Hipek cudny a zresztą każdy pochwalę.
Ogród Marty cz.VIII
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz.VIII
Martusia ma pokaz jak należy, kolory dali i ich różnorodność tylko podziwiać...
Miłego popołudnia życzę.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martusiu tak kolorowo jeszcze u Ciebie, pięknie
a ten hibiskus na końcu ma piękne kwiatuchy 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Martuniu śliczna nowa rabata z biało kwitnącymi roślinkami powstała.
Biały kolor zawsze elegancki.
Fajnie, że w końcu doczekałaś się deszczu, a grzybki z pewnością się pojawią, dopiero na nich nastaje pora. U nas także się zaczynają, chociaż na razie tylko kanie i podgrzybki zajączki, a już sądziłam, że grzybnia zupełnie wyschła.
Miłego dnia.
Fajnie, że w końcu doczekałaś się deszczu, a grzybki z pewnością się pojawią, dopiero na nich nastaje pora. U nas także się zaczynają, chociaż na razie tylko kanie i podgrzybki zajączki, a już sądziłam, że grzybnia zupełnie wyschła.
Miłego dnia.
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martusiu jestem u Ciebie i będę podziwiała .. podglądała co tam nowego pięknego masz w swoim cudownym ogrodzie 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,laptop wrócił z przeglądu i czyszczenia, ale najprawdopodobniej mam obciążony internet,bo tyle u nas sprzętu,ciut lepiej pracuje ,ale to nie to co bym chciała.
Wandziu,to wszystko się okaże po wykopaniu,czy coś narosło do podziału,Merostar mam drugi rok i w tą wiosnę nic nie mogłam podzielić karpy ,a jest taki piękny i się nie łamie,chociaż wszystkie dalie są kruche i trzeba z nimi ostrożnie jak chce sie je podwiązać ,najbardziej wiotkie łodyżki ma żółte słoneczko ,może też dlatego ,że kwiaty są olbrzymie ,nie mogę sfotografować niektórych całych krzaków,bo rosną jedna za drugą lub w środku i nie widać całości,pozdrawiam
Marysiu,czasem tak trzeba nic nie robić ,ja dzisiaj tez nic nie zrobiłam ,bo pojechałam na grzyby tu u siebie i nazbierałam na pierwszą zupkę ,a prawdziweczki się suszą ,może jutro coś zrobię w ogrodzie,jak się ma nadmiar roślinek to tak się chodzi ,ja też tak mam ,a w końcu czekają w doniczkach ,aż dojrzeję do zasadzenia ,dalie kwitną teraz cudownie i nowe odmiany doszły ,koło hibiskusa to nawłoć karłowa w kolorze cytrynki ,dobrej nocki i pięknych snów pozdrawiam
Soniu,aż sama nie wierzę ,że to zrobione ,a plany były już dawno i tak jakoś się wszystko ociągało,cieszyłam się na wiosnę ,że zrobiłam różankę ,ale ,że w jesieni tyle dorobię to nie myślałam,lampion takie może byle co a tak sie z niego cieszę ,ślicznie wyszedł i fajnie tam wygląda,a juz o nim zapomniałam bo zarósł
grzybków dzisiaj już nazbierałam pierwszy raz i też się cieszę ,pozdrawiam
Dorotko,może jutro posadzę w końcu te białe tulipany i krokusy i narcyzy i hiacynty,żeby na wiosnę było miło,lepiej było nie pokazywać tej rabaty z przed ,nawet żadnego zdjęcia nie zrobiłam ,bo ją mijałam
,pozdrawiam
Kasiu,dalie dają tyle wesołości i kolorów w ogrodzie ,żeby tylko jeszcze przymrozek nie przyszedł,Hibiskus też taki olbrzymi ,ze aż nie wierzę ,że tak mógł urosnąć zaraz zakwitną Michałki i chryzantemy i dalej będzie kolorowo,pozdrawiam
Iwonko,hibiskus całym krzakiem taki wielki i kwiaty też wielkie ,a taką maliznę dostałam w tamtym roku na imieniny,koloru dodają bardzo dalie i jeszcze nowe dokwitają
Tereniu,na tej rabacie jest dużo zielonego przez iglaki ,więc ją rozświetliłam białym kolorem,w naszym terenie pojawiły sie właśnie grzybki i dzisiaj pojechałam do lasu i są pierwszy mały zbiór ,ale była pyszna zupka z podgrzybków i jeszcze się suszą prawdziwki ,pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Wiolu,witaj po przerwie,mam trochę nowości i starocie ,ale ważne,że wszystko ładnie rośnie i cieszy ,zapraszam znowu
Wandziu,to wszystko się okaże po wykopaniu,czy coś narosło do podziału,Merostar mam drugi rok i w tą wiosnę nic nie mogłam podzielić karpy ,a jest taki piękny i się nie łamie,chociaż wszystkie dalie są kruche i trzeba z nimi ostrożnie jak chce sie je podwiązać ,najbardziej wiotkie łodyżki ma żółte słoneczko ,może też dlatego ,że kwiaty są olbrzymie ,nie mogę sfotografować niektórych całych krzaków,bo rosną jedna za drugą lub w środku i nie widać całości,pozdrawiam
Marysiu,czasem tak trzeba nic nie robić ,ja dzisiaj tez nic nie zrobiłam ,bo pojechałam na grzyby tu u siebie i nazbierałam na pierwszą zupkę ,a prawdziweczki się suszą ,może jutro coś zrobię w ogrodzie,jak się ma nadmiar roślinek to tak się chodzi ,ja też tak mam ,a w końcu czekają w doniczkach ,aż dojrzeję do zasadzenia ,dalie kwitną teraz cudownie i nowe odmiany doszły ,koło hibiskusa to nawłoć karłowa w kolorze cytrynki ,dobrej nocki i pięknych snów pozdrawiam
Soniu,aż sama nie wierzę ,że to zrobione ,a plany były już dawno i tak jakoś się wszystko ociągało,cieszyłam się na wiosnę ,że zrobiłam różankę ,ale ,że w jesieni tyle dorobię to nie myślałam,lampion takie może byle co a tak sie z niego cieszę ,ślicznie wyszedł i fajnie tam wygląda,a juz o nim zapomniałam bo zarósł
Dorotko,może jutro posadzę w końcu te białe tulipany i krokusy i narcyzy i hiacynty,żeby na wiosnę było miło,lepiej było nie pokazywać tej rabaty z przed ,nawet żadnego zdjęcia nie zrobiłam ,bo ją mijałam
Kasiu,dalie dają tyle wesołości i kolorów w ogrodzie ,żeby tylko jeszcze przymrozek nie przyszedł,Hibiskus też taki olbrzymi ,ze aż nie wierzę ,że tak mógł urosnąć zaraz zakwitną Michałki i chryzantemy i dalej będzie kolorowo,pozdrawiam
Iwonko,hibiskus całym krzakiem taki wielki i kwiaty też wielkie ,a taką maliznę dostałam w tamtym roku na imieniny,koloru dodają bardzo dalie i jeszcze nowe dokwitają
Tereniu,na tej rabacie jest dużo zielonego przez iglaki ,więc ją rozświetliłam białym kolorem,w naszym terenie pojawiły sie właśnie grzybki i dzisiaj pojechałam do lasu i są pierwszy mały zbiór ,ale była pyszna zupka z podgrzybków i jeszcze się suszą prawdziwki ,pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Wiolu,witaj po przerwie,mam trochę nowości i starocie ,ale ważne,że wszystko ładnie rośnie i cieszy ,zapraszam znowu
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Marto.
Skoro grzybki się pojawiają to pewnie już będą.
To już jesteś w skowronkach.
Ja też na nie czekam, bo lubię zbierać i nawet przetwarzać.
Znowu Marto szalejesz w ogrodzie.Rabata biała będzie super wyglądać na tle iglaków. Korzenie ich karczowałaś? Nie przeszkadzały w nasadzeniach? Na jesienne targi się wybierasz?

