Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Pracujesz , pracujesz i pracujesz ;:180 szaliczek przekopiesz cały :D
Ja tez staram się coś zrobić na działeczce .
Kliwia śliczna ;:333 Hiacynty tez pięknie się rozkręcają ;:215
Niezapominajka biała śliczna - ja mam nasionka różowej , muszę wysiać ;:108
Skalniaczek super ;:63 a co to takie śliczne jako pierwsze ??
Posłonek wysiałam , coś tam wzeszło - może i ja się doczekam takiej kępki .
Bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę w nocy deszczyku a na jutro ;:3 i oczywiście zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coraz więcej kwitnień :D
U mnie pierwszy tulipan się szykuje ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,już masz tulipanki ,u mnie jeszcze ani jeden nie zakwitnął,ale też będą ,pracy w naszych ogrodach tyle ,że aż się denerwuję ,bo ja dalej nic nie robię i nie prędko będę coś robić ,może przez weekend troszkę ,ale ja nie wiem w które miejsce najpierw iść ;:145 ,myślę ,że jakoś poradzę a ogród daje radę i beze mnie ,może dlatego ,że tak jest nasadzony,u mnie była wielka burza z wielkim deszczem ,Bogdan zasilił malinki i borówkę i troszkę zwapnował moje byliny ,to też już do przodu :uszy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Dziękuję Marysiu za wywary i napary ;:196
Właśnie o mszycach pomyślałam z tym krwawnikiem.
Ten biały też mam ozdobny, a tych zwykłych białych też u mnie pełno. Więc fajną sprawą byłoby je wykorzystać w ogrodzie.
Ładna wiosenka u Ciebie i na skalniaku już tyle się dzieje ;:3
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196
Cieszę się, że roślinki dobrze się mają, ale to nie dziwota, bo mają wspaniałą opiekę. :D Widzę, że mocno działasz w ogrodzie. U mnie dopiero dzisiaj można było coś podziałać i usiłowałam, ale niewiele zrobiłam :oops: , bo sobie poparzyłam prawą rękę. Teraz ledwo jednym palcem klikam, ale mam nadzieję, że jutro jakoś da mi się nałożyć rękawiczki i do roboty, bo działam powoli i niewiele tego w ogrodzie widać.
Pozdrawiam serdecznie i życzę pogodnego dnia jutrzejszego. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie ! słońcu na chwilę udało się wydrzeć zza chmur, deszczu w nocy nie było więc trzeba będzie dzisiaj wodę lać na przesadzone rośliny.

Ewelinko to jesienna oferta Lyl... a wybór przez nich przypadkowy. Niezapominajkę dostałam jakiś czas temu i sama się ładnie sieje i przekwita jakoś ładniej od niebieskiej :D Pogody Ci życzę ;:196

Renatko bardzo mi się podobają takie płaskie skalniaki i coś takiego ma Beatka Juni całe połacie obrośnięte rojnikami....cudo! Popiół może chociaż trochę utrudnia przemarsz tych obślizłych lokatorów ;:14 A poza tym ma sporo właściwości nawożących ;:333

Tereniu ciągły ruch w ogrodzie, dlaczego człowiek stale coś rozsadza, przesadza....no jak to dlaczego żeby było ładniej ;:306 Niezapominajki dostałam dwie sadzonki od Zosi i teraz już same się rozsiewają i mam z dala od niebieskiej ;:333
Skalniak się rozrasta, a o nazwy nie pytaj bo nawet kupowane rojniki nie mają nazwy odmianowej. ten akurat zmienia wygląd bo będzie kwitł ;:215 Posłonek przywieziony przez Ewcię, wysiałam też nasionka ale jeszcze nic nie wyszło :uszy
Serdeczności posyłam ;:196

Agusiu pokaż swojego tulipanka i pilnuj przed grzebiącymi ;:168

Martusiu spokojnie teraz wysyłki, potem jeszcze kiermasz i już będziesz mogła się zająć swoim królestwem. Masz pomocnika i to ważne....wapnujesz bylinki? a przecież niektóre lubię kwaśną glebę :wink: Burzy to u mnie jeszcze nie było siąpił tylko delikatny deszcz. Nie denerwuj się a wszystko zdążysz a w ostateczności masz kogo kto Ci pomoże. Dobrego słonecznego dnia ;:196

Bea to biały krwawnik musi mieć sporo cech dzikiego, moje się mocno rozrastają i w większości są już różowe albo czerwone, żółty i terakota zginęły. Siewek jak dotąd nie zauważyłam ...a może je plewię ;:306 Właśnie zauważyłam te zmiany na skalniaku ;:333 Ja wczoraj wyrwałam sporo mniszka i też zrobię miksturę na mszyce, bo one zaraz zaatakują ;:163

Ewuniu co tam troskliwa ręka jak coś dane nie od serca ;:167 O Ty moja sirotko łapkę poparzyłaś ;:4 Kiedyś też ciągle parzyłam sobie szczególnie cedząc pyrki dla kurek, ale jak ostatnio nie mogłam rany wyleczyć to teraz mocno uważam i da się nie poparzyć ;:306 Może zabezpiecz plastrem, żeby rękawiczka nie zrobiła rany ;:oj
Ściskam i słoneczka na jutro ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu ;:168 ..u mnie znów piękny słoneczny dzień się zapowiada czego i tobie życzę jak i dalszych działań w ogrodzie. ;:128 . U mnie dziś akcja, wertykulacja. ;:306 ..oby nie było za mokro. :roll: . Twoje kurki głodomorki nadzwyczaj kolorowe ,chyba kupię sobie choć jedną i na sznurku ją będę trzymać ( u nas nie wolno )..sąsiedzi pomyślą zwariowała baba ;:306 . Co do niezapominajek prócz niebieskiej na żywo innej nie widziałam. ;:oj O sasankach dla ciebie myślę, tylko... :roll: . Czy po przekwitnieniu wprost z gruntu czy muszą najpierw iść do doniczek, podpowiedz. ;:168
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Marysiu cudne hiacynty. Musi być zapach u Ciebie niesamowity :).
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu niezapominajki, bajkowe kwiatki już Ci kwitną ;:215 , a tego kwiatka barwinka możesz pokazać w całości?, on pełny jest?, mam nadzieję, że nie szalejesz zbyt mocno? ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu i jak nie było za mokro? ;:196 Kurka na sznurku...no chyba sztuczna :;230
Chyba nie musisz do doniczki wsadzać jak tak napisałam, bo zamiast je wykopywać :D Jak są na grządce i nie przeszkadzają to niech sobie przekwitną spokojnie ;:180

Agatko dzisiaj przy nich kucnęłam i pachniało ładnie :D

Iwonko poszalałam bo musiałam! likwiduję moją rabatę przed oknem i wszystko przesadzam ;:oj
Poza tym wsadziłam i podlałam to co dostałam od Ciebie ;:196 ;:196
Barwinek jest pełny i ma taki nietypowy kolor kwiatka, zapisz! ;:108

Do przesadzenia zostały mi jeszcze wszystkie cebulowe i to kwitnące ....szachownice, żonkile, szafirki itd I znowu będę musiała czekać na kwitnienie ;:145 no chyba ze wyrok się trochę przesunie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kto bywa u Lucynki to pewnie poznaje ważkę i żabcię :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na spacerze w polu odkryłam nową hybrydę żonkila, muszę je wykopać po kwitnieniu ;:215

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marysiu, masz niesamowity talent do fotografowania wschodów i zachodów słońca ;:196 Te ujęcia są naprawdę artystyczne ;:167
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,czy ta żabcia jest w Twoim ogrodzie?,cudna,u mnie dzisiaj była cudowna pogoda i jakoś lepiej mi się pracowało ,rabaty zaczynają się coraz bardziej zielenić ,a Ty przesadzasz rośliny spod kuchennego okna ?będą robić tą kanalizację?kwiatuszki tak ładnie u Ciebie rosną ,ja już zapisuję w zeszycie ,co bym chciała i Ciebie też zapisuję ,bo potem to człowiek nic nie pamięta ,bo totalnie zgubiony w tych roślinach,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O, jakie śliczne ozdoby ogrodowe - wesołe ;:303
Ja też już jestem gotowa do walki z mszycami ;:306 Lada dzień zaatakują ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Śliczne te buraczkowe tulipaniki, Marysiu ;:138
Ujęcie zachodzącego słońca dziś wyjątkowo piękne. ;:433 ;:433
Widzę, że zarówno płaz i owad mają się bardzo dobrze. ;:303
Dobrej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU poznałam i ważkę i żabcię

:wit :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”