Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Marysiu, bądź odważna... otwórz przeglądarkę, przełam swój strach, wpisz adres różyczkowego sklepu i.... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze że nie miałam pojazdu do sklepuB. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,widzę nową prymulkę ,ja kupię sobie później ,bo strasznie mam w domu krótko takie roślinki,bo zapominam podlać ,to coś niebywałego ,ale tak mam ,najlepiej u mnie kwitną storczyki i anturium ,bo mało wymagają opieki,reszta zaraz leży,a ja jak wicher gonię za czymś innym ;:306 Galtonia u Ciebie pięknie rośnie ,dobrze,że dałam ci cebulkę ,bo ja wszystkie straciłam ,w tamtym roku nie wyjęłam na zimę z gruntu i mam figę ,u Ciebie z lilią i gipsówką tworzą piękny bukiet,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu zima w pełni więc biały puch jeszcze się przyda ;:108. Co do koloru żółtego to fakt może nie jest moim ulubionym ale dyskryminować go nie będę. Wolałabym oczywiście różowe albo białe rudbekie i dzielżany ale zdaje się, że takich nie ma ;:306 . Nie jestem w stanie zrezygnować z żółtego koloru bo tak się nie da ;:185 . Poza tym mam trochę róż w tym kolorze i liliowców ;:108 . Mój sierpniowy ogród robi się mało kolorowy a rudbekie i dzielżany wtedy rozpoczynają swój pokaz ;:108 . Z tego oto powodu warto żebym je posadziła u siebie . Poważnie nie byłaś tak długo w sklepie na B ?? ;:oj Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, wyczaiłaś prymulkę w moim ulubionym kolorze! ;:63
W mojej biedrze takich nie było. ;:185 ;:174 Ale za to mam dwie: białą i czerwoną. :tan
A dodatkowo tak się rozochociłam zakupowo, że nabyłam kilkanaście [-dziesiąt?] liliowych cebulek. ;:303
Teraz już boję się otwierać stronki oferujące jakiekolwiek roślinki. ;:202 Zrobiłam remanent i wiem, że za chwilę mogę mieć manko. ;:7

Dobrego weekendu, Maryś. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bożenko różowego miałam rok temu i bardzo mi się podobał, bo kwiatki mają różne odcienie na różnym etapie :D

Basiu na razie nie wejdę po zamówieniu u Starkl wstrzymam się od zakupów ;:oj
Poza tym nastawiłam się na architekturę w tym sezonie :D

Misiu nie było drogi, była jeszcze śliczna różyczka ale jeden łepek zwiesiła i bałam się że padnie. No i są białe ciemierniki, może tam podjadę za jakiś czas zobaczyć czy nie przecenią :wink:

Martusiu powiem Ci na ucho... ale ja tych storczyków nie bardzo chcę i one to wiedzą i padają u mnie ;:306 Miałam kilka dostawanych i już nie mam nic :tan Ja podlewam, bo przecież jak robię rozsady to muszę pamiętać. Jak cebulki galtonii przetrwają zimę to podzielę!Miłego weekendu i całuję ;:196

Ewelinko i słusznie! natura jest kolorowa to i ogród powinien taki być. Patrz jakie wspaniałe są łąki :D
Nie kupuję w B., bo mam lokalny świetnie zaopatrzony Lewiatan i nie chcę żeby padł, no to popieram, że ciut drożej eee! chyba nie jedno drożej drugie takiej i na jedno wychodzi, a to nasz lokalny właściciel. Taki patriotyzm lokalny ;:167 Pozdrawiam ;:168

