Piękne pelargonie i inne
Zielony Świat Moniki cz. 8
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 8
Moniś,Ty jak coś pokarzesz to...
Piękne pelargonie i inne
Piękne pelargonie i inne
-
ruletka
- 100p

- Od: 31 sty 2014, o 19:17
Ja pelargonie bardzo lubię i jestem zachwycona twoim zbiorkiem!
- Gracjella

- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Wspaniała kolekcja pelargonii
nawet nie wiedziałam że jest tyle odmian
Swoimi pięknymi kwiatami zachwyciła mnie Pamela Vaugham

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Halo halo, melduję się że żyję bo jakiś czas tu nie zaglądałam ale w pracy mam szalony czas ale po 25 czerwca będzie już względny spokój i będę mogła spokojnie skupić się na roślinkach i tych balkonowych i tych domowych.
Patrycjo, Haniu, Szymku, Janku, Beatko, Basiu, Ilonko, Joluś, Monisiu, Tesiu - dziękuję bardzo za miłe słowa pod adresem moich pelargonii, aż się dziewczynki zapączkowały z wrażenia
Alenko Madziu - hihi, ja też tak mam jak zaglądam na wątki - zanim dojadę do końca strony to już nie pamiętam co mi się podobało na początku bo przeważnie jest tego za dużo - jestem strasznie kochliwa, w roślinkach oczywiście
pelaśki kupuję od Adriana z Fuksjany.
Marcinie01988 - angielki wariegata mam dwie - odmiana Golden Princess i Peach Princess - są bardzo kompaktowe i gęste - szczerze polecam. A fotki kwitnących pelargonii będą na pewno
Madziu Magdallena - niestety milion bells średnio się u mnie czują - za bardzo u mnie wieje a one są kruche - lepiej by było tam chyba petuniom lub pelargoniom zwisającym - za rok zmiana dekoracji. A bodziszków jest cała masa, mam na działce chyba 8 odmian, w tym jedną wariegata
Izuniu smolka - szczypawa mówisz? Może być, będziem szczypać
Asiu Fajerka - naliczyłam 29 odmian pelargonii i nie mam zielonego pojęcia skąd tyle się wzięło
Uleńko - jak zakwitną wszystkie pelargonie i fuksje to będzie kolorowe szaleństwo, już nie mogę się doczekać
Ewuniu maadro - kochana z ciebie mordeczka, zaraz specjalnie dla ciebie - sesja różana
A powojnik o który pytałaś to Betty Corning.
Agatko pomidorzanko - na pewno się załapiesz na szczepeczkę i to niejedną, już Kropeczka i Albercik tego dopilnują bo dla cioci Agatko wszystko co najlepsze
Paulinko15 - ta róża to odmiana Morden Sunrise, bardzo ją lubię. No i mam Twoją bezsenność na sumieniu
Ewuniu7 - na szczęście pelargonie pokazują powoli kwiatki czyli będą jeszcze ładniejsze
Abelardzie - czy te pelargonie można rozmnożyć z nasion to nie wiem ale jak chcesz mogę zostawić kilka kwiatków na nasionka. Kropeczka wytarmoszona i bardzo zadowolona bo to straszna przylepa
Martusiu emka29 - mówisz "pożyczone" szczepki
to czekamy aż ci się ukorzenią.
MadziuB2701 - kochana Twojego wjazdu do garażu nic nie przebije
rób listę kochana, ja już też zaczęłam spisywać.
Justus27 - już ja dopilnuję żebyś za rok miała tak samo, obie będziemy padać na zawał
Dorotko Malachitek - powojniki to Arabella, Fujimusume, Omoshiro i Betty Corning. A pelargonie właśnie kocham za ich różnorodność, fuksje też
Kasiu oxalis - ja próbuję wytropić kto mi zgarnął Valencianę o północy w styczniu
ja też dwa lata temu nie wiedziałam że są inne pelargonie niż czerwone.
Tosiu - za rok moje róże też będą szalały jak Twoje, tzn jak dokupię jeszcze kilka
Beatko grey - a kiedy kochana ja będę mogła zobaczyć Twoje pelargonie
