowanym przyjąc podobne warunki.
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No Przemek się wreszczie rozkręcił ze zdjęciami! :lol: :lol: :lol:
Tyle piękności,że fiu,fiu!I ruta i parzydło,i tawułka i dwa uratowane maleństwa dyptamu i wiele innych!A jakie śliczne fiołeczki rogate!!!!!!!!!!!!!!!!A warzywka jakie!
Już teraz wiem,że wcześniej wstawiłeś specjalnie takie zdjęcie kukurydzy,żeby za szybko nie zgadnąć co to.... :twisted: :twisted: :twisted:

Przemku,czy to obok ruty to rukola czy jakiś kwiat????

Jeśli chodzi u zakupy u P.Zygmunta całkowicie popieram Gizę i podpisuję się pod tym ,co mówi! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”