Lucynko u mnie były takie jak Twoje i 2 szt tej lila no to wybrałam taką, żebyśmy miały wszystkie trzy kolory ;:306 łamałam się jeszcze z różyczką i ciemiernikiem, ale różyczka zwiesiła łepek a ciemiernik był z lekka przechodzony ;:306 Ja już nic nie kupuję bo muszę kupić wiklinę na płot żeby nie walczyć z pokrzywami sąsiadki ;:124 Chciałam też coś pod róże ale nie wiem czy znajdę spawacza czy coś kupię....cały czas chodzę, oglądam i dumam! nie chce taniochy ;:219 a na bardzo drogie mnie nie stać też :?
Odpoczywaj i słonka życzę, bo coś kurcze szaro ostatnio ;:196
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Widzę Marysiu, że co raz więcej wiosny zapraszasz do domu, mimo, że za oknem zima. Ach, ta tęsknota za kolorami i zapachami.
Ja nie kupuję już takich prymulek, bo zawsze mi zmarnieją, zanim nadejdzie wiosna. Pewnie mam za ciepło w mieszkaniu ;:131
Przez moją niedyspozycję wyjątkowo dużo telewizji oglądałam i skusiłam się, żeby obejrzeć programy na nowym kanale HGTV Polska Home & Garden. Nazwa mocno myląca, bo o ogrodach kompletnie tam nic nie ma ;:223
Chyba wyciągnę swoje gazety ogrodnicze, żeby naładować głowę pomysłami i zmusić mózg do myślenia o wiośnie ;:306
Pozdrawiam i ściskam ciepło, bo po weekendzie znów ma być mroźno ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Pochmurny ranek nas wita, pomimo to już widać, że dzień zaczyna się wydłużać. Widać to szczególnie wieczorem, zauważyłaś?

Zaciekawiło mnie , że w tym roku zajmiesz się architekturą. Dobrze to brzmi, może coś więcej opowiesz o swoich planach?

Pozdrawiam Cię ;:3 -nie. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Piękny zakup Marysiu, widać wszystkie nie możemy się powstrzymać, bo wiosna na zewnątrz jakoś nie chce przyjść, to robimy ją sobie w 4 ścianach :D
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Marysiu, a jak Ci smakowało to jaltomato, które miałaś w zeszłym sezonie? Ja miałam dużo siewek tego, nieźle się rozłazi, tzn. rozsiewa się :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, jak by Ci tu powiedzieć.... mam fioletową prymulkę! ;:63
Poszłam do innej B... w poszukiwaniu, ale jednocześnie z nadzieją, że nie będzie, bo portfel jakiś cieniutki się zrobił, a ona sobie stała na półce i kusiła. ;:113 To co ja biedna miałam zrobić? No co? ;:306
Mnie trzeba przykuć do kaloryfera albo zamknąć na dobre zamki i nie wypuszczać z domu. To nie moje słowa, ;:185 ;:185 to są słowa mojego męża kochanego. :;230
Dzisiaj pokazały się też hiacynty, ale nie kupiłam. Chociaż, jeśli nie zostanę ubezwłasnowolniona, to kto wie....
Będę trzymać kciuki, byś uporała się z problemem pergoli dla różyczek ;:63 i pokrzywami od sąsiadki, tzn. z zainstalowaniem wymarzonego płotu. ;:303

Miłego wieczoru i wspaniałej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w sobotni wieczór!

Małgosiu miewam na ogół takie zwykłe pierwiosnki i albo zasuszę albo zdążę posadzić, a od dwóch lat mam prymulkę kubkowatą i na pół roku poprzednia była ozdobą, jak będzie z tą...sprawdzimy :D
Kanał znalazł mi M, który zawsze pilotuje programy tzn najważniejszy jest palec na pilocie. Coś próbowałam obejrzeć, ale zdecydowanie Domo+ zwycięża. Na szczęście mam dekoder z możliwością nagrywania i zawsze jest tam coś nie obejrzane :uszy . Gazety ogrodnicze powoli odjeżdżają na makulaturę ;:174
Dzisiaj był przyjemny dzień, szkoda tylko że jest ślisko, moja ścieżka lśniła w słońcu ;:306
Dobrej niedzieli i zdrowia Małgosiu ;:196

Beatko o przedłużającym dniu zawiadamiają mnie pierzaste, bo coraz później idą spać, więc spacer do kurnika, żeby powiedzieć im dobranoc i zamknąć właz opóźnia się. Rano też zawsze mogłam jeszcze chwilę poleżeć, a tu niespodzianka jest jasno i trzeba wstawać :D co dopiero jak wschód będzie wcześniejszy ;:3
Architektura w wiejskim też jest specyficzna, więc tak to nazwałam, ale nijak się ma do architektury eleganckich ogrodów ;:306 Chcę kupić kilka rolek wikliny na siatkę ogrodzeniową. Może dwie pergole i kilka podpór dla róż.
Nie chcę kupować byle czego, bo to już miałam i najchętniej :D poprosiłabym jakiegoś spawacza o pomoc, czy się uda zobaczymy.
Miłej niedzieli Beatko ;:196