? Może pochwalisz się na wątku pelargoniowym?
Iwonko heliofitka - mamy podobny gust bo oprócz roślin kwitnących bardzo lubię wszystkie ciapate, variegata, mazane, w ciapki, kropki i co tam jeszcze
oczywiście hosty i żurawki przodują w moim zestawieniu ulubionych roślin o dekoracyjnych liściach.
Celinko trzynastka - na kwietniku miały być zwisające pelargonie o kolorowych liściach ale się nie załapałam, więc musiałam wypełnić wolne miejsce czymś innym. A kwietników mam więcej tylko na pozostałych rezydują fuksje - jak pokażą buźki to się pochwalę.
Patrycjo, Haniu, Szymku, Janku, Beatko, Basiu, Ilonko, Joluś, Monisiu, Tesiu - dziękuję bardzo za miłe słowa pod adresem moich pelargonii, aż się dziewczynki zapączkowały z wrażenia
Alenko Madziu - hihi, ja też tak mam jak zaglądam na wątki - zanim dojadę do końca strony to już nie pamiętam co mi się podobało na początku bo przeważnie jest tego za dużo - jestem strasznie kochliwa, w roślinkach oczywiście
Marcinie01988 - angielki wariegata mam dwie - odmiana Golden Princess i Peach Princess - są bardzo kompaktowe i gęste - szczerze polecam. A fotki kwitnących pelargonii będą na pewno
Madziu Magdallena - niestety milion bells średnio się u mnie czują - za bardzo u mnie wieje a one są kruche - lepiej by było tam chyba petuniom lub pelargoniom zwisającym - za rok zmiana dekoracji. A bodziszków jest cała masa, mam na działce chyba 8 odmian, w tym jedną wariegata
Izuniu smolka - szczypawa mówisz? Może być, będziem szczypać
Asiu Fajerka - naliczyłam 29 odmian pelargonii i nie mam zielonego pojęcia skąd tyle się wzięło
Uleńko - jak zakwitną wszystkie pelargonie i fuksje to będzie kolorowe szaleństwo, już nie mogę się doczekać
Ewuniu maadro - kochana z ciebie mordeczka, zaraz specjalnie dla ciebie - sesja różana
Agatko pomidorzanko - na pewno się załapiesz na szczepeczkę i to niejedną, już Kropeczka i Albercik tego dopilnują bo dla cioci Agatko wszystko co najlepsze
Paulinko15 - ta róża to odmiana Morden Sunrise, bardzo ją lubię. No i mam Twoją bezsenność na sumieniu
Ewuniu7 - na szczęście pelargonie pokazują powoli kwiatki czyli będą jeszcze ładniejsze
Abelardzie - czy te pelargonie można rozmnożyć z nasion to nie wiem ale jak chcesz mogę zostawić kilka kwiatków na nasionka. Kropeczka wytarmoszona i bardzo zadowolona bo to straszna przylepa
Martusiu emka29 - mówisz "pożyczone" szczepki
MadziuB2701 - kochana Twojego wjazdu do garażu nic nie przebije
Justus27 - już ja dopilnuję żebyś za rok miała tak samo, obie będziemy padać na zawał
Dorotko Malachitek - powojniki to Arabella, Fujimusume, Omoshiro i Betty Corning. A pelargonie właśnie kocham za ich różnorodność, fuksje też
Kasiu oxalis - ja próbuję wytropić kto mi zgarnął Valencianę o północy w styczniu
Tosiu - za rok moje róże też będą szalały jak Twoje, tzn jak dokupię jeszcze kilka
Beatko grey - a kiedy kochana ja będę mogła zobaczyć Twoje pelargonie
Iwonko heliofitka - mamy podobny gust bo oprócz roślin kwitnących bardzo lubię wszystkie ciapate, variegata, mazane, w ciapki, kropki i co tam jeszcze
Celinko trzynastka - na kwietniku miały być zwisające pelargonie o kolorowych liściach ale się nie załapałam, więc musiałam wypełnić wolne miejsce czymś innym. A kwietników mam więcej tylko na pozostałych rezydują fuksje - jak pokażą buźki to się pochwalę.
- Niunia1981

