Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martusia ma pokaz jak należy, kolory dali i ich różnorodność tylko podziwiać...
Hipek cudny a zresztą każdy pochwalę. ;:196 ;:196 Miłego popołudnia życzę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu tak kolorowo jeszcze u Ciebie, pięknie ;:215 a ten hibiskus na końcu ma piękne kwiatuchy ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu śliczna nowa rabata z biało kwitnącymi roślinkami powstała. ;:138 Biały kolor zawsze elegancki. ;:108
Fajnie, że w końcu doczekałaś się deszczu, a grzybki z pewnością się pojawią, dopiero na nich nastaje pora. U nas także się zaczynają, chociaż na razie tylko kanie i podgrzybki zajączki, a już sądziłam, że grzybnia zupełnie wyschła.
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu jestem u Ciebie i będę podziwiała .. podglądała co tam nowego pięknego masz w swoim cudownym ogrodzie ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,laptop wrócił z przeglądu i czyszczenia, ale najprawdopodobniej mam obciążony internet,bo tyle u nas sprzętu,ciut lepiej pracuje ,ale to nie to co bym chciała.

Wandziu,to wszystko się okaże po wykopaniu,czy coś narosło do podziału,Merostar mam drugi rok i w tą wiosnę nic nie mogłam podzielić karpy ,a jest taki piękny i się nie łamie,chociaż wszystkie dalie są kruche i trzeba z nimi ostrożnie jak chce sie je podwiązać ,najbardziej wiotkie łodyżki ma żółte słoneczko ,może też dlatego ,że kwiaty są olbrzymie ,nie mogę sfotografować niektórych całych krzaków,bo rosną jedna za drugą lub w środku i nie widać całości,pozdrawiam :wit

Marysiu,czasem tak trzeba nic nie robić ,ja dzisiaj tez nic nie zrobiłam ,bo pojechałam na grzyby tu u siebie i nazbierałam na pierwszą zupkę ,a prawdziweczki się suszą ,może jutro coś zrobię w ogrodzie,jak się ma nadmiar roślinek to tak się chodzi ,ja też tak mam ,a w końcu czekają w doniczkach ,aż dojrzeję do zasadzenia ,dalie kwitną teraz cudownie i nowe odmiany doszły ,koło hibiskusa to nawłoć karłowa w kolorze cytrynki ,dobrej nocki i pięknych snów pozdrawiam ;:196

Soniu,aż sama nie wierzę ,że to zrobione ,a plany były już dawno i tak jakoś się wszystko ociągało,cieszyłam się na wiosnę ,że zrobiłam różankę ,ale ,że w jesieni tyle dorobię to nie myślałam,lampion takie może byle co a tak sie z niego cieszę ,ślicznie wyszedł i fajnie tam wygląda,a juz o nim zapomniałam bo zarósł ;:306 grzybków dzisiaj już nazbierałam pierwszy raz i też się cieszę ,pozdrawiam ;:196

Dorotko,może jutro posadzę w końcu te białe tulipany i krokusy i narcyzy i hiacynty,żeby na wiosnę było miło,lepiej było nie pokazywać tej rabaty z przed ,nawet żadnego zdjęcia nie zrobiłam ,bo ją mijałam ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Kasiu,dalie dają tyle wesołości i kolorów w ogrodzie ,żeby tylko jeszcze przymrozek nie przyszedł,Hibiskus też taki olbrzymi ,ze aż nie wierzę ,że tak mógł urosnąć zaraz zakwitną Michałki i chryzantemy i dalej będzie kolorowo,pozdrawiam ;:196

Iwonko,hibiskus całym krzakiem taki wielki i kwiaty też wielkie ,a taką maliznę dostałam w tamtym roku na imieniny,koloru dodają bardzo dalie i jeszcze nowe dokwitają :tan

Tereniu,na tej rabacie jest dużo zielonego przez iglaki ,więc ją rozświetliłam białym kolorem,w naszym terenie pojawiły sie właśnie grzybki i dzisiaj pojechałam do lasu i są pierwszy mały zbiór ,ale była pyszna zupka z podgrzybków i jeszcze się suszą prawdziwki ,pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny ;:196

