Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Moniś,Ty jak coś pokarzesz to... ;:219 ;:303
Piękne pelargonie i inne ;:138
ruletka
100p
100p
Od: 31 sty 2014, o 19:17

Post »

Ja pelargonie bardzo lubię i jestem zachwycona twoim zbiorkiem!
pozdrawiam, Monika
Roślinna Ruletka
nadwyżki
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Wspaniała kolekcja pelargonii ;:138 nawet nie wiedziałam że jest tyle odmian ;:224 Swoimi pięknymi kwiatami zachwyciła mnie Pamela Vaugham ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Halo halo, melduję się że żyję bo jakiś czas tu nie zaglądałam ale w pracy mam szalony czas ale po 25 czerwca będzie już względny spokój i będę mogła spokojnie skupić się na roślinkach i tych balkonowych i tych domowych.

Patrycjo, Haniu, Szymku, Janku, Beatko, Basiu, Ilonko, Joluś, Monisiu, Tesiu - dziękuję bardzo za miłe słowa pod adresem moich pelargonii, aż się dziewczynki zapączkowały z wrażenia ;:172

Alenko Madziu - hihi, ja też tak mam jak zaglądam na wątki - zanim dojadę do końca strony to już nie pamiętam co mi się podobało na początku bo przeważnie jest tego za dużo - jestem strasznie kochliwa, w roślinkach oczywiście ;:224 pelaśki kupuję od Adriana z Fuksjany.
Marcinie01988 - angielki wariegata mam dwie - odmiana Golden Princess i Peach Princess - są bardzo kompaktowe i gęste - szczerze polecam. A fotki kwitnących pelargonii będą na pewno :uszy
Madziu Magdallena - niestety milion bells średnio się u mnie czują - za bardzo u mnie wieje a one są kruche - lepiej by było tam chyba petuniom lub pelargoniom zwisającym - za rok zmiana dekoracji. A bodziszków jest cała masa, mam na działce chyba 8 odmian, w tym jedną wariegata ;:215
Izuniu smolka - szczypawa mówisz? Może być, będziem szczypać :uszy
Asiu Fajerka - naliczyłam 29 odmian pelargonii i nie mam zielonego pojęcia skąd tyle się wzięło ;:224
Uleńko - jak zakwitną wszystkie pelargonie i fuksje to będzie kolorowe szaleństwo, już nie mogę się doczekać :heja
Ewuniu maadro - kochana z ciebie mordeczka, zaraz specjalnie dla ciebie - sesja różana ;:196 A powojnik o który pytałaś to Betty Corning.
Agatko pomidorzanko - na pewno się załapiesz na szczepeczkę i to niejedną, już Kropeczka i Albercik tego dopilnują bo dla cioci Agatko wszystko co najlepsze ;:168
Paulinko15 - ta róża to odmiana Morden Sunrise, bardzo ją lubię. No i mam Twoją bezsenność na sumieniu ;:224
Ewuniu7 - na szczęście pelargonie pokazują powoli kwiatki czyli będą jeszcze ładniejsze ;:306
Abelardzie - czy te pelargonie można rozmnożyć z nasion to nie wiem ale jak chcesz mogę zostawić kilka kwiatków na nasionka. Kropeczka wytarmoszona i bardzo zadowolona bo to straszna przylepa ;:168
Martusiu emka29 - mówisz "pożyczone" szczepki :;230 to czekamy aż ci się ukorzenią.
MadziuB2701 - kochana Twojego wjazdu do garażu nic nie przebije ;:180 rób listę kochana, ja już też zaczęłam spisywać.
Justus27 - już ja dopilnuję żebyś za rok miała tak samo, obie będziemy padać na zawał :;230
Dorotko Malachitek - powojniki to Arabella, Fujimusume, Omoshiro i Betty Corning. A pelargonie właśnie kocham za ich różnorodność, fuksje też ;:167
Kasiu oxalis - ja próbuję wytropić kto mi zgarnął Valencianę o północy w styczniu :;230 ja też dwa lata temu nie wiedziałam że są inne pelargonie niż czerwone.
Tosiu - za rok moje róże też będą szalały jak Twoje, tzn jak dokupię jeszcze kilka :;230
Beatko grey - a kiedy kochana ja będę mogła zobaczyć Twoje pelargonie ;:224 ? Może pochwalisz się na wątku pelargoniowym?
Iwonko heliofitka - mamy podobny gust bo oprócz roślin kwitnących bardzo lubię wszystkie ciapate, variegata, mazane, w ciapki, kropki i co tam jeszcze :;230 oczywiście hosty i żurawki przodują w moim zestawieniu ulubionych roślin o dekoracyjnych liściach.
Celinko trzynastka - na kwietniku miały być zwisające pelargonie o kolorowych liściach ale się nie załapałam, więc musiałam wypełnić wolne miejsce czymś innym. A kwietników mam więcej tylko na pozostałych rezydują fuksje - jak pokażą buźki to się pochwalę.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To teraz dla odmiany - sesja różana - na razie mam tylko kilkanaście krzaczków ale zamierzam powiększyć kolekcję o kolejne cudeńka.

