Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Masz wspaniały ogród.
Z przyjemnością przespacerowałam się po nim w trakcie wirtualnego spaceru.
Przez te kilka chwil czułam się jakbym trafiła do zaczarowanego ogrodu.
Pozdrawiam Paulina
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, ta nasza Mufka ;:oj
Dokładnie o to mi chodzi w ogrodzie. Akurat w tej chwili ciągnie mnie do barw żywych, ciepłych, konkretnych... ale nie tylko kolor może spowodować to, co nazywałam "cofką" w tamtym roku, przy wychodzenie z samochodu :;230 . Również natężenie tego zjawiska koloru, nawet, jeśli jest to biel lub jasny róż. No, ciężko mi to wytłumaczyć, ale tak już mam ;:173
Gosia, niechcący wyszła nam dyskusja ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

justi177 pisze:Oj, ta nasza Mufka ;:oj
Dokładnie o to mi chodzi w ogrodzie. Akurat w tej chwili ciągnie mnie do barw żywych, ciepłych, konkretnych... ale nie tylko kolor może spowodować to, co nazywałam "cofką" w tamtym roku, przy wychodzenie z samochodu :;230 . Również natężenie tego zjawiska koloru, nawet, jeśli jest to biel lub jasny róż. No, ciężko mi to wytłumaczyć, ale tak już mam ;:173
Gosia, niechcący wyszła nam dyskusja ;:196
Mam tak samo - nie umiałabym się zdecydować tylko na jeden kolor, dlatego u mnie dominują 3 - biały, niebieski i róż, ale rok temu zrobiłam też żółto - biało - niebieskie rabatki. Sam biały, który bardzo lubię, mam tylko w przedogródku, choć i tak cały czas walczę ze sobą, bo chce mi się tam dodać troszkę niebieskiego kwitnącego również latem, ale muszę być dzielna - niebieski włączam tylko na wiosnę ;:124
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo się cieszę, ze wlaśnie u mnie prowadzicie taka ożywioną dyskusję. ;:196

Renatko, nie wiedziałam że chodzi o róże. No całej to bym Ci nie dała ;:306
Przyjeżdżaj i tnij. Będe miała mniej pracy :wink:
A widziałas te pierwiosnki, o których Ci pisałam? Były śliczne, ale ja jeszcze w ogóle nie byłam w LM. Jakoś mi nie po drodze. No i boję się wchodzenia do sklepów, że znowu coś przytargam
Wszelkiego rodzaju złocienie mi się podobają. Nie wiem sama jakie mam, bo dosadziłam w zeszłym roku.

Justyś, mnie ten nawał kwiecia nie przeszkadza. Ja walczę własnie z m. o to. On nie lubi kwiatów, a mnie się marzy angielski ogród. Każdy lubi co innego i to jest fajne. Chociaż ja nie lubię kiedy jest za duży miks kolorów. Własnie wolę skupić się na 3. Ale wtedy nie przeszkadzają mi odcienie. Kwiaty muszą być. Lubię takie ogródki o jakim Ty piszesz, ale u innych. Ale wtedy trzeba też ograniczyć ilość gatunków
U mnie najgorszą sprawą jest to, że ja chciałabym mieć wszystkie gatunki. Dlatego mój ogród może wydawac się bałaganiarski, ale to jest mój hopl. :D

Aniu, ja też się dziwię, że jak można, ale wiem, że wiele osób męczy zbyt duża ilość kwiatów, a tym bardziej kolorów. I dlatego każdy ogródek jest inny :D
To jest dobry pomysł z tym albumem, chociaż mnie by się bardziej przydało kilka fotek dokumentujących co gdzie posadziłam. Dzisiaj przeszłam się po ogrodzie i w kilkunastu miejscach nie mam pojęcia co rośnie, a w ogóle czy cokolwiek rosnie.

Maryniu, każdy ma swój ukochany obraz ogrodu. Mnie ogród Izy bardzo się podoba, ale Twój też chociaż jest zupełnie inny. U Ciebie właśnie to bogactwo roślin mnie zachwyca i ta umiejętność dobierania roślin tak, żeby nie było za dużo hałasu wokól nich. Przepięknie je przeplatasz. A jeszcze jak urosną drzewa, jak ogród dojrzeje będzie zjawiskowo. Iza ma zupełnie inny charakter ogrodu. Masz rację, że emanuje z niego elegancja i spokój, ale każdy potrzebuje czegoś innego.