Wiolu,witaj po przerwie,mam trochę nowości i starocie ,ale ważne,że wszystko ładnie rośnie i cieszy ,zapraszam znowu ;:65
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Skoro grzybki się pojawiają to pewnie już będą. ;:108 To już jesteś w skowronkach. ;:108 Ja też na nie czekam, bo lubię zbierać i nawet przetwarzać.
Znowu Marto szalejesz w ogrodzie.Rabata biała będzie super wyglądać na tle iglaków. Korzenie ich karczowałaś? Nie przeszkadzały w nasadzeniach? Na jesienne targi się wybierasz? :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,ale najpierw pochwalę się moimi grzybkami nie wiele tego,ale na początek może być
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rozkwita nowa dalia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i druga nowa dalia
Obrazek

nieznajoma nieustannie kwitnie nowymi kwiatami
Obrazek

Gladiatory też cudowne
Obrazek

Edge of Gold
Obrazek

Belle of Barmera,jedne kwiaty przekwitają inne zakwitają pracuje też nieustannie
Obrazek

nieznajoma o mniejszych kwiatach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

druga strona chodniczka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ale cuda ;:167 Wczoraj stałam na naszym placu i wgapiałam się w takie śliczne prawdziwki. Były różnej wielkości i oczywiście ceny. Najdroższe prawie 50 zł za kg. Nasze lasy jeszcze suche, sąsiad pochodził i jedynie znalazł kanie. Ja nie zbieram ;:185 I mnie w końcu wyrosła jedna mała różowa cleome ;:306 Dalie ślicznie się rozrosły! a czy ja widzę białego niskiego michałka? jeżeli tak to cudny ;:173 Dobrego dnia i serdeczności wysyłam ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ta nieznajoma o mniejszych kwiatach jest śliczna i pięknie komponuje się z krzewem w tle( co to jest?). Ale tym razem pochwalę zbiory grzybów, bo my w zeszłym tygodniu wszystkie trzy sztuki znaleźliśmy :;230 .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś dalie śliczne ;:333 a jaki hibiskus ;:oj ;:oj ;:oj a jakie grzyby ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Ale jesteś szczęściara ;:138 ;:138
Pozdrawiam serdecznie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,dzisiaj mąż znalazł w naszym ogrodzie w brzozach 2 grzybki ,zawołał mnie i ja znalazłam jeszcze 8 szt,więc już jest dobrze ,bo myślałam ,że pod brzozami w tym roku nic nie będzie ,bo tak tam dosuszyło,a ja nigdy tam nie podlewam ,a jednak grzybnia jakoś przetrwała,nie karczowałam korzeni iglaków,bo jakoś nie było potrzeby,pewnie zapuściły korzonki głębiej,a przy samych pniaczkach nic nie sadzę , się na targi nie wybieram ,chyba ,że zajdzie taka potrzeba ,bo będziesz Ty,ale tak samej to mi sie nie chce,co jest w jesieni na tych targach ,byłaś kiedyś,pozdrawiam ;:196

Marysiu,w tym roku będą bardzo drogie grzyby,50 zł za kg.świeżego grzyba to bardzo dużo,ja już moje prawdziweczki ususzyłam będą na wigilię ,ale to wszystko mało,a z pozostałych była pyszna zupka ,ale dzisiaj zbieraliśmy grzybki pod moimi brzozami w ogrodzie ,było 10 szt i już się suszą ,ja kani też nie zbieram i nie jemy,dalie bardzo nadrabiają wszystkie spóźnienia,tak to biały Michałek,a inne ,białe też zakwitną za moment ,już wychylają się pierwsze kwiaty,pozdrawiam i pięknych snów ;:196

Dorotko,ten krzew za czerwoną dalią to dereń o dwubarwnych liściach ,mogę dać Ci gałązki ,bo super się ukorzeniają ,ja tą sama ukorzeniłam w wodzie szybciutko i pięknie rośnie ,ale ją przycinam ,żeby nie była za wielka,grzyby dzisiaj pojawiły się i w moim ogrodzie pod brzozami,aż 10 szt :uszy pozdrawiam ;:196 Dorotko ,może jutro odpiszę na pw

Tereniu,dalie bardzo teraz nadrabiają ,hibiskus też mnie pozytywnie zaskoczył tak rośnie,a grzybki no cóż szczęście jest ich znaleźć ,ale ile musisz się uchodzić ,a jeszcze u nas w górach ,dlatego uwielbiam jeździć na grzyby w świętokrzyskie ,bo jest w lesie równo,ale tam jeszcze nie ma :roll: pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj takie grzybki znaleźliśmy w ogrodzie pod brzozami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i parę fotek z przed ogródka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje pelargonie nadal pięknie kwitną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bad Birnbach
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ogrodu tym razem nie chwalę, róż pięknie kwitnących też nie bo to się rozumie samo przez się ;:63 Tym razem pochwalę cudowne pelargonie i grzybobranie! :D Grzybki też mam tyle ,że nie jadalne ale pod obiektyw idealne! ;:306
Miłego dnia Marto! ;:167

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu nawet grzybki masz swoje własne ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ja jeszcze nie mam żadnego grzybka, ale liczę że i u nas urosną tylko trzeba deszczu, bo na razie sucho. Poszłam dzisiaj w pole gdzie rośnie kilka brzózek, ale w takiej suchej trawie grzyb nie urośnie ;:185 Więc zrywam Ci wszystkie kozaczki, a róże zostawiam :;230 Dobrej nocy i śpij smacznie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”