Aquarel

Obrazek

Obrazek

Ascot

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bonica

Obrazek

Obrazek

Coral Palace

Obrazek

Eden Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Avalon który okazał się być prawdopodobnie Graham Thomas ale jest cudny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I Jan Paweł II

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ musisz mieć wspaniały zapach róży w ogrodzie :wit
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Monia, aż zaniemówiłam przez chwilę, przepiękne te Twoje róże, Coral Palace urocza, a Graham Thomas jest na mojej liście do wymarzonego ogrodu różanego w ogrodzie, którego jeszcze nie posiadam ;:306 także pomyłka na moja korzyść :wink: przyjemnie popatrzeć, jakie masz zdrowe i bujne krzewy!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Monia róże powalają , normalnie jak wchodzę do różanych wątków to czuję jak żal ściska że nie mam gdzie ich sadzić :roll: ale co tam u Ciebie popodziwiam ;:196
Dora1964
500p
500p
Od: 21 sty 2010, o 13:55

Post »

Moniko gdzie Ty zdobywasz takie egzemplarze Pelargoni? A zimą co z nimi? gdzie one zamieszkają?
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko ;:167 znów same wspanialości pokazałaś. Przepiękne są te królowe kwiatów ;:167
Nawet Mały Książe zmieniłby zdanie i pokochał je wszystkie. ;:167
A czy to prawda że białe róże pachną najpiekniej ?
No i oczywiście dziękuję za nazwę cudownego klematisa ;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Moniko :wit
A ja tych róż nie dostrzegłam, dlaczego ;:131 , juz wiem, bo patrzyłam więcej na te rośliny, które wówczas kwitły. Masz już spora kolekcję róż. A o pelargoniach nie wspomnę. Czy miejsce dla host już gotowe, bo jak obiecałam to pomogę je zagospodarować.
Pisałam PW
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Oj pogoda coś nam spłatała psikusa na długi weekend ;:219 Dzisiaj zamiast działkowymi chyba przyjdzie mi zająć się domowymi kwiatkami ;:108

Patrycjo - różyczek mam w sumie niewiele jak na forumowe standardy (nawet działkowe) bo chyba 11 ale w moim kąciku różanym pachnie już całkiem mocno :tan
Martusiu - no pomyłka wyszła na dobre bo róża robi wrażenie - jest obsypana pąkami, kwiaty ma duże no i jest wyższa ode mnie - co nie jest jakimś wyczynem bo mam 160 cm wzrostu ;:306
Celinko - a wiesz ze jak kupowałam działkę to nie chciałam róż wcale, no może ze dwie :;230 a teraz planuję cała rabatkę różaną :uszy no bo jak im się oprzeć ;:170
Dora - pelargonie kupowałam w sklepie internetowym Fuksjana - należy do naszego forumka Adriana. Zimę spędzają w nieogrzewanym jasnym biurze w pracy ;:215
Ewuniu - oj wiesz że nie sprawdzałam która róża ładniej pachnie ;:131 obiecuję że wsadzę nosa w każdą i zdam ci relację :uszy
Uleńko - no widzisz, musisz przyjechać drugi raz żeby zobaczyć róże na żywo ;:306 a miejsce jeszcze nie przygotowane bo pogoda popsuła nam szyki - jak pada i wieje to nie możemy spryskać środkiem chwastobójczym - czekamy na jeden dzień lepszej pogody ;:108

To na poprawę humoru - kolorowy misz-masz :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I specjalnie dla Ewuniu maadro - fotka powojnika Betty Corning - tylko nie zwracaj uwagi na drabinkę bo to tymczasowa ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko! nie było mnie kilka dni i już dostałam zadyszki nadrabiając zaległości. Twój wątek pędzi tak jak twoje cudowne roślinki w czerwcowym słoneczku. Wyobrażam sobie zapach różanej rabatki - musi być słodki i powalający. Balkonik super! Kropeczka super! Działeczka super! Dziękuję za piękne wrażenia które otrzymuję przy każdej wizycie u ciebie.
Awatar użytkownika
Vampi
200p
200p
Od: 25 kwie 2014, o 19:36

Post »

Niunia1981 pisze:Obrazek
Co to jest? Prześliczne ;:167
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”