Malvy lubię kwiaty i zawsze coś we flakonie stoi, ale jak tydzień temu wyrzuciłam ostatnie chryzantemy ogrodowe to musiałam coś mieć. Zwykłe prymulki są krótkotrwałe, a te dłużej zdobią ;:215

Dominiko rzeczywiście posadziłam jaltomato w minionym sezonie, bo byłam ciekawa smaku, jak mi smakowało to niech będzie odpowiedzią fakt, że nie zebrałam nasion i nie wysłałam nasion na akcję ;:306
To że się rozsiewa trochę mnie zmartwiło, bo skoro nie zebrałam owoców mogę mieć milion siewek ;:202

Lucynko no tego już nie przewidziałam :;230 i nie wiem jak to nazwać...nieważne! Ja mam inny hamulec! lada dzień parapety będą deficytowe i dlatego muszą być puste :D Szalej, kupuj bo kto bogatemu zabroni ;:306
Dziękuję za dobrze życzenia i kciuki ;:168 Miłej i spokojnej niedzieli Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Takich prymulek nie znam, w Biedrze mieli :shock: :?:
Ja takie zwykłe, bezłodygowe dorwałam w ogrodniczym. :twisted:
Marysiu najfajniejsze i najsolidniejsze podpory do róż widziałam wykonane przez Męża Stasi - Mamy Ani z Wrocka.
No cóż, nie każda ma takiego Męża :? Te z marketów są zazwyczaj za słabe.
Albo do kowala , jak kiedyś bywało pójść ;:224 Albo się nauczyć spawać - to moje marzenie - serio :!: :;230 U nas są drewniane podpory i po każdej wichurze...
Ooo zobacz do Asi -asmy, ma bardzo ładne, artystyczne podpory ze sklepu od innej forumki, ale tamta dziewczyna już tym nie handluje. Można się zainspirować i poszukać podobnych w sieci.
Takie jakby fragmenty parawanu ozdobione nielicznymi szkiełkami witrażowymi.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ja też mam prymulkę ,bo dostałam na dzień babci od wnuków i dużo ciastek takich z cukierni mi przynieśli ,chyba chcą żebym trzymała wagę ;:306 ale oni też się chętnie częstowali ,no bo przecież jest dzień babci,kamień spadł mi z serca ,że jedliśmy razem ,jeszcze nam zostało na jutro,bo jak bym to zjadła to nie wiem jak bym wyglądała :;230 dobrej nocki i miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam! niedziela zaczęła się bez słońca!

Agnieszko prymulki są w Biedrze, a rok temu były w Ldl. jak będziesz w miecie to zajrzyj :uszy
Zajrzę do wątków, ale jak nie ma możliwości kupienia to .... :wink: Stasię poznałam, ale na wizytę nie było czasu bo mieliśmy bilety na Panoramę Racławicką i Stasia była zawiedziona. Kowalstwo odpada z wielu względów. Jak raz umówiliśmy się na wizytę, bo nam się zamarzyła balustrada to nawet nie przyszedł i nie oddzwonił ;:222 pewnie robota za mała. Mam namiary na spawacza w sąsiedniej gminie, ale jeszcze tam nie dojechaliśmy :uszy Mój sąsiad kupił aparaturę spawalniczą, ale dorwał stały etat i w ogóle nie przyjeżdża na wieś :wink: Może wiosna przyniesie rozwiązanie :D

Martuś ale się uśmiałam z tych ciastek ;:306 Ja upiekłam wczoraj bułki i wszyscy się raczyli bułkami zamiast ciastkami, na szczęście było ich trochę więc przynajmniej na śniadanie mam ;:306 Chłopcy nie dojechali był tylko telefon, ale dobre i to. Ja do takich ustawowych dni podchodzę z rezerwą :roll: tzn jakby byli to dobrze, ale jak będą w dogodnym dla nich terminie to nawet lepiej :uszy Pogodnej niedzieli i dobrego odpoczynku ...od ciastek ;:306 ;:196

Takich parę zdjęć wspominkowych na niedzielę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”