Paulinko, bardzo miło mi czytać takie słowa. Cały czas pracuję nad udoskonaleniem mojego ogródka. Te osoby, które w nim były wiedzą, że mam jeszcze sporo do zrobienia, ale sa już fragmenty które mi sie podobają, a jak się podobają innym to już jest rewelacja

Monia, mamy podobne podejście do koloru. Twój ogród bardzo mi się podoba. Taki własnie angielski styl jest moim ukochanym. Tylko, że ja nie umiem ograniczyć ilości gatunków i przez to nie umiem osiągnąć takiego efektu. Ale ilością kwiatów staram się upodobnić :D

Dzisiaj mimo zakazu wyszłam poszukać wiosny. Oto ona

Obrazek

W zeszłym roku zapomniałam wykopać na zimę jaskrów. Chyba przezimowały ;:138
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli wasze ostnice mają takie zielone niteczki nie obcinajcie ich. Ja do tej pory obcinałam i traciłam je

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, jak to możliwe, że jaskry przezimowały? Ale będą piękne! Na pewno się rozrosły :uszy
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No i zagląda i do Ciebie Gosiu powolutku wiosna. Rabaty masz czyściutkie ,trawy ładnie przezimowały ;:138 Dbaj o siebie wtedy szybciej osiągniesz pełnię zdrowia,czego Ci szczerze życzę! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Gosieńko, masz rację, każdy z naszych ogrodów jest inny, ale też niewątpliwie piękny i nietuzinkowy !

Ja tak naprawdę chciałabym mieć je wszystkie, żeby w zależności od nastroju, móc cieszyć się energetyczną, ciepłą barwą lub wyciszyć wśród bieli i zieleni ;:224
Twój, Justi, Izy, Alani i jeszcze kilka na forum, odwiedzam zawsze z dreszczykiem emocji i oczekiwania na nowe, bardzo piękne i ciekawe widoki.
Ta chwila jest zawsze jak wspaniały, długo wyczekiwany i upragniony prezent :D

Tak więc moje drogie, dzięki Wam i Forum mogę być naprawdę szczęśliwym człowiekiem ;:196 ;:180 ;:167
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu dziękuję. ;:196
Już znalazłam i zapisałam. :D :wit
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia , a ja widzę że u ciebie wiosna jest ;:215 dużo bogatsza niż u mnie. Przebiśniegi już kwitną ;:333 żółty kolor się pojawił ,to chyba ciemiernik?
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, Gosiu, co to za śliczne, żółte kwiatuszki?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, w tym miejscu rosły białe jaskry, nic innego, bo potem tam jest gąszcz.
Przynajmniej mam taką nadzieję, że to jaskry
Te z kosza gdzies wsadziłam i nie wiem gdzie.
Trudno kupię nowe.
Są przepiękne

Maryniu, dziękuję ;:196
Jeszcze nie wszystko wysprzątane. Zrobiłam zdjęcia tylko tym czystym.
Trawy faktycznie fajnie przezimowały. I mam nadzieje, że się jeszcze rozsiały

Marysiu, czyli jestesmy takie same. Ja też chciałbym mieć te wszystkie ogrody.
Ale robię u siebie to co lubię czyli gromadzę rosliny.
staram sie oczywiście jakos je poukładać, ale mimo wszystko najważniejsze dla mnie sa one, a nie same rabaty.
Podziwiam tak jak Ty inne ogrody i cieszę nimi swoje oczy

Marylko, jeśli chcesz to zrobię dla Ciebie odkład.

Helenko, Monia, to żółte to ranniki. obok przebiśniegów pierwsze kwiaty jakie u mnie kwitną
Ciesze się bardzo, bo do tej pory musiałam czekać do krokusów.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajny, wczesnowiosenny akcencik ;:108
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Gosiu u Ciebie wiosna już na całego się rozkręciła ;:167
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Mufka pisze:Gosieńko, masz rację, każdy z naszych ogrodów jest inny, ale też niewątpliwie piękny i nietuzinkowy !

Ja tak naprawdę chciałabym mieć je wszystkie, żeby w zależności od nastroju, móc cieszyć się energetyczną, ciepłą barwą lub wyciszyć wśród bieli i zieleni ;:224
Marysiu, a co z obrobieniem tych wszystkich ogrodów ;:306
Na jeden brak siły.

Gosiu, wiosnę mamy podobną. Brak mi tylko ranników i ostnicy. :D
Powinnam zapisać sobie, które miejsca o tej porze roku są nasłonecznione i tam sadzić wczesne kwiaty, co by zdjęcia miały szansę na przyzwoite światło. Większość w południe była w cieniu, a rano za zimno na bieganie po ogrodzie.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Aneczko, dlatego nie martwię się faktem, że ich nie mam, tylko cieszę, że mogę wirtualnie /i nie tylko/ podziwiać je u Was :heja

Kochane, oprócz krokusów i ranników u mnie zaczyna kwitnienie śliczna cebulica Tubergena.
Bardzo Wam polecam, bo to urocze wiosenne kwiatuszki i zupełnie bezproblemowe. ;:108
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”