Ależ musisz mieć wspaniały zapach róży w ogrodzie 
Monia, aż zaniemówiłam przez chwilę, przepiękne te Twoje róże, Coral Palace urocza, a Graham Thomas jest na mojej liście do wymarzonego ogrodu różanego w ogrodzie, którego jeszcze nie posiadam
także pomyłka na moja korzyść
przyjemnie popatrzeć, jakie masz zdrowe i bujne krzewy!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Monia róże powalają , normalnie jak wchodzę do różanych wątków to czuję jak żal ściska że nie mam gdzie ich sadzić
ale co tam u Ciebie popodziwiam 
Moniko gdzie Ty zdobywasz takie egzemplarze Pelargoni? A zimą co z nimi? gdzie one zamieszkają?
- maadro
- 1000p

- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko
znów same wspanialości pokazałaś. Przepiękne są te królowe kwiatów 
Nawet Mały Książe zmieniłby zdanie i pokochał je wszystkie.
A czy to prawda że białe róże pachną najpiekniej ?
No i oczywiście dziękuję za nazwę cudownego klematisa
Nawet Mały Książe zmieniłby zdanie i pokochał je wszystkie.
A czy to prawda że białe róże pachną najpiekniej ?
No i oczywiście dziękuję za nazwę cudownego klematisa
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Moniko
A ja tych róż nie dostrzegłam, dlaczego
, juz wiem, bo patrzyłam więcej na te rośliny, które wówczas kwitły. Masz już spora kolekcję róż. A o pelargoniach nie wspomnę. Czy miejsce dla host już gotowe, bo jak obiecałam to pomogę je zagospodarować.
Pisałam PW
A ja tych róż nie dostrzegłam, dlaczego
Pisałam PW
- Niunia1981

Dzień dobry
Oj pogoda coś nam spłatała psikusa na długi weekend
Dzisiaj zamiast działkowymi chyba przyjdzie mi zająć się domowymi kwiatkami
Patrycjo - różyczek mam w sumie niewiele jak na forumowe standardy (nawet działkowe) bo chyba 11 ale w moim kąciku różanym pachnie już całkiem mocno
Martusiu - no pomyłka wyszła na dobre bo róża robi wrażenie - jest obsypana pąkami, kwiaty ma duże no i jest wyższa ode mnie - co nie jest jakimś wyczynem bo mam 160 cm wzrostu
Celinko - a wiesz ze jak kupowałam działkę to nie chciałam róż wcale, no może ze dwie
a teraz planuję cała rabatkę różaną
no bo jak im się oprzeć
Dora - pelargonie kupowałam w sklepie internetowym Fuksjana - należy do naszego forumka Adriana. Zimę spędzają w nieogrzewanym jasnym biurze w pracy
Ewuniu - oj wiesz że nie sprawdzałam która róża ładniej pachnie
obiecuję że wsadzę nosa w każdą i zdam ci relację
Uleńko - no widzisz, musisz przyjechać drugi raz żeby zobaczyć róże na żywo
a miejsce jeszcze nie przygotowane bo pogoda popsuła nam szyki - jak pada i wieje to nie możemy spryskać środkiem chwastobójczym - czekamy na jeden dzień lepszej pogody
To na poprawę humoru - kolorowy misz-masz

I specjalnie dla Ewuniu maadro - fotka powojnika Betty Corning - tylko nie zwracaj uwagi na drabinkę bo to tymczasowa

Miłego dnia
Oj pogoda coś nam spłatała psikusa na długi weekend
Patrycjo - różyczek mam w sumie niewiele jak na forumowe standardy (nawet działkowe) bo chyba 11 ale w moim kąciku różanym pachnie już całkiem mocno
Martusiu - no pomyłka wyszła na dobre bo róża robi wrażenie - jest obsypana pąkami, kwiaty ma duże no i jest wyższa ode mnie - co nie jest jakimś wyczynem bo mam 160 cm wzrostu
Celinko - a wiesz ze jak kupowałam działkę to nie chciałam róż wcale, no może ze dwie
Dora - pelargonie kupowałam w sklepie internetowym Fuksjana - należy do naszego forumka Adriana. Zimę spędzają w nieogrzewanym jasnym biurze w pracy
Ewuniu - oj wiesz że nie sprawdzałam która róża ładniej pachnie
Uleńko - no widzisz, musisz przyjechać drugi raz żeby zobaczyć róże na żywo
To na poprawę humoru - kolorowy misz-masz

I specjalnie dla Ewuniu maadro - fotka powojnika Betty Corning - tylko nie zwracaj uwagi na drabinkę bo to tymczasowa

Miłego dnia
- Kirunia
- 200p

- Od: 25 sie 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko! nie było mnie kilka dni i już dostałam zadyszki nadrabiając zaległości. Twój wątek pędzi tak jak twoje cudowne roślinki w czerwcowym słoneczku. Wyobrażam sobie zapach różanej rabatki - musi być słodki i powalający. Balkonik super! Kropeczka super! Działeczka super! Dziękuję za piękne wrażenia które otrzymuję przy każdej wizycie u ciebie.