Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Małgosiu ale piękne masz te krokusy. I tyle róznorodnych odmian. Najbardziej chyba podobają mi się te na drugim zdjęciu, chociaż pozostałe też śliczne.
Pierwiosnki też super kupiłaś. Gdzie je posadzisz ?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu , śliczna rabata wzdłuż ścieżki i siatki, to Twój podjazd ? śliczna brama i ogrodzenie ;:63 A ta kręta rabata jest super, krokusy się rozrosną i zakwitną kolejne i będzie pięknie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu krokusy nigdy się nie znudzą. Masz piękne kępy. ;:oj Prymulki upolowałaś cudne, przecież nie mogłaś ich zostawić na zmarnowanie w sklepie. :D Papryka trudna w uprawie, ale tylko własna smakuje wyjątkowo. ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu te krokusy są zachwycające zwłaszcza w takiej ilości zwracają na siebie uwagę , prymuli śliczne, a moje sasanki chyba przepadły ;:174 Ważne że wreszcie u nas jest troszkę słońca ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ten przymus przytaszczenia kwiatka jest bardzo niebezpieczny. Mnie tak dzisiaj ten niebezpieczny przymus zmusił do kupienia prawie 40 bratków. ;:131
Krokusiki są przecudne. Uwielbiam je. Też bym chciała mieć tyle odmian co Ty. ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ciekawe czy uda Ci się nas zanudzić? Bo ja jakoś patrząc na Twoje krokusy nie czuję znudzenia. A nawet coś jakby....zaraz....zachwyt? Są po prostu cudne i tyle różnych ;:63 Podglądanie wychodzących z ziemi roślin powoduje, że uśmiecham się od ucha do ucha :heja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Małgosiu tak przynajmiej do połowy ;:108 , a krokusami możesz nas zamęczać, takie uwielbiamy, zobacz ile chętnych na to męczenie ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Witajcie kochani Obrazek

Martuś krokusy to bardzo wdzięczne roślinki, lubię patrzeć jak cudnie się "rozkładają" na każdy promyk słońca... Powiem ci, że u mnie krasnoludki też nie chcą sprzątać, ale za to brudziły, gdy wyjeżdżaliśmy w dwutygodniowe delegacje ;:224 Niby nikt domu nawet nie otwierał, a kurze i tak trzeba było ścierać ;:218

Dominisiu papryczki stały na blacie przy parapecie, ale widać w te pochmurne dni było to niewystarczające... Już zrobiłam im miejsce na parapecie, mam nadzieję, że teraz nie będą aż tak spragnione światła :wink: Też uwielbiam tego ciemiernika, m.in. za to, że to najdłużej kwitnący wiosenny kwiat.

Marlenko krokusów chyba nie da się nie kochać ;:173 Mnie podbiły już na całego :wink:

Aniu Annes też lubię tę alejkę, to chyba jedyna "uporządkowana" rabata w moim ogrodzie ;:306 W maju zamieni się w alejkę pumilkową, a do jesieni w hostową :D A dzisiaj stwierdziliśmy z emem, że koniecznie musimy dosadzić jeszcze roślinki przy drugim brzegu ;:204 Pierwiosnkom jakoś co roku nie mogę się oprzeć ;:185

Stasiu zgadzam się z tobą, na plus krokusom trzeba zaliczyć to, że takie cudne kępki potrafią zbudować dość szybko. Pierwiosnki były już pojedynczymi sztukami, więc chyba nie tylko nam wpadły w oko :wink: I sprząta się sam? Bo mój jakoś nie chce ;:185 ;:306

Tereniu dzisiaj było ładnie, więc pewnie i twoje cudeńka już zakwitły :wink: Pocieszyłaś mnie z tym sprzątaniem, bo już myślałam, że tylko ze mnie taka wyrodna gospodyni :;230

Olu tak, to pelargonia ;:108 Taka mała ze szczepki, a już zakwitła... Twarde sztuki z tych hortensji :uszy A ty nadal jesteś zainteresowana hostami? Co prawda jeszcze śpią, ale po przebudzeniu chętnie wyemigrują :D

