Witajcie ,laptop wrócił z przeglądu i czyszczenia, ale najprawdopodobniej mam obciążony internet,bo tyle u nas sprzętu,ciut lepiej pracuje ,ale to nie to co bym chciała.
Wandziu,to wszystko się okaże po wykopaniu,czy coś narosło do podziału,Merostar mam drugi rok i w tą wiosnę nic nie mogłam podzielić karpy ,a jest taki piękny i się nie łamie,chociaż wszystkie dalie są kruche i trzeba z nimi ostrożnie jak chce sie je podwiązać ,najbardziej wiotkie łodyżki ma żółte słoneczko ,może też dlatego ,że kwiaty są olbrzymie ,nie mogę sfotografować niektórych całych krzaków,bo rosną jedna za drugą lub w środku i nie widać całości,pozdrawiam
Marysiu,czasem tak trzeba nic nie robić ,ja dzisiaj tez nic nie zrobiłam ,bo pojechałam na grzyby tu u siebie i nazbierałam na pierwszą zupkę ,a prawdziweczki się suszą ,może jutro coś zrobię w ogrodzie,jak się ma nadmiar roślinek to tak się chodzi ,ja też tak mam ,a w końcu czekają w doniczkach ,aż dojrzeję do zasadzenia ,dalie kwitną teraz cudownie i nowe odmiany doszły ,koło hibiskusa to nawłoć karłowa w kolorze cytrynki ,dobrej nocki i pięknych snów pozdrawiam
Soniu,aż sama nie wierzę ,że to zrobione ,a plany były już dawno i tak jakoś się wszystko ociągało,cieszyłam się na wiosnę ,że zrobiłam różankę ,ale ,że w jesieni tyle dorobię to nie myślałam,lampion takie może byle co a tak sie z niego cieszę ,ślicznie wyszedł i fajnie tam wygląda,a juz o nim zapomniałam bo zarósł

grzybków dzisiaj już nazbierałam pierwszy raz i też się cieszę ,pozdrawiam
Dorotko,może jutro posadzę w końcu te białe tulipany i krokusy i narcyzy i hiacynty,żeby na wiosnę było miło,lepiej było nie pokazywać tej rabaty z przed ,nawet żadnego zdjęcia nie zrobiłam ,bo ją mijałam

,pozdrawiam
Kasiu,dalie dają tyle wesołości i kolorów w ogrodzie ,żeby tylko jeszcze przymrozek nie przyszedł,Hibiskus też taki olbrzymi ,ze aż nie wierzę ,że tak mógł urosnąć zaraz zakwitną Michałki i chryzantemy i dalej będzie kolorowo,pozdrawiam
Iwonko,hibiskus całym krzakiem taki wielki i kwiaty też wielkie ,a taką maliznę dostałam w tamtym roku na imieniny,koloru dodają bardzo dalie i jeszcze nowe dokwitają
Tereniu,na tej rabacie jest dużo zielonego przez iglaki ,więc ją rozświetliłam białym kolorem,w naszym terenie pojawiły sie właśnie grzybki i dzisiaj pojechałam do lasu i są pierwszy mały zbiór ,ale była pyszna zupka z podgrzybków i jeszcze się suszą prawdziwki ,pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Wiolu,witaj po przerwie,mam trochę nowości i starocie ,ale ważne,że wszystko ładnie rośnie i cieszy ,zapraszam znowu