Skoro grzybki się pojawiają to pewnie już będą.
Znowu Marto szalejesz w ogrodzie.Rabata biała będzie super wyglądać na tle iglaków. Korzenie ich karczowałaś? Nie przeszkadzały w nasadzeniach? Na jesienne targi się wybierasz?
-
koziorozec

Zapraszam do ogrodu ,ale najpierw pochwalę się moimi grzybkami nie wiele tego,ale na początek może być

rozkwita nowa dalia

i druga nowa dalia

nieznajoma nieustannie kwitnie nowymi kwiatami

Gladiatory też cudowne

Edge of Gold

Belle of Barmera,jedne kwiaty przekwitają inne zakwitają pracuje też nieustannie

nieznajoma o mniejszych kwiatach

druga strona chodniczka

rozkwita nowa dalia

i druga nowa dalia

nieznajoma nieustannie kwitnie nowymi kwiatami

Gladiatory też cudowne

Edge of Gold

Belle of Barmera,jedne kwiaty przekwitają inne zakwitają pracuje też nieustannie

nieznajoma o mniejszych kwiatach

druga strona chodniczka

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu ale cuda
Wczoraj stałam na naszym placu i wgapiałam się w takie śliczne prawdziwki. Były różnej wielkości i oczywiście ceny. Najdroższe prawie 50 zł za kg. Nasze lasy jeszcze suche, sąsiad pochodził i jedynie znalazł kanie. Ja nie zbieram
I mnie w końcu wyrosła jedna mała różowa cleome
Dalie ślicznie się rozrosły! a czy ja widzę białego niskiego michałka? jeżeli tak to cudny
Dobrego dnia i serdeczności wysyłam 
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś ta nieznajoma o mniejszych kwiatach jest śliczna i pięknie komponuje się z krzewem w tle( co to jest?). Ale tym razem pochwalę zbiory grzybów, bo my w zeszłym tygodniu wszystkie trzy sztuki znaleźliśmy
.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś dalie śliczne
a jaki hibiskus
a jakie grzyby
Ale jesteś szczęściara
Pozdrawiam serdecznie
Ale jesteś szczęściara
Pozdrawiam serdecznie
-
koziorozec

