Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Może w tym miejscu kiedyś była fabryka. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fabryka rajstop czy porcelany? :;230
Margo-margo bardzo tu u Ciebie miło. Pooglądam sobie Twój ogródek dokładniej. A propos śliwek to na mojej działce były cztery i wszystkie są obecnie wykopane, więc z odrostami już się nie męczę, ale co użyłam to uzyłam :;230
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja podejrzewam że to była fabryka Twixa,tylko później się podzieliła na dwie,porcelany i rajstop. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Na każdej starej posesji znajduje się różne cuda .
Tu , gdzie teraz mieszkamy było kiedyś obejście gospodarskie , przedwojenne . Przed wojną te tereny należały do Niemiec . W 1945 roku przechodził tędy front . I w związku z tym znaleziska są ciekawsze niż Wasze . Pewnie trafiają się skorupy lub podeszwy , ale są podkowy , motyczki , grabie . Gwoździe , druty , obite flaszki po lekach . Bywają też różne łuski , szczęśiwie żadnych niewybuchów nie było i skrzynki ze skarbami też nie .
Pozdrawiam, Beata.
x - e-1

Post »

Faworyt-a z Ciebie taki kwiaciarz? nie podejrzewałam :oops: słomki, czy suchołuski zapomniałam nazwy- śliczne i taaaaka ilość. ;:215

Besia- masz niezłe stanowisko archeologiczne. Ja i Margo tylko stonkami w słoikach i rajstopami musimy się zadowolić
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tym roku z braku miejsca odpuściłem sobie zatrwian wrębny i cynie,a też je lubię.Dwa lata temu miałem takie pole cyniowe drugie tyle większe niż to astrowe. Widok był piękny jak już wszystko wykwitło.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie nadążam za Wami Obrazek

Beatko, zdjęcia 1, 2 i 3 to Brandywine Yellow i Red. Yellow już jadłam i na razie lepiej wygląda niż smakuje ale już wiem, że z oceną trzeba czekać na wyższe grono. Red jeszcze dochodzi.
4 to chyba Chocotale Stripes i oczywiście za wcześnie zerwałam- kwaśny ale kolory w środku super. Też z osądem poczekam do następnych.
Ostatni delikwent to Carbon- i jeszcze trzeba czekać ale pierwsze bardzo mi smakowały.
Nie jadłam jeszcze kilku odmian i zastanawiam się czy zdążę w tym sezonie skosztować ;:306
Następnym razem postaram się pokazać pomidorka w całości i w przekroju z opisem reakcji kubków smakowych bo teraz wszystko mi się miesza :roll:

Witku? Skąd wiedziałeś, że chcę o to zapytać ;:224
Ja totalny amator jestem- pomidory drugi sezon, papryka pierwszy i sama jestem zaskoczona, jak ładnie to wszystko rośnie. Widocznie ziemia jest żyzna. Tylko te chwasty ;:145
U Ciebie i u Beatki tak pięknie wyplewione a u mnie.... mlecz wymieszany z innym badziewiem a ściółkę z trawy wybierają ptaki i myszki na gniazdka.
Ze śliwą nie będzie łatwo- ona rośnie przy ogrodzeniu sąsiada z betonowymi krawężnikami. Nie wiem, jak daleko poszły korzenie w tamtą stronę. Poza tym chyba nie udźwignę w bryłą ziemi Obrazek

Ela Czy tak masz na imię?
Ale z tymi rajstopami to nie żarty. U mnie też się ciągły a do porcelany (u mnie biała z czerwonym) mogę dorzucić jeszcze baterie i masę gwoździ różnego kalibru. I dodam jeszcze foliowe opakowania po nawozach ;:223 Też się kurde ciągną kilometrami :roll:

-- 16 sie 2015, o 00:27 --

Beatko To Ty masz faktycznie ciekawsze znaleziska Może podeszwa by mnie nie ucieszyła jak podkowa ale i tak wolałabym to, niż moją stonkę ;:306
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rajstop nigdy nie wykopałam , ale to nawet oczywiste , bo wtedy były tylko pończochy . :;230
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiedziałem Małgosiu bo godzina się zrobiła odpowiednia.Śliwa jak jej korzenie są pod ogrodzeniem to chociaż ich trochę przytniesz to nic się nie dzieje.Trochę jeśli już odchoruje i da radę. A kto Ci karze dźwigać krzaka z bryłą ziemi.Po wykopaniu przenieś tylko na kawałek np.folii lub czegoś podobnie śliskiego,zawiąż u góry żeby się ziemia nie osypywała i przeciągniesz ją tam gdzie chcesz.Od czego kowal ma kleszcze. ;:306 Z tym plewieniem to już Ci część swoich pokazywałem,więc nie narzekaj,przecież Ty jesteś u siebie tylko raz w tygodniu,a i tak wszystko zadbane. ;:333 Dobrze że ściółkę Ci myszy wybierają na gniazdo.Mnie trzy lata temu w Renówce taka jedna gniazdo zrobiła pod maską , z kabli.Fachowiec dwa tygodnie nie mógł poskładać tego do kupy. ;:306
Za chomika zapłaciłem 18 zł. a mysz mnie kosztowała 600. :;230
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W tym sezonie niektórzy polecali pończoszki do podwiązywania pomidorów. Może tu tkwi tajemnica Obrazek
I znów te pomidory ;:124
Właśnie się zastanowiłam nad jedną kwestią związaną z przyszłym sezonem. Muszę wstawić gdzieś ogłoszenie: "Poszukuję solidnego parapetu okiennego do wynajęcia/wydzierżawienia na 3 miesiące- luty, marzec, kwiecień. Warunki: wystawa Wsch/Płd, Płd/Zach lub Płd, temperatura około 22*-26*. Mile widziane zainstalowane doświetlanie oraz system nawadniający z fertygacją" Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wynająć może i Ci się uda Gosiu,ale gdzie znajdziesz taki parapet co by pomieścił czterysta doniczek z pikówką pomidora. ;:306
Serdecznie pozdrawiam.
MK
x - e-1

Post »

No tak do rozsady to jest ważny parapet. Ja wypróbowałam u siebie wszystkie parapety, bo tyle miałam rozsady i najlepiej od południowej rosły pomidorki, a co parapetów nie masz Małgosiu, czy rozsady tak dużo? no chyba mnie nie pobijesz, moje fotki gdzieś tam są na Fo jak miałam parapety w całym domu obstawione, ale jeszcze w moim wątku wstawię, to zobaczycie :;230 w 5 pokojach były. No chyba że 400 masz ;:oj
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładne plany na przyszły rok ;:63
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co rozwija się dziewczyna,tak powinno być. ;:215
Serdecznie pozdrawiam.
MK
x - e-1

Post »

O znalazłam moje parapety obstawione są tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=686
Mam jeszcze kilka wolnych, mogę wydzierżawić ;:306

Małgosiu pomidory masz bardzo ładne, wiec chyba nie było im tak żle na Twoich parapetach?
No to ja zjem jeszcze pomidora i idę spać :D Dobrze Gosiu, że napisałaś o tym, bo ja nie wiedziałam, że to jest reguła, że pomidory z 1 grona nie są takie smaczne. Na początku byłam strasznie zawiedziona smakiem, a teraz dopiero od jakiegoś czasu są pyszne ;:oj Ale ze mnie guła-tak to jest z początkującymi, muszę się jeszcze wiele nauczyć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”