Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Storczykowa, piękne masz te storczyki, ale najbardziej urzekła mnie Twoja Vanda w cętki,jak jaguar, uwielbiam takie nieregularności 

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
nie,fioletową w cętki (kropki) widać w fotosiku.Różowa też fajna 

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Bardzo oryginalny ten nowy Ever Spring
a widok całej kwitnącej gromadki zapiera dech 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
Storczykowa - Dla Ciebie - Vandy (znalazłam tą stronę przed chwilą w internecie i nie mogę przestać się zachwycać):
http://www.orchids.com/shop/shopCatResu ... opagation=
Przepraszam, że forum się rozjechało
http://www.orchids.com/shop/shopCatResu ... opagation=
Przepraszam, że forum się rozjechało

- Storczykowa
- Storczykowa
napisze teraz co sie obecnie dzieje u moich storczyków.
Vanda niestety przekwitła. kwiaty jeszcze są na zżółkniałym pędzie, ale niedługo go odetnę, a kwiaty być może ususzę w jakimś starym zeszycie. pomarańczowo-rózowy Phalaenopsis otworzył 2 wyrośnięte na końcach łodyg, zdeformowane pąki. nowy ever spring już trochę wydobrzał, jego nieco oklapnięte kwiaty są znowu piękne i wyglądają dobrze. Liodoro pachnie cudownie, niedługo otworzy ostatni pąk. to, co wyglądało na kolejną łodyżką, okazało się odrostem (liodoro wygląda, jakby nie miał wierzchołka wzrostu i wychodzi mu nowy). ogólnie moje storczyki mają się dobrze, tylko kilka dni temu usechł Rhynchostylis coelestis blue, który 2 lata temu stracił wierzchołek wzrostu (a niedawno do jego odrostu też się nalała woda i zgnił :/ ). ale zewszystkimi innymi jest raczej dobrze.
Vanda niestety przekwitła. kwiaty jeszcze są na zżółkniałym pędzie, ale niedługo go odetnę, a kwiaty być może ususzę w jakimś starym zeszycie. pomarańczowo-rózowy Phalaenopsis otworzył 2 wyrośnięte na końcach łodyg, zdeformowane pąki. nowy ever spring już trochę wydobrzał, jego nieco oklapnięte kwiaty są znowu piękne i wyglądają dobrze. Liodoro pachnie cudownie, niedługo otworzy ostatni pąk. to, co wyglądało na kolejną łodyżką, okazało się odrostem (liodoro wygląda, jakby nie miał wierzchołka wzrostu i wychodzi mu nowy). ogólnie moje storczyki mają się dobrze, tylko kilka dni temu usechł Rhynchostylis coelestis blue, który 2 lata temu stracił wierzchołek wzrostu (a niedawno do jego odrostu też się nalała woda i zgnił :/ ). ale zewszystkimi innymi jest raczej dobrze.