Wiolu mnie póki co najbardziej spodobały się Blue Pearl, ale to tak po cichutku ci powiem, żeby się pozostałe nie obraziły ;:306 Jeden pierwiosnek pójdzie na grób babci, a drugi pewnie trafi na rabatę do pozostałych kolegów :D

ciąg dalszy za chwilkę :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko tak, to mój podjazd. W pierwszym założeniu siatki nie było, ale gdy Dolly mocno zainteresowała się ty, co ten pan za skarby tak tam zakopywał... i po dziesiątym znaczniku znalezionym na schodach :twisted: byliśmy zmuszeni ograniczyć jej dostęp do tej części ogrodu :wink: Co prawda dla takiego diabełka jak ona nie jest to przeszkoda nie do przebycia, bo jak chce to w sekundzie potrafi ją przeskoczyć :D

Soniu cieszę się, że tak piszesz, bo oprócz krokusów to niewiele jeszcze kwitnie... No masz rację - nie mogłam zostawić tych prymulek, one tak głośno wołały "zabierz mnie do domu" ;:306 Własnej papryki jeszcze nie miałam okazji spróbować, mam cichutką nadzieję, że mi się to uda...

Ewuś masz rację, jednak krokusy w kępkach najładniej się prezentują ;:108 Nie wiem o co chodzi z tymi sasankami... Dwie kępy rosną u mnie bez najmniejszego problemu, ale gdy dokupiłam sobie białą pogardziła moją gościną ;:222 Długo miałaś swoją?

Aneczko 40 bratków? ;:oj O matko, ty wszystko hurtem :wink: Ale za to jak cudnie będzie ;:173 Krokusiki kocham coraz bardziej, kilka odmian jeszcze ćwiczy moją cierpliwość ;:65

Iwonko 1 krokusy wiedziały jaką porę wybrać sobie na kwitnięcie :D W lecie pewnie by aż tyle wielbicieli nie miały, bo i konkurencja dużo większa, a teraz są w centrum uwagi :D

Iwonko 0042 tak też zrobię, tylko może poczekam aż troszeczkę "zmężnieją", bo teraz to bym je pewnie połamała... A co do krokusów, to ok, ale w razie czego pamiętajcie, że same tego chciałyście ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem czy to rozsądne z waszej strony podpuszczać mnie jeszcze z tymi krokusami ;:306 Zwłaszcza, że dzisiaj była całkiem przyjemna pogoda i wyżej wspomniane cudnie porozkładały się na słońcu ;:173 Ale mówi się trudno, chciałyście to macie :;230

Do tej pory te były moimi faworytami:
Obrazek Obrazek

Ale dzisiaj pojawił się nowy? Moim zdaniem w pełni zasłużył na swoją nazwę Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Iryski wciąż nieśmiało?
Obrazek Obrazek

?Dawka przypominająca? ciemiernika :wink:
Obrazek

Wawrzynek
Obrazek

A spójrzcie co znalazłam przy porządkowaniu jednej rabaty
Obrazek

Wam też pogoda pozwoliła na ulubione zajęcie? :wink: Mnie mięśnie bolą, znaczy - pogoda była ładna :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ach te krokusy. Takie maleńkie a takie piękne... ;:167
Cudne są. I tyle masz odmian i kolorków.
Nie wiem czy hosty będę miała gdzie wcisnąć. Dam ci znać jak wszystko powyłazi z ziemi. Muszę się rozejrzeć z wolnym miejscem... ;:108
Dziś na targu patrzyłam na lilie. większość z nich miała oznaczenia po kolorze...
Lilia żółta, lilia pomarańczowa, lilia czerwona.....itd. ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ja krokusów na pewno dosadzę, tak skromnie, jakieś 500 :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu już wiem, że na pewno dokupię cebulek krokusów :D , moje sasanki kwitły w ubiegłym sezonie... a teraz gdzieś przepadły ;:174 Dobrze , że mogę podziwiać na zdjęciach :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Wspaniałe krokusy ;:63 niby tylko w 3 kolorach, a każda odmiana inna ;:108 Czy cała ta wstęga ma być docelowo wypełniona krokusami, czy różnymi kwiatami?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Gosiu,nie ma słów,co do Twoich krokusów takie piękne i nawet nazwane odmianowo ,takie kępki bardzo wyróżniają się w ogrodzie,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”