Generalnie wszystko jest po 1,10 lub 1,50zł. Droższe np goryczki, storczyk są po 3zł. Raczej innych cen nie ma, chyba, że coś jest na ekstra zamówienie. Najpóźniej w poniedziałek powstanie lista z cenami.
Witaj Przemku
Dzisiaj wszedłem na stronę/Podróże do ciekawych miejsc/ i zaciekawiła mnie roślina na Twoim zdjęciu nr.75.Czy mógłbyś mi podać jej nazwę i krótki opis,z góry dziękuję i życzę miłego dnia.
Przemku, a na moje pw też taką listę dostanę? Proszę
No i czy już wiadomo, jak zapłacić, kiedy, przed czy po wysłaniu zamówienia, komu, jakie koszty przesyłki, czy pocztą, czy kurierem itd. No i co w razie reklamacji?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Drogi Zenku, nic nie kombinuję ale niestety akurat tej rośliny nie znam. Musisz doczekać do poniedziałku. Miła Nalewko listę oczywiście dostaniesz i namiary na szkółkę, ale sprawy techniczne to już musicie uzgodnić między sobą. Ja staram się Wam tylko pomóc w tańszym nabyciu roślinek. Jak przeczytałem słowo reklamacje to zwątpiłem- ale oczywiście Cię rozumiem. Zdaję sobie sprawę, że chciałabyś dostać to co zamawiasz i w dobrym stanie. Między innymi ja nie bawię się w dzielenie się z innymi forumowiczami poprzez wysyłkę bo mam obawy czy podczas transportu nic się nie zmarnuje.
Fiołki kwitną nieprzerwanie już ponad miesiąc. I rozsiewają się po całym ogrodzie.
Nie zawsze na działeczce wszystko jest O.K. To zdjęcie jest tego najlepszym przykładem. Kokorycz żółta (złocista) wśród chwastów. Musi dotrwać w tym towarzystwie do poniedziałku.
Widzę, że posiałeś kukurydzę do doniczek wykonanych z opasek po dwie sztuki. Czy będziesz sadził z tymi dwoma roślinami do gruntu, czy zostawisz jedną najsilniejszą w doniczce?
Mądrale twierdzą, że powinno się zostawić silniejszą ale ja sadzę po dwie, czasami nawet po 3 i jest super. W tym roku po raz pierwszy zamierzam je posadzić nie w jednym rzędzie tylko na kwadratowym poletku.
I słusznie! Błędem jest sadzenie kukurydzy w podłużnych pasach, bo wtedy nie następuje poprawne zapylenie.
Czy stosujesz obcinanie pędów bocznych i czy zostawiasz na roślinie tylko jedna kolbę (jak to wpływa na wielkość kolb)? W tym roku rozpoczynam przygodę z kukurydzą i chcę zebrać jak największe kolby.
A te fioletowe fiołki, co to się tak mocno rozsiewają, to co to za odmiana? Ja też takie chcę
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Przemku, znalazłeś jeden chwast i wielkie aj- waj :P Co jest na 9 zdj?taki pomarańczowy kwiotek?
Nalewko, u Przemka to chyba robi za bratka, we wroclu kupilam to jako fiołek jakis tam. To taki śliczny mutant fiołka z bratkiem :P
Przemku, jeżeli chodzi o zakupy u p.Zygmunta, to interesuje mnie tylko nr konta, opcja: wpłata należności przed wysyłką, ryzyko zadowolenia biore w całości na siebie, bez reklamacji, co najwyżej nie będzie następnego zamówienia z mojej strony / w co baaardzo wątpię /.
Proponuję wszystkim zainteresowanym przyjąc podobne warunki.
No Przemek się wreszczie rozkręcił ze zdjęciami!
Tyle piękności,że fiu,fiu!I ruta i parzydło,i tawułka i dwa uratowane maleństwa dyptamu i wiele innych!A jakie śliczne fiołeczki rogate!!!!!!!!!!!!!!!!A warzywka jakie!
Już teraz wiem,że wcześniej wstawiłeś specjalnie takie zdjęcie kukurydzy,żeby za szybko nie zgadnąć co to....
Przemku,czy to obok ruty to rukola czy jakiś kwiat????
Jeśli chodzi u zakupy u P.Zygmunta całkowicie popieram Gizę i podpisuję się pod tym ,co mówi!