Dzisiaj mam wolną chwilkę, bo .... grzyby jeszcze nie rosną

tzn. po lesie się włóczę i czasem kilka przyniosę, ale to nie jest grzybobranie, lecz spacer z wkładką
Tak jak ostatnio wspominałem - nocny deszcz zniszczył kwiat kaktusa, a popołudniowa ulewa całkiem go wykończyła, ale już następne dwa zaczęły rosnąć.
Basiu, ja często nocuję na ogrodzie, a małżonka, czasem weekendowo i .... miała pecha, a właściwie to my mieliśmy. Młodzieniec sąsiadów przyprowadził kolegów i .... zaczęło się. Na początek 'umoralniłem' ich i przestali bluzgać (do czasu aż mocniej wypili) i nawet muzykę wyciszyli

potem żona wrzasnęła by muzykę ściszyli (była już niemal 23-cia) Zmyli się niedługo potem, ale .... wrócili o 5.15 i była muzyka na całą parę, oraz śpiewy do 6.20 po czym usnęli.
Zwinęli się cichaczem przed 11-tą
Przez kilkuletnie ich sąsiedztwo, dopiero drugi raz to się zdarzyło - za pierwszym razem było normalnie.
Staram się nie nocować weekendowo, ale tylko wtedy mogę być razem z żoną i .... chyba nieprędko będzie następne wspólne nocowanie.
Drugie kwitnienie RU i już mnóstwo pędów szykuje się do trzeciego
Karolino, już wspomniałem - grzyba jakiegoś się znajdzie, ale nachodzić się trzeba, więc nie można mówić, że 'są grzyby' - na to jeszcze czas. Niestety wielodniowa susza zrobiła swoje i te niedawne kilkudniowe skromne opady nie poprawiły jeszcze sytuacji w lasach.
Milin puścił kilka metrów dalej odrosty - akurat w mini warzywniku

Jesienią będę walczył z korzeniami.
Póki co ... zaczyna sypać kwiatami.
Sebastianie, jakby ci wytłumaczyć smak malinotruskawki

Jest .... nijaki - coś jakby mało słodka malina (niektóre jednoroczne u nas, mają taki mało słodki smak) ale kształt i wielkość owocu, oraz plenność rekompensują ten brak smaku.
Tylko się zastanawiam ... jaki smak będzie miała z niej nalewka?
Datura (a właściwie brugmansja) zaczyna pokaz.
Beatko, masz rację - bardzo szybko to fuksjowe drzewko urosło. Jesienią przytnę gałęzie, by się bardziej zagęściło.
Wiatr złamał jedną gałązkę - wsadziłem do ziemi i stała sobie z dwa tyg. aż w końcu ... ma listki
Bukietowe - 'grandiflora' i 'pink diamond'
i jedyna kwitnąca ogrodowa (dwie nie mają kwiatów)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie