Witajcie ! słońcu na chwilę udało się wydrzeć zza chmur, deszczu w nocy nie było więc trzeba będzie dzisiaj wodę lać na przesadzone rośliny.
Ewelinko to jesienna oferta Lyl... a wybór przez nich przypadkowy. Niezapominajkę dostałam jakiś czas temu i sama się ładnie sieje i przekwita jakoś ładniej od niebieskiej

Pogody Ci życzę
Renatko bardzo mi się podobają takie płaskie skalniaki i coś takiego ma Beatka Juni całe połacie obrośnięte rojnikami....cudo! Popiół może chociaż trochę utrudnia przemarsz tych obślizłych lokatorów

A poza tym ma sporo właściwości nawożących
Tereniu ciągły ruch w ogrodzie, dlaczego człowiek stale coś rozsadza, przesadza....no jak to dlaczego żeby było ładniej

Niezapominajki dostałam dwie sadzonki od Zosi i teraz już same się rozsiewają i mam z dala od niebieskiej
Skalniak się rozrasta, a o nazwy nie pytaj bo nawet kupowane rojniki nie mają nazwy odmianowej. ten akurat zmienia wygląd bo będzie kwitł

Posłonek przywieziony przez Ewcię, wysiałam też nasionka ale jeszcze nic nie wyszło
Serdeczności posyłam
Agusiu pokaż swojego tulipanka i pilnuj przed
grzebiącymi
Martusiu spokojnie teraz wysyłki, potem jeszcze kiermasz i już będziesz mogła się zająć swoim królestwem. Masz pomocnika i to ważne....wapnujesz bylinki? a przecież niektóre lubię kwaśną glebę

Burzy to u mnie jeszcze nie było siąpił tylko delikatny deszcz. Nie denerwuj się a wszystko zdążysz a w ostateczności masz kogo kto Ci pomoże. Dobrego słonecznego dnia
Bea to biały krwawnik musi mieć sporo cech dzikiego, moje się mocno rozrastają i w większości są już różowe albo czerwone, żółty i terakota zginęły. Siewek jak dotąd nie zauważyłam ...a może je plewię

Właśnie zauważyłam te zmiany na skalniaku

Ja wczoraj wyrwałam sporo mniszka i też zrobię miksturę na mszyce, bo one zaraz zaatakują
Ewuniu co tam troskliwa ręka jak coś dane nie od serca

O Ty moja
sirotko łapkę poparzyłaś

Kiedyś też ciągle parzyłam sobie szczególnie cedząc pyrki dla kurek, ale jak ostatnio nie mogłam rany wyleczyć to teraz mocno uważam i da się nie poparzyć

Może zabezpiecz plastrem, żeby rękawiczka nie zrobiła rany
Ściskam i słoneczka na jutro