Alu,dzisiaj mąż znalazł w naszym ogrodzie w brzozach 2 grzybki ,zawołał mnie i ja znalazłam jeszcze 8 szt,więc już jest dobrze ,bo myślałam ,że pod brzozami w tym roku nic nie będzie ,bo tak tam dosuszyło,a ja nigdy tam nie podlewam ,a jednak grzybnia jakoś przetrwała,nie karczowałam korzeni iglaków,bo jakoś nie było potrzeby,pewnie zapuściły korzonki głębiej,a przy samych pniaczkach nic nie sadzę , się na targi nie wybieram ,chyba ,że zajdzie taka potrzeba ,bo będziesz Ty,ale tak samej to mi sie nie chce,co jest w jesieni na tych targach ,byłaś kiedyś,pozdrawiam
Marysiu,w tym roku będą bardzo drogie grzyby,50 zł za kg.świeżego grzyba to bardzo dużo,ja już moje prawdziweczki ususzyłam będą na wigilię ,ale to wszystko mało,a z pozostałych była pyszna zupka ,ale dzisiaj zbieraliśmy grzybki pod moimi brzozami w ogrodzie ,było 10 szt i już się suszą ,ja kani też nie zbieram i nie jemy,dalie bardzo nadrabiają wszystkie spóźnienia,tak to biały Michałek,a inne ,białe też zakwitną za moment ,już wychylają się pierwsze kwiaty,pozdrawiam i pięknych snów
Dorotko,ten krzew za czerwoną dalią to dereń o dwubarwnych liściach ,mogę dać Ci gałązki ,bo super się ukorzeniają ,ja tą sama ukorzeniłam w wodzie szybciutko i pięknie rośnie ,ale ją przycinam ,żeby nie była za wielka,grzyby dzisiaj pojawiły się i w moim ogrodzie pod brzozami,aż 10 szt
pozdrawiam
Dorotko ,może jutro odpiszę na pw
Tereniu,dalie bardzo teraz nadrabiają ,hibiskus też mnie pozytywnie zaskoczył tak rośnie,a grzybki no cóż szczęście jest ich znaleźć ,ale ile musisz się uchodzić ,a jeszcze u nas w górach ,dlatego uwielbiam jeździć na grzyby w świętokrzyskie ,bo jest w lesie równo,ale tam jeszcze nie ma
pozdrawiam 
Marysiu,w tym roku będą bardzo drogie grzyby,50 zł za kg.świeżego grzyba to bardzo dużo,ja już moje prawdziweczki ususzyłam będą na wigilię ,ale to wszystko mało,a z pozostałych była pyszna zupka ,ale dzisiaj zbieraliśmy grzybki pod moimi brzozami w ogrodzie ,było 10 szt i już się suszą ,ja kani też nie zbieram i nie jemy,dalie bardzo nadrabiają wszystkie spóźnienia,tak to biały Michałek,a inne ,białe też zakwitną za moment ,już wychylają się pierwsze kwiaty,pozdrawiam i pięknych snów
Dorotko,ten krzew za czerwoną dalią to dereń o dwubarwnych liściach ,mogę dać Ci gałązki ,bo super się ukorzeniają ,ja tą sama ukorzeniłam w wodzie szybciutko i pięknie rośnie ,ale ją przycinam ,żeby nie była za wielka,grzyby dzisiaj pojawiły się i w moim ogrodzie pod brzozami,aż 10 szt
Tereniu,dalie bardzo teraz nadrabiają ,hibiskus też mnie pozytywnie zaskoczył tak rośnie,a grzybki no cóż szczęście jest ich znaleźć ,ale ile musisz się uchodzić ,a jeszcze u nas w górach ,dlatego uwielbiam jeździć na grzyby w świętokrzyskie ,bo jest w lesie równo,ale tam jeszcze nie ma
-
koziorozec

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ogrodu tym razem nie chwalę, róż pięknie kwitnących też nie bo to się rozumie samo przez się
Tym razem pochwalę cudowne pelargonie i grzybobranie!
Grzybki też mam tyle ,że nie jadalne ale pod obiektyw idealne!
Miłego dnia Marto!

Miłego dnia Marto!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu nawet grzybki masz swoje własne 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu ja jeszcze nie mam żadnego grzybka, ale liczę że i u nas urosną tylko trzeba deszczu, bo na razie sucho. Poszłam dzisiaj w pole gdzie rośnie kilka brzózek, ale w takiej suchej trawie grzyb nie urośnie
Więc zrywam Ci wszystkie kozaczki, a róże zostawiam
Dobrej nocy